Orbán Tarlóst ugratta a buszon

2013. május 2. 15:33
Orbán visszaszerezne a külföldiektől egyes budapesti ingatlanokat. Ha Tarlósék benyújtanak ilyen törvényjavaslatot, akkor Orbán csinál nekik egyet.

Április 30-án átadták Budapesten az új Mercedes-Benz Citaro buszokat, a busz első útján Orbán Viktor és Tarlós István is az újságírókkal utazott. Orbán viccelődve szállt fel, „Jegyeket igazolványokat kérjük előkészíteni” – mondta, majd jegylyukasztás után megjegyezte: „Akinek nincs ilyenje, szálljon le”. Tarlós pedig amiatt aggódott, hogy „mit fog írni a Magyar Narancs”.

A miniszterelnök a főpolgármestert többször is ugratta, a rendőri felvezetés miatt lassú útjuk során például megkérdezte: „István! Ez amit most tapasztalunk, ez a főváros átlagos közlekedési sebessége?”, Tarlós pedig így replikázott: „Hát azért nem”. „Hogy van ez megszervezve?” – kérdezte ezután nevetve Orbán Viktor.

Külföldi tulajdonú ingatlanok mellett elhaladva arról beszélgettek, hogy vissza kellene szerezni ezeket, így például a Balettintézet épületét is. Orbán szerint ezt „a főváros kezdeményezheti”, Tarlós elmondta, hogy „ehhez jogszabály kell, nem elég fővárosi rendelet”. „Kezdeményezzétek, hogy legyen ilyen törvény! Én csinálok egyet, csak adjatok egy ilyen javaslatot!” – vágta rá a miniszterelnök, a buszút során többször is megerősítve ezen kijelentését.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kíváncsi vagyok, hogy tudod az idős nyugdijasokból kipréselni a pénzt.

Én azzal kezdeném a kérdést, hogy amelyik épület már fel van újítva miért néz ki 5 év után úgy mintha nem lett volna felújítva a lakók meg mennek megint az önkormányzathoz támogatásért?

Pl az olaszok kívülről lecsempézik vagy márvánnyal burkolják le az épületeiket. OK a márvány nagyon drága, de a csempe? Nem a fehér WC csempére gondolok. Ma már bármilyen mintázatú csempét le lehet gyártani.
Még olyat is, amelyik a régi épületek külső homlokzatát utánozza. Utána már csak egy jó kiadós eső kell és a homlokzat le van mosva. Soha többet nem kell felújítani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés