Bajnai: A kormány állítsa meg az ország elszegényítését!

2013. január 18. 19:44
A volt miniszterelnök egy veszprémi fórumon úgy fogalmazott: itt az ideje, hogy a kormány beismerje – ugyanúgy, mint a tandíj, a választási regisztráció és más kérdések kapcsán –, hogy kártékony politikát folytat és változtasson azon, amíg nem késő.

Állítsa meg a kormány azt a politikát, ami az ország elszegényedéséhez vezet – szólított fel Bajnai Gordon volt miniszterelnök egy Veszprémben rendezett pénteki fórumon. A Haza és Haladás Egyesület elnöke, az Együtt 2014 választói mozgalom társalapítója a Magyar Szolidaritás Mozgalom meghívására érkezett Veszprémbe, ahol a mozgalommal közösen tartott fórumot. Mint mondta, a Fidesz az adóemelés kormánya, amely olyan egykulcsos adót vezetett be, amitől a lakosság kétharmadának a bére kevesebb lett. Eljött az ideje, hogy akár innen, Veszprémből is felszólítsuk a kormányt, hogy állítsa meg azt a politikát, ami Magyarországot elszegényíti és a gazdaságot idén is zsugorodásba taszítja – jelentette ki. 

Bajnai Gordon felszólította a kormányt arra is, hogy csökkentse a vállalkozók minimálbérre rakódó terheit, növelje meg a munkanélküli segély időtartamát három hónapról legalább hat, de inkább kilenc hónapra és módosítson az egykulcsos adón. Itt az ideje, hogy a kormány beismerje – ugyanúgy, mint a tandíj, a választási regisztráció és más kérdések kapcsán –, hogy kártékony politikát folytat és változtasson azon, amíg nem késő. Legalább állítsa meg a visszaesést, „aztán majd 2014-től remélem, újra be tudjuk indítani a növekedés motorját, s Magyarországot újra el tudjuk indítani felfelé” – fogalmazott. Kónya Péter, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke közölte: tarthatatlan az az állapot, hogy az állam a munkavállalók egy részét rabszolgának tekinti, s a teljes munkaidőben foglalkoztatott közmunkásokat a minimálbér alatt fizeti. Ezt azonnal orvosolnia kell a kormánynak – jelentette ki.

Az MTI azon kérdésére, hogy mely szervezetekkel képzelhető el részéről a kormányalakítás, Bajnai Gordon azt válaszolta: neveket nem tud mondani, csak elveket. Most nem az a dolguk, hogy pozíciókat osztogassanak el egymás között, hanem hogy összefogják a minden rekordot felülmúló számú bizonytalan választót. Garanciát kell adni, hogy a politika becsülete helyreállítható, valamint világos, közérthető programmal kell elmagyarázni, hogyan akarják a választók életét hosszú távon javítani. Koalíciót azzal lehet kötni, akiknek ehhez megvan a megfelelő támogatottságuk, reális, szakszerű programjaik vannak és készek vállalni a garanciákat az új korszakhoz – mondta.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom veszprémi alapszervezete a helyszínen demonstrált a rendezvény ellen, mintegy tíz tiltakozó várta az Együtt 2014 képviselőit.

Összesen 131 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Állítsa meg a kormány azt a politikát, ami az ország elszegényedéséhez vezet"

Mondja ezt az az ember, aki gondolkodás nélkül bevezetné az ingatlanadót, mert még nem vagyunk eléggé padlón.

Még szerencse, hogy van egy olyan szigorúan szakember miniszterelnök-aspiránsunk, aki nem demagóg, hanem tények és érvek segítségével magyarázza el a mondanivalóját.
Ja, mégsem.

BAjnai cseréljen helyet GYurcsánnyal :D

ha igy állsz hozzá , akkor bajok vannaj

Bajnai Gyurcsány miniszereként, majd miniszterelnökként kártékony politikát folytatott, támogatott.

Akkor most mitől lett ilyen okos? Vissza kell szerezni megbízói számára befolyást, hiszen ezért finanszírozzák.

Egy Amerikából pénzelt, irányított politikusnak nincs helye közéletben.

Az esem semmi, ahogyan nem vesztek tudomást a tényekről.

Az úniós tagségot túlzott deficit eljárással kezdtük, nem pedig bécsi cukrászda nyitásával. Utána jöttek a trükkük százai, hamis pénzügyi jelentések, majd a Gyurcsányi terror 2006-ban, végül pedig megfejelve a hatalmas méretű kölcsönnel.

Lelökték a lejtőn Bajnaiék az országot, és most biztatják a kormányt, állítsa meg.
A megállításhoz az is hozzátartozna: kifizettetni Bajnaival a libásokat.

Énnekem viszont volna: talán hiszel Bajnaiban, logikus volna é az ország élére állítani azt, aki bajba taszította, s ez volna é a helyes politika?!

Persze, majd Bajnai elvtárs pont saját magát meg a csókosait fogja sarcolni. Neeem, majd fizet a proli a panelban.

Tévedésben vagy, én egyáltalán nem vagyok harcos alkat,pláne nem a hité. Az ember nem tud mindent megismerni,az
ismeret hiányát a hittel pótolja ki
a hitben is van logika
politikában is van logika
hit és politika kezdettől együttműködött, manapság ellentétben lehetnek
nemcsak vallási hit létezik,pl. kommunizmus, demokrácia,liberalizmus, ezek is csalódást okozhatnak
ha a hit, logika, politika, e három dolog közt az összefüggést bem tudod megtalálni, úgy nincs érzéked a logikához
és ha azt hiszed, hogy a libatolvaj jó vezető lenne,ostobább vagy azoknál a hinduknál, kik a patkányoknak templomot emeltek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés