Westerwelle: Szilárd alapokon nyugszik a német-magyar barátság

2013. május 6. 10:49
A német külügyminiszter egy interjúban arra kérdésre válaszolva, hogy a magyar kormány mennyire távolodott el a közös Európa gondolatától, úgy fogalmazott: a német kormánynak vannak „kérdései és kételyei is”, de „a méltányos bánásmódhoz az is hozzátartozik, hogy nem ítélkezünk elhamarkodottan”.

Németország és Magyarország barátsága szilárd alapokon nyugszik – hangsúlyozta a német külügyminiszter a Bild című német lapnak adott interjúban. Guido Westerwelle a hétfői budapesti látogatása elé időzített interjúban kiemelte, hogy a magyarok hozzájárulása Németország újraegyesítéséhez szoros köteléket hozott létre a két nép között, ami „a nem egyszerű időkben is hozzájárulhat a kölcsönös megértéshez”.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy a magyarországi helyzet veszélyezteti-e az európai demokráciát, elmondta: „őszintén és nyíltan kell beszélni” az Európai Bizottságnak és az Európa Tanácsnak a magyar kormány tevékenységére vonatkozó bírálatáról. Ugyanakkor a magyar kormány „kifejezetten üdvözölte a jogállamisági kezdeményezésünket” – tette hozzá, utalva arra a márciusban tett német, dán, finn és holland közös javaslatra, hogy az Európai Bizottság dolgozzon ki egy új, a jogállamiság betartását célzó mechanizmust, amelynek segítségével meg lehet védeni az Európai Unió alapértékeit a közösségen belül.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy a magyar kormány mennyire távolodott el a közös Európa gondolatától, Westerwelle hangsúlyozta: a német kormánynak vannak „kérdései és kételyei is”, de „a méltányos bánásmódhoz az is hozzátartozik, hogy nem ítélkezünk elhamarkodottan”. Hozzátette: budapesti látogatása során megbeszélést folytat Orbán Viktor miniszterelnökkel is, és tárgyalásai hozzájárulhatnak az „értelmes megoldás” megtalálásához.

A német külügyminiszter hétfőn felszólal a Zsidó Világkongresszus (WJC) budapesti közgyűlésén. Guido Westerwelle ezzel kapcsolatban a legnagyobb példányszámú német lapnak adott interjúban kiemelte: az antiszemitizmust és az intoleranciát „nem fogadhatjuk el sehol a világon, és különösen nem Európában”. „A tolerancia bölcsesség, az intoleranciával szembeni tolerancia viszont esztelenség” – mondta a német külügyminiszter a Bild online kiadásában megjelent interjúban, amelynek rövidített változata a lap hétfői nyomtatott kiadásában is megtalálható.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

No, persze. Természetesen minden rasszizmus megbélyegzendő és elfogadhatatlan, csakhogy az sem mindegy, ki mondja meg és milyen alapállásból, hogy mi az az intolerancia, ami már tolerálhatatlan.

Ez történik azokkal, mint néppel, akik meg bírnak olyan kormányokat választani, akik főleg adósságcsináláshoz értenek magas szakértői szinten.
Ide ne vegyük már azt az időszakot, mikor a Fidesz kénytelen volt részben a jó Simor és a kedves magyar agresszív, semmilyen nemzeti érdekre tekintettel lévő ellenoldal "jóvoltából" magas kamatra felvenni hiteleket az államadósság kamat és tőketörlesztésének megoldására.
Most nagy a fröcsögés, h. nem sokat csökkent az államadósság, nos, törlesztgettek is IMF hitelt, veszegettek MOL-t, Eon-t, Rábát, remélhetőleg vesznek még egy kis Bombardier-t is.
Nem csökkentek a nyugdíjak. A gyemekeket nevelő dolgozók nagyon jól jártak.
Az egészségügy talpon van, remélhetőleg lesz ez jobb is.
Az oktatás egységesítésének itt volt az ideje, túl sok fajta tankönyvtől, követelmény rendszertől nem lesz okosabb a gyermek.Remélhetőleg nőni fognak a pedagógusbérek. Az önkormányzatok, a hitelt felvevők nagy részén valamit segítettek.
Akinek v. a családja, v. a saját részéről szerencséje volt, mert kicsit is jobban volt eleresztve, csak jól járt, h. végtörleszthetett. Lehet, h. Ócsa drága volt, de csak munkát adott, és példát is, h. akin lehet segíteni, azon segítenek. Ha nekem nem lenne semmim, csak a gyermekeim, meg valami minimális ingóságom, bizony boldogan költöznék vadonatúj, pestkörnyéki, kertes házba, csak jobb, mint a híd alatt!!!
Szóval, aki szegény, mert a vezetői MINDENÉT elkótyavetyélték, de még jó sok ADÓSSÁGOT is bírtak csinálni, az kiszolgáltatott. Ez van, néhány szakértő megadja a téves irányt, s a közember a nagyon behatárolt élet lehetőségeivel, nagyon hosszú távon keresztül FIZET.
Viszont nem az Isten keze, h. kik vezessenek, 4 évenként lehet választani, s olyat, aki nagyon szeret eladogatni, pénz meg sehol, csak adósság, de az sok, soha többé nem szabad a hatalomba engedni, mégha a fényes tekintetű EU-USA és a média segédcsapatok őket is pártolnák.

azért a németekkel megéri jóban lenni

lehet, hogy csak morzsák jutnak ebből nekünk de legalább jut valami...

sztem

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés