Ángyán nem lehet az ellenzék hőse

2013. június 3. 10:26

Böcskei Balázs
Kapitalizmus
Ángyán minden jó szándéka és kiállása ellenére is egy szavazógép, egyike a negyedik alaptörvény-módosítóknak.

„Az az Ángyán lett »a« referencia, aki példásan hallgatott az illiberális demokrácia intézményesítése közepette, egy hangja nem volt az ország alkotmánytalanításához. Nézzük csak meg a szavazási magatartását. Nem azt a párat, amiben szemben ment, azt a több százat, amikor nem.

Ángyán minden jó szándéka és kiállása ellenére is egy szavazógép, egyike a negyedik alaptörvény-módosítóknak. Ha Ángyán lesz a minta, akkor ezzel a relativizáló szemléletmóddal kimegy minden érv a NER-kritikusok lábai alól. Nincs ugyanis olyan, hogy »csak kicsit vagy nagyon« negyedik alaptörvény-módosító. Látom a földkérdés terén Ángyán igyekezetét, értem, hogy nem kívánja hagyni, hogy ne »erős gazdasági érdekcsoportok« (idézet tőle) domináljanak a kormányzati földpolitikát illetően. Olyan jogállam-felfogás viszont nincs, hogy földügyek kapcsán keressük a jogállami elveket (úgymint átláthatóság), hajléktalanok vegzálása során viszont nyírbáljuk azokat.

Ki kell jelenteni: Ángyánnak a föld és saját maga mögött állók (gazdák, szakma, bármi) érdeke fontosabb lett, mint a jogállam. Utóbbiról is van véleménye, tisztelheti is, de megvédeni már nem kívánta.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ángyán minden jó szándéka és kiállása ellenére is egy szavazógép, egyike a negyedik alaptörvény-módosítóknak.

Ez pontosan annyira igaz, mint amennyire a hazai baloldal részese az előző böszme kormányzás létrehozásának és lélegeztető gépen tartásának, az ország eladósításának, gazdasági és szellemi tönkretételének. Vagy ugyanígy a kádári diktatúrának. Mindannak, amitől most látványosan el szeretnének határolódni.

Szerintem Ángyán nem akar hős lenni. Ángyán rossz politikus és belement olyan utcába, amely zsákutca. Az ellenzék csak azért kapta fel, mert szembe megy a földkérdés témakörében a kormány jelenlegi gyakorlatával. Amennyiben 2014-ben a mai ellenzék győzne Ángyánt mellőzni fogják. Ángyánt az ellenzék csupán kihasználja, mindegyik szeretné pártolójának megszerezni. Ezt Ángyán József professzor úrnak is látni kellene, s ennek függvényében folytatni a tevékenységét. Amennyiben nem veszi észre, keserű tapasztalatai lesznek a politikáról.

Válaszok:
nyugalmazott tanár | 2013. június 3. 11:04

:D
Vaktyúk, már-már nevetségessé kezdesz válni ezzel a nyomulással.

Ez a szerencsétlen, tegyük fel jóhiszemű pasas olyannyira analfabéta a politikában, hogy egyáltalán szóbaáll azokkal, akik éppen a legrosszabbra szövetkeznek a háttérben.

Ez azért Ángyántól is sok.
Jobban tenné, ha drága idejét kapálással töltené.

Válaszok:
Berecskereki | 2013. június 3. 11:39

Az LMP csak azért kapta fel, mert szeretné megkaparintani a vidéki szavazók egy részét a FIDESZ-től. A gazdálkodók többsége azonban mindezt látja. Mint ahogy azt is, hogy a földtörvény életbelépést akarják minden áron megakadályozni, hogy a több ezer ha-al eddig rendelkező személyek társaságok - az utóbbiak között is egy-két személy van, több esetben külföldi tőke - a korábban megszerzett területeket megtarthassák.

Abban ÁJ-nek igaza van, hogy a földrendezés sorrendisége a gyakorlatban nem úgy valósul meg, ahogy azt korábban a FIDESZ kommunikálta. A sorrendiség a kezelésbe lévő földterületek összevonása, az osztatlan közös területek megszüntetése, a fiatal agrárvállalkozások és családi gazdaságok földhöz jutása, végül a társaságok földhöz való juttatása meghatározva a maximum birtoknagyságot. Még van lehetőség ennek korrigálására, mivel összesen 200 ezer állami terület áll rendelkezésre, s ennek kisebbik része lett meghirdetve.

Kedves Különvonat!

Lehet, hogy tévedek és Ön nem Vaktyuk, hanem más valaki. Amennyiben így van, elnézést kérek Öntől, hogy a két nick nevet összekapcsoltam.

Az pedig, hogy mivel ért egyet az Ön szuverén joga, mint ahogy az enyém is; amelynek lényege, hogy nem mindennel értek egyet amit ír/írnak.

A gazdatüntetésen résztvevők egy csoportjával folyamatos kapcsolatban voltam. Egerészüket személyesen is ismerem és több szervezett fórumon részt vettem. Sok gazdával ma is tartom a kapcsolatot és ismerem a véleményüket. Ezeken a fórumon találkoztam Ángyán képviselő úrral is így közvetlen forrásból ismerem a történéseket, véleményeket. Talán sokkal bővebben, mint akik itt fórumoznak. Talán még Önnél is, ha Ön nem Ángyán József professzor úr.

Az észt pedig nem osztom, hanem a gyakorlatban szerzett tapasztalataimat és a véleményem írom le, amely úgy látom nem mindig szimpatikus.

Végezetül kívánok Önnek és mindazoknak, akikkel együtt van eredményes munkát. Azért arra ügyeljenek, hogy az utca amelyben most járnak nehogy zsákutca legyen.

Akkor ami eszébe jutott téves, mert csupán azért tettem szóvá, mivel mindenhova bemásolják, független a konkrét írás tartalmától.

Nem értek azzal sem egyet, hogy "Jobban tenné, ha drága idejét kapálással töltené.", mert a legjobb szakemberek közé tartozik, melyet meggyőződésből állítok. A probléma, hogy belebonyolódott a politikába és ehhez nem ért. Már azt is hibának tartottam, hogy államtitkári posztot vállalt, de azt még nagyobbnak, hogy ezt úgy nagy hirtelenjében otthagyta és "elszegődött" más pártokhoz. Szerintem a funkciója alapján lehetősége lett volna nagyobb eredmény elérésére és a gazdák döntő hányada felsorakozott volna mögé. Amennyiben úgy döntött, hogy kiválik a kormányból szerintem a mandátumot is vissza kellett volna adni és a gazdákkal egy közös civil szervezetben, vagy újonnan alakított pártban kellene tevékenykednie, mint ennek a szervezetnek a vezetője. Ennek lenne értelme. Így viszont .... Nem minősítem, mert ennél jobban tisztelem Ángyán professzor urat.

na igen, ez sajnos igaz, viszont az ideálját nem hagyja.

Való igaz a tegeződés, hiszen én ajánlottam fel, melyet - annak ellenére, hogy megfeledkeztem róla - továbbra is fennáll.

Igen nyolc évvel ezelőtt.

Igen akkoriak. A mostaniakról olvasok és az ismerősöktől hallok. Tegnap is megkeresett egy korábbi gazda, mivel a környéken járt.

Ángyán úr részletesen foglalkozott és elemezte is a helyzetet. Ma viszont nagyon sok mindenről elfeledkezik. Nincs szükség a nyolc megyére kiterjeszteni, mert országosan ugyanaz volt - ma is - a fő probléma. Nemcsak a Mandiner van a világon, hanem számos információszerzési hely. Én sem csak a mandinerről szerzem.

Egy adott ügyet lehet úgy is képviselni, hogy a felvetett témában sok igazság van, de a forma, a kivitelezés hibás. Ajánlom a http://www.piacesprofit.hu/egy.. linken található írás elolvasását és még sok mindent mást is, így beszélni a pár száz hektáron gazdálkodókkal, majd ezek alapján értékelni, és akkor talán a kívánatos formát is másként fogod látni. A hallomás pedig önmagában kevés, ha hiányzik a közvetlen gyakorlati tapasztalat.

Nekem nem kell tanácsolni, mert amikor szükségét és értelmét látom megteszem. Így tettem akkor is, amikor az alkotmány módosítás volt, hogy hiányzik a családi gazdaságok a törvény szövegéből. Újra fogalmaztam és beletettem a családi vállalkozást, majd elküldtem a frakciónak. Másnap reggel a válasz is megérkezett, hogy nézzem meg a parlament honlapján az újabb módosítást és a választ megtalálom. Nos a módosított törvényszöveg megjelent, mely elfogadásra került.
A Mandiner közvélekedése nem fedi le a valóságot, mert a hsz. többsége troll, képtelen a megfelelő vitára.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés