A maszol.ro főszerkesztőjének figyelmébe

2013. április 16. 17:42

Joseph Daul
Maszol.ro
Az EPP és a Fidesz viszonya sem hivatalosan, sem informálisan nem szerepelt a dubrovniki találkozó témái között.

Strasbourg, 2013. április 15.

A maszol.ro főszerkesztőjének figyelmébe:

Ezzel a levéllel szeretném nyomatékosan cáfolni azokat az állításokat, amelyeket az önök portálja tett két, április 12-én és 15-én közzétett cikkében. Az EPP és a Fidesz viszonya sem hivatalosan, sem informálisan nem szerepelt a dubrovniki találkozó témái között.

Teljesen alaptalan a maszol.ro által 2013. április 12-én közzétett információ, miszerint Joseph Daul, Antonio López-Istúriz White és Viviane Reding az úgynevezett dubrovniki vacsora alkalmával a Fidesz jövőjéről tárgyalt volna. Ilyen vacsora nem is létezett. Antonio López-Istúriz White, az Európai Néppárt főtitkára ott sem volt Dubrovnikban az EPP bürójának ülésén.

A 2013. április 15-i cikkének állításai is teljesen alaptalanok. A szóban forgó vacsora alkalmával hét személy ült az asztalnál, és bármelyikük tanúskodhat arról, hogy a beszélgetés fő témája Horvátország, nem pedig Magyarország volt.

A két cikket tendenciózusnak és teljesen alaptalannak találom. Az önök kiadványa úgy említette a nevemet, hogy meg sem próbálta leellenőrizni a „megbízható” forrás által kiszivárogtatott információ valóságtartalmát. További bizonyíték arra, hogy a cikk szerzője nem ellenőrizte le az információkat közlés előtt, hogy a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) sosem volt az EPP tagja.

A sajtó szerepe, hogy helyes információkat szolgáltasson az olvasónak. Ezért arra kérem, jelentesse meg ezt a levelet, hogy az emberek megtudhassák a valós tényeket. Bízom abban, hogy levelemet teljes terjedelmében leközli, ugyanis nyilvánosan vállalom mindazok után a felelősséget, amit leírtam. Amennyiben Reding asszonynak vagy tanácsadóinak bármi mondanivalójuk van Magyarországgal kapcsolatban, azt ők is írásban tegyék meg.

Őszinte megbecsüléssel,

Joseph Daul

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szegény rmdsz-közeli újságírók, kellett nektek magatokra vállalni a gonosz mostoha szerepét! Házaltok itt a hamis hírekkel, mint ama másik a fésűvel, övvel és almával. Bravo!

Úgy látszik, hogy az EPP EP frakciója is kezdi kapisgálni, hogy itt nemcsak Magyarországról van szó, hanem egy karizmatikus és jobboldalon elismert az EPP háromszor ujraválasztott Alelnökéről(már nem jeleőltette magát) támadásán keresztül az EP néppártját akarják gyengiteni a közelgő választások kapcsán. Kezdik kapisgálni, hogy ha nem zárnak össze és hadják, hogy megosszák őket amit a balliberális oldal nagyon hathatósan alkalmaz vagy kivásároljanak képviselőiket akár poziciót igérve a jövőben akkor végképp a remény is elveszik az eu megreformálására, ami elengedhetettlen hogy a jelenlegi liberális demokráciát megfékezzék amit agressziven probálnak diktáumként ráeröltettni a nemzetállamokra.

Ma már egyszer írtam, jönnek mennek a Teller levelek. Úgy látszik most a postás a maszol.ro lett.

Joseph Daul pedig korrekt módon viselkedett. Ilyen személy kellene több a brüsszeli apparátusban.

Nos elolvastam a maszol.ro-n megjelent írást. Kezdeném azzal, hogy a korrektség megkívánná, hogy először a levelet közlik, s azután fűznek hozzá véleményt. A maszol.ro véleménye azonban nem más mint mosakodás, összemossa a lényegest a lényegtelennel. Már a címben is „Ferdítve cáfolja a maszol.ro-t Joseph Daul”, amely állítás elsősorban a maszol.ro-ra illik jobban. A lényeg egyébként az, hogy valótlan a maszol.ro cikkírójának állítása, mely szerint „Redingék kivacsorázták a FIDESZ-t az EPP-ből”, így valószínűsíthető az sem valós állítás, hogy „Az EPP fele nem kér a FIDESZ-ből.”. A maszol.ro összes többi állítása lényegtelen, ködösítés, mosakodás.

Várom, hogy az érintett többi személy vajon kilép e nyilvánosság elé. Megítélésem szerint ez lenne részükről a korrekt eljárás.

Válaszok:
bini | 2013. április 16. 21:12

A Házmestert nem kihagyva. ;-)

Erdélyi barátaim azt mondták, hogy az rmdsz nagyon megreccsnt a mesterházsy féle találkozó után.
Elkúrták, most meg még jobban.
Nem baj.

Válaszok:
ottapont | 2013. április 16. 20:11

Most még fokozzák is a dolgot, nem hajlandóak kihátrálni Ponta mögül.

Azért az is mutat valami zavart az EP-ben, hogy ma este mikor Orbán megérkezett a néppárti frakció üllésre Martin Schulcz(SPD) fogadta bejáratnál és negyedórát konzultáltak, majdaulla folytatott féórás megbeszélést és utána ment a frakcióho ahol kérdéseket tehetnek fel a képvíselök.

Állítólag Schulcz kérte Orbánt, hogy ne vegyen részt holnap az EP vitán ami szintén elég érdekes, mivel Ők vették napirendre a "magyar kérdést". Úgy látszik el akarták kerülni a lebögést és Orbán által politikai megsemmisülésüket, ami azért elég logott a levegőben, főleg azok után, hogy Barosso is hamarabb levelezett és fenyegetözött Reding asszonyság, aki holnap az EP-ben a téma előterjesztője. Nem akarták, hogy a magyar média(HIR-TV) újfennt élő egyenes adásban közvetitett volna ahol megint látthata volna a katonaság népség az egész cirkuszt. Így állítólag csak egy igen rövid egykörös vita lesz a frakció vezetök felszólalásával. Állítólag a kezdeményező frakciók vezetői nem lesznek jelen ami már magában is furcsa, s állítólag a néppárti felszólaló pont egy luxemburgi képvíselő fog felszólalni aki Reding honfitársa és párttársa.

Az az érzésem, hogy jelen helyzetben, mintha szeretnének minnél hamarabb túl lenni ezen a teljesen értelmetlen akciót.

Na ezzel nem azt mondom, hogy abba fogják hagyni, mivel Schulcz állitólag azt mondta Orbánnak, hogy inkább juniusba legyen ott az EP Plenárisán. Gondolom, hogy addig vagy leszállnak rólunk, vagy megismétlődik a 12-es januári ingyencirkusz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés