Kilépett a pártból a KDNP esztergomi elnöke

2013. február 9. 15:51
Révfalvi Gergely döntését azzal indokolta, hogy a KDNP szervezeti keretei a helyi szervezetekre is kötelező érvényű szövetségi megállapodás miatt túl szűkre szabják a helyi érdekérvényesítés lehetőségeit.

A KDNP esztergomi elnöke szombaton lemondott a helyi szervezet vezetéséről, és kilépett a pártból – tájékoztatta közleményében a politikus az MTI-t. Révfalvi Gergely indoklása szerint „a KDNP szervezeti keretei a helyi szervezetekre is kötelező érvényű szövetségi megállapodás miatt túl szűkre szabják a helyi érdekérvényesítés lehetőségeit”.

A most lemondott elnök pénteken jelentette be, hogy a párt eláll a Fidesz helyi szervezete ellen indított névbitorlási pertől, amelyet a Fidesz helyi tevékenységével való egyet nem értés miatt indítottak. Mivel az esztergomi képviselő-testületben jelenleg egyetlen KDNP-tag sincs, annak megállapítását kérték a bíróságtól, hogy a frakció megalakulása óta törvénytelenül használja a nevet. A párt helyi elnöke az általa írt keresetben leszögezte, a Fidesz „saját neve alatt vállalja a felelősséget munkájáért, illetve megnyilvánulásaiért, sajtóközleményeiért”.

Révfalvi Gergely közel egy éve váltotta Mészáros Jánost a párt helyi szervezetének élén. Mindkettőjük politikájára jellemző volt a Fidesz-frakciótól való távolságtartás. A korábbi elnök 2011-ben nyílt levélben tiltakozott a Fidesz-KDNP-frakció elnevezés ellen. Két héttel a 2010-es önkormányzati választások után, amikor az előző fideszes városvezető, Meggyes Tamás nem volt hajlandó átadni irodáját a kétharmados többséggel polgármesterré választott Tétényi Évának, a KDNP helyi szervezete fizetett politikai hirdetést jelentetett meg, amelyben kijelentették: nem azonosulnak a Fidesz képviselőinek magatartásával, és arra kérték őket, alakítsanak ki partneri kapcsolatot a független polgármesterrel.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ideje volt rendezni a sorokat. Majd Ő lesz Debreceni által emlegetett jobboldali prominens politikus aki csatlakozik az E-14-hez.

Életrajzát ismerve, ha úgy gondolja, hogy otthadja a politikát és civilként folytattja, de nem fogja mocskolni és visszamutogatni, vagy máshol keresi a politikai karrierjét az két külön dolg.

Nagyon sok olyan fiatal volt és gondolom is hogy lesz mikor a szakmai tanulmányai után a politikában kereste a közéletben a helyét, de valami oknál fogva ez nem jőtt össze, vagy azért mert nem találta meg azt amit keresett, vagy nem tudott azonosulni, vagy alkalmazkodni egy szabályzott szervezethez.

Ha ezért otthadja a politikai dobogot és csak a civil élet felé fordul semmi kivetni valót nem találok. Ettől függetlenül maradhat hive és szinpatizánsa is. Ha valaki felmérte lehetőségeit és képeségeit és vált nincs nagy jelentősége.

Én azokon vagyok felháborodva, akik elfogadják egy párt szervezethez való tartozást annak minden potenciális előnyeivel együtt, ösztöndíjak, továbbtanulás, szakmai és államigazgatási ismeretek megszerzése és utána hátbadöfi a szervezetet. Ezt láttuk már sok esetben.

Meg kell várni, hogy hová fut ki a dolog, ha csendben elválnak utjaik minden ok.

Azért lettem durci, mivel Jávor is, mint Pannonhalmi diák tette azt amit ami morálisan elfogadhatattlan.
Révfalvai szintén a kupacon végzett és szocializálodott és ennek is köszönhető volt a pályája. Ráadásul a BDSZ helyi szervezet vezetője. Nem tudom, hogy ezt a posztot megtartja-e. Ha igen és éli tovább civil életét és közöségi tevékenységét akkor minden rendben is van és lesz.

De én már kezdet szkeptikus lenni, mivel a szabadság gyermekei közül valahogy még a pannonhalmán végzetek közül is sok morálisan elfogadhatattlan diák kerül ki. De lehet, hogy ezt a kor szelleme hozza, vagy az, hogy felhigult az oda jelentkezök motivációja és megjelent egy olyan diákréteg akiket a szülei karrierjük építése miatt küldik nivos egyházi iskolába és nem az iskola szellemisége miatt.

Ez szomorit el engem, hogy a fiataljainknál egy torzult érték felütötte a fejét. Az egyéni érdek felülmulja a közöségi és morális értékeket.

Nem könnyű a jelenlegi viszonyok között döntéseket hozni Esztergomban (sem), KDNP-sként különösen nem. Adott egy kötelező érvényű szövetségi megállapodás, adottak a helyi politikai viszonyok és adottak az értékrendi kérdések.

Mit hova priorizáljunk? Ott szerepel a KDNP nevében a keresztény szó és ott található a párt szó is. Mindkét "kifejezéshez" kötöttségek társulnak, amelyek adott esetben más sorrendiség alkalmazását fogalmazhatják meg igényként az ember irányában. Ezen helyzetekben is az embernek magának kell végül döntenie. Vagy így, vagy úgy ...

[off]
A KDNP habár párt és nem vallási közösség, a nevébe választott, nevében hordozott k kezdőbetűs jelző mégis "kötelezettségeket", felelősséget ró a pártra, annak minden tagjára. Érzékelhető az is: akarjuk, nem akarjuk, a társadalomban a KDNP-hez, annak megnyilvánulásaihoz sokak egyértelműen a kereszténységet rendelik. A válaszott, hordozott jelző ettől függetlenül is felelősséget támaszt a párttal és azon belül az emberrel szemben is, hiszen a nevezett, választott "kötődés" túlmutat a politika világán, annak érdekeltségein, amelyhez magasabbrendű prioritás társul, nem emberi meghatározás következményeként. Minden kiejtett szónak, döntésnek és cselekvésnek így jelentősége van (akkor is, ha csak pártirányról beszélünk), amely vagy építi a kereszténység hitelességét vagy rombolja azt. A mindenkori helyes úton maradáshoz sok sikert a KDNP-nek és tagjainak!

Válaszok:
hhonor | 2013. február 10. 9:02

[off]
Egy hiteles keresztény, lehet maga akár politikus, nem vetkőzheti le magáról soha választott kötődését. Jézus irányába hozott döntésétől kezdődően elsődleges küldetése meghatározottá vált életében, minden más csak utána sorakozhat be.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés