Csányi feljelenti Lázár Jánost

2013. augusztus 13. 13:03
Feljelenti Lázárt Jánost és személyiségi jogi pert is indít ellene Csányi Sándor. Az OTP-vezér ugyanakkor továbbra sem kommentálja a fideszes politikus kijelentéseit.

Büntetőfeljelentést tesz Lázár János ellen Csányi Sándor, egyben polgári pert is indít az államtitkár kijelentései miatt – közölte az OTP sajtófőnöke a NOL megkeresésére. Lázár János hétfőn egy sajtótájékoztatón az ország legnagyobb uzsorásának nevezte az OTP-vezért, és azt is mondta, hogy Csányi a devizahitelesektől megszerzett milliárdjain páváskodik. A sajtófőnök közölte ugyanakkor azt is, hogy Csányi Sándor sem most, sem a jövőben nem fogja kommentálni Lázár János azon kijelentéseit, amik az üzletembert érintik.

Mivel az uzsora Magyarországon bűncselekmény, ezért Lázár gyakorlatilag bűncselekmény elkövetésével vádolta meg Csányit, ami kimeríti a rágalmazás és a becsületsértés tényállását. 

Összesen 264 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az uzsorával összefüggő bűncselekményt a Btk. tartalmazza. Ezt módosította a;

2011. évi CXXXIV. törvény
az uzsorával összefüggő egyes törvények módosításáról

1. § (1) Aki más rászorult helyzetét kihasználva olyan különösen aránytalan mértékű ellenszolgáltatást tartalmazó megállapodást köt, amely alkalmas arra, hogy annak teljesítése a megállapodás kötelezettjét, a megállapodás kötelezettjének a vele közös háztartásban élő hozzátartozóját, illetve a megállapodás kötelezettje által – jogszabályon, bírósági határozaton, hatósági határozaton vagy szerződésen alapuló tartási kötelezettség alapján – eltartott személyt súlyos vagy további súlyos nélkülözésnek tegye ki, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Tehát nem a kamat nagysága, hanem a körülmények határozzák meg a bűncselekmény minősítését.

A háború alaptörvénye: ha nem ölöd meg ellenségedet, az öl meg téged.
Csaló bankároknak, kik átverték az országot, már régen börtönben volna a helye.Most nézheti magát Lázár, hol van őneki annyi pénze...

Azért én Csányi Sándor helyébe meggondolnám a perre vitelt.

1. Csányi Sándor nem hitelez.
2. Az OTP nem Csányi Sándor tulajdona, csak részvényese és első számú vezetője.
3. Az uzsora szónak van egy köznapi jelentése is. Ezen túl az eredete latin és ebből eredően is kétféle jelentéssel bír. Az egyik; hasznosítás. Pl. Kiuzsorázza önmagát; túlhajszolja munkával vagy túlhajtott élvezetekkel felőrli egészségét, feléli erőtartalékait. A másik; kamattal kapcsolatos.

Mivel Csányi Sándor nem hitelez, így a minősítés csak az első értelmezéssel hozható kapcsolatba, ami pedig nem biztos, hogy bűncselekményt takar.

Ehhez kapcsolódna az Index cikk utolsó bekezdése;
Lázár különösen jó hangulatban hagyta el a sajtótájékoztatót, csapatával kifelé menet azon viccelődtek, hogy milyen ügyesen sikerült kiosztani Csányit. "Ezért biztos beperel", mondta végül egyik munkatársa, amin egyszerre nagyot nevetett mindegyikük, majd beszálltak a szolgálati autóba.

:D
Tetszik?
A szalámi, vagy a hegedű? Esetleg mindkettő?

Erre mondják a köznyelvben, hogy jogszerűen kiuzsorázza, kihasználja a helyzetet. Ez pedig nem bűncselekmény, így az állítás sem.

jár a korsó a kútra,,,,

te is ilyen széljkakas vagy :D

apám jobb vagy mint Andersen :D

és ebben meggyőződésed van :D a se kutya :D

ő is ufó?

Ez egyszerűen nem igaz.
Az viszont igaz, hogy az Eu-támogatások lenyúlása manapság már nem nokkiás-doboz méretekben folyik. Örüljön az, akinek fogalma nincs ennek mértékéről.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés