Újabb nagyberuházást terveznek az V. kerületben

2013. április 9. 10:22
A Kossuth tér felujításához kapcsolódóan az V. kerület is nagyberuházásba kezdene. Felújítaná az Olimpia parkot és a Falk Miksa utcát – uniós támogatással, nettó 1,2 milliárd forintért.

A budapesti Kossuth tér átépítéséhez kapcsolódóan a Rogán Antal vezette V. kerület is nagyszabású beruházásba kezd: felújítja a Parlament és a képviselői irodaház közötti területet mintegy nettó 1,2 milliárd forintért – derül ki a Fővárosi Közgyűlés előterjesztéséből, amelyben a kerület a főváros tulajdonosi hozzájárulását kérte az érintett területen lévő Olimpia park megújításához – számol be a Napi Gazdaság.

Az Észak-Lipótváros felújítása nevű projekt három részből áll, és uniós társfinanszírozással valósul meg. A projekt nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás lenne (a Honvédelmi Minisztérium közelsége miatt nemzetbiztonsági előírások szerint). A beruházás keretében átépítenék az Olimpia parkot, amelynek tervezett költsége nettó 457,2 millió forint. A park átépítése után a Széchenyi rakparttal párhuzamos belső út megszűnik, a Széchenyi rakpart burkolatát pedig az érintett, 430 méteres szakaszt – a kapcsolódó utcarészek, a Markó és Balaton utcáknak a rakpart és a Balassi Bálint utca közti szakaszának burkolatával együtt – felújítják. A fejlesztés harmadik ütemében a Falk miksa utcát és környékét – mintegy 14,6 ezer négyzetméter közterületet újítanak fel és alakítanak ki egy új közparkot.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szép kis biznisz ez is, milyen véletlen, az V. kerületben...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés