MSZP-s EP-képviselők: A Fidesz hatalomvágya elszigeteli az országot

2013. március 13. 7:55
Nem „nemzetközi ármánykodás”, hanem az Orbán-kormány „féktelen hataloméhsége, önkényuralma” okozza Magyarország elszigeteltségét, írja közleményében a Magyar Szocialista Párt európai parlamenti delegációja.

A magyar szocialista képviselők a fideszes EP-képviselők délutáni közleményére reagáltak, amelyben a magyarországi kormánypártok delegáltjai arra szólították fel az EP baloldali és liberális frakcióit, hogy fejezzék be a magyar alaptörvény módosítása kapcsán folytatott felelőtlen politikai játékukat, „a magyar kormány elleni abszurd rágalomhadjáratot”.

„Magyarország tekintélye érdekében a Fidesznek végre szembe kellene néznie a tényekkel, azzal, hova vezet az Orbán-kormány önkényuralmi politikája. Felelős magyar hazafiként és demokrataként szomorú látnunk, milyen mély és súlyos nemzetközi elszigeteltségbe került Magyarország”, írják. Közleményükben felidézik, hogy az Orbán-kormány „demokráciaellenes” politikájának első kritikusai, ahogyan ez alkalommal is, a demokratikus európai jobboldal politikusai közül kerültek ki.

„Mióta baloldali a néppárti José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, aki telefonon figyelmeztette Orbán Viktort, hogy az európai alapértékek megsértésére készül? Mióta baloldali a kereszténydemokrata Angela Merkel, aki ma Áder János államfőnek hívta fel a figyelmet arra, hogy vegye komolyan Magyarország európai partnereinek és barátainak aggodalmait a módosítással kapcsolatosan, valamint, hogy a Fidesz bánjon felelősségteljesebb módon kétharmados többségével? Mióta baloldali a kereszténydemokrata Elmar Brok, aki felszólította az Európai Bizottságot, hogy vizsgálja meg, a magyar alaptörvény módosítása nem ütközik-e az uniós alapértékekkel?”, kérdezi Tabajdi Csaba, Göncz Kinga, Herczog Edit és Gurmai Zita.

A szocialista delegáció emlékeztet: az alkotmány „jogsértő módosítását” olyan tekintélyes jobboldali lapok bírálták, mint a német Frankfurter Allgemeine Zeitung vagy az osztrák Die Presse, amelyek keményen kritizálták az Alkotmánybíróság jogköreinek megnyirbálását. A jogállamiság betartatását garantáló uniós mechanizmus felállítását javasoló kormányok között szintén ott találjuk a jobboldali többségű német, vagy a jobboldali vezetésű finn kormányt, fogalmaz a közlemény.

„Szó sincsen itt semmiféle baloldali összeesküvésről. A Fidesz nézzen szembe a tényekkel: ha így folytatja, végleg elszigeteli Magyarországot Európában”, zárul a közlemény.

Összesen 119 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez kemény! Ez a csapat... Szegény Tabajdi!

Nem változtak semmit a maszop képviselők... hazaáruló szemetek!!

pont nektek kéne kussolni

addig minden jó volt amíg bagóért eladtátok nekik a koncessziókat

mintagazdaság meg példakép voltunk
persze hiszen nagy bizniszt csináltatok velük

15-20 éva alatt meg elöntötte az országot a nyomor az akkor politikátok miatt

aztán megint ugyanezeknél sírtok!

Csak az őt körülvevő nőneműek (?) minőségére gondoltam!

a hazaszeretre külünösen a gönz -madárfészek-kinga viselkedése a tökéletes példa

pffff

igen ez különösen poénos amikor vendégül látják a kárpátok új diktátorát aztán meg orbán diktatúrájáról beszélnek

Jól szórakoznak? Egészségükre!

Ne már! Korán reggel ezzel kell ijesztgetni a lelkeket.

hát tudod kedves mici, ez ijesztöbb..

a paul lendvai féle Spiegel online- ra qurvára nem vagyok kíváncsi

te még vevő vagy "pól" bácsi meséire akkor olvasgasd a spiegelonlájt

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés