Meghekkelte a Fidesz-székházat a 4K!

2012. november 16. 9:04
A párttá alakult Negyedik Köztársaság Mozgalom „Lesz még magyar köztársaság!” feliratú plakátot erősített a Fidesz fővárosi székházára az első magyar köztársaság kikiáltásának 94. évfordulóján pénteken.

A párt közleménye szerint a Negyedik Köztársaság Mozgalom – amely az akciót a Fidesz-székház „meghekkelésének” nevezte – azt szeretné, ha november 16-a, Magyarország függetlenségének és az első magyar köztársaság kikiáltásának napja nemzeti ünnep, a Köztársaság Ünnepe lenne.

Nagy András, a 4K! alelnöke érthetetlennek nevezte, hogy a független, önálló, demokratikus Magyarország megalapításának pillanata miért nem tartozik a nemzeti ünnepek közé. „Az 1918-as forradalmat az őt megillető helyre kell helyeznünk, 1848 és 1956 közé” – tette hozzá. A 4K! azt írta: a frissen bejegyzett szociáldemokrata párt az Orbán-rendszerrel szemben egy valódi, demokratikus és igazságos köztársaság létrehozásáért küzd.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hűűűűű

Micsoda bátor társaság!

Ezek már igazi hősök. Nem jobb lett volna, ha inkább kiganézzák a maszop-DK székházakat?

Köztársaság. Mennyire tartalmatlan, elhasználódott közhely lett mára. Akár a független szakértő, a világnézeti semlegesség, a demokrácia, vagy éppen a diktatúra, a kisebbségi jogok, a sajtószabadság, a politikai korrektség semmitmondó egyrészt-másrészt érvelése, meg sok más sokat hangoztatott szlogen. Csak a tartalmát nem sikerült még egyértelműen meghatározni, főleg a már említett politikai korrektség örökös ködösítése miatt.

"Az 1918-as forradalmat az őt megillető helyre kell helyeznünk, 1848 és 1956 közé” – tette hozzá."

Ott van az őt megillető helyen, mint 1919, március 21. előfutára, előkészítése. Nekem még így tanították, és ez speciel így is van.

Nem mi hangoztatjuk úton útfélen sulykolva, beszámozva, verziószámmal ellátva, hogy most éppen hányadikat próbáljuk megvalósítani.

Ezeknek a gyerekeknek meg kellett volna tanulniuk a történelmet, és meglátni azt, hogy egy háboróban vesztes ország nem züllesztheti szét a hazatérő, harcedzett, harcképes hadsereget, mert az ország területi egységét, a határokat csak így védheti meg. Mondhatnám azt is, hogy egy klasszikust idézzek, ilyen böszmeséget nem csinálhat egy ország.

Nem tudom, mit kéne ezen ünnepelni. Azon kívül az 1918-as polgári forradalmat maga Károlyi számolta fel azzal, hogy átadta a hatalmat Kun Bélának, és a köztársaság ezzel átalakult tanácsköztársasággá. Ezt a kettőt csak együtt lehet "ünnepelni".

1990-ben, az akkori alkotmány szerint, ami állítólag jó volt, mi volt Magyarország államformája? Persze van egy nyakatekert logika, mi szerint a köztársaság csak baloldali kormányok idején létezik, bármi is van az alkotmányban leírva.

Hát, ez így eléggé izzadtságszagú. Meg főleg röhejes, hogy hetven évvel a náci Németország után még mindig igaz baloldaliakból és fasisztákból áll a világ. Megakadt a tű a lemezen.

Az országhatáron felsorakozott magyar hadsereggel szemben másképpen politizált volna az antant. Lásd Kratochwill Károly ezredes székely hadosztályát, amelyik egészen addig eredményes volt a románokkal szemben, amíg a Tanácsköztársaság Vörös Hadserege el nem vágta az utánpótlását.

A jobboldal soha nem mondott olyant. hogy bevezetjük a köztársaság 10.234-et. Magyarország 1989. október 23. óta köztársaság. Ennyi. Ez az egész sorszámozás baloldal hülyesége. Részemről nem kívánok ezen tovább rugózni.

Hát, többet érhettünk volna el, mint amennyit a katonákat látni sem bíró Linder Béla "hadügyminiszer" elért a szerb baranyai köztársaságot létrehozó célkitűzésével.

Tanácsköztársaság, Népköztársaság,
Magyar Köztársaság.

Károlyi-Kun Béluska Köztársaságát gondolja éltettni a 4K. Istvánffy fiam leülhetsz egyes.

Oké, ez a te véleményed, a magam részéről helyt adok neki.

Felszólított. Na és? Nem tudni, hogy vállalta volna az antant a harcot az immár hazai területen, lakossági támogatással harcoló magyar hadsereggel szemben. Balassagyarmatról a civilek zavarták el a cseheket, több ilyen is lehetett volna. A Vörös Hadsereget az hiteltelenítette el, hogy amíg egyik oldalon a határokat védték, a másik oldalon nyilvánosan akasztottak.

Tegyétek, ha elegen lesztek.

Az előző kettő az terrorállam volt.
Tanács- én népköztársaság.

Na, ez a hazai baloldal. Ez az övék.
De mit tudnak ezekkel hencegni?

Inkább szégyenkezniük kellene miatta.

Válaszok:
nyugalmazott tanár | 2012. november 16. 10:34

Bocs, helyesbítek:
Az előző kettő az terrorállam volt.
a tanács- és a népköztársaság.

Na, ez a hazai baloldal. Ez az övék.
De mit tudnak ezekkel hencegni?

Inkább szégyenkezniük kellene miatta.

Egyébként hogy van ez? Azért kell ellenünk szavazni, mert én helyt adok a véleményednek?

Ez a köztársaság?

Értelmetlen vita. A hadsereget egyben tartani, az lett volna az egyetlen értelmes lépés. Gondolom ez nyilvánvaló.

Fantasztikus teljesítmény! Az LMP is ezzel vadított el magától: a bugyuta performanszaikkal. Gyerekek, vissza az oviba!

Apropó,diktatúra: ha már ennyire dühöng, hol volt a TEK a (feltételezem, éjszakai) akció közben? Mégsem őrzik rettegve a hatalom központjait? Nevetségesek vagytok.

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2012. november 16. 11:14

Már hogyne tudnám? Károlyit az összirozsás foradalom jutatta a ME székbe Tisza székébe akit egy laza mozdulattal lelötték. Károlyi több Párt egyesülésével(szövetségében) Megalakitotta a Nemzeti Tanácsot és 12 pontba deklarálták programjukat és a Parlamentben deklarálták 1918.nov.16-án a Népköztársaságot, amit késöbb (nép)Köztársaságként és Magyar Köztársaságként is neveztek azok után miután a monachia államai őnálló államként kiválva müködtek.(ez nem azonosítható a szocialista köztársasággal, a nép inkább megkülömböztettő jelleggel birt)

Kun Béláék akik szovjetunioból hazatért kommunisták megalakitották a magyar kommunista pártot, melyben nem is annyira Kun inkább Jászi Oszkár játszott szerepet. Mivel az uj államformát a szovjet Tanácsrendszer mintájára kivánták müködtettni és átalakitani 1919. márc 21-én kikiálltották a Tanácsköztársaságot és Magyarországon végigsöpört a kommunista terror az átalakitás véghezviteléhez.Ha most a tisztelt 4K a negyedik köztársasága előképének az összirozsás forradalom folyományaként deklarált Magyar köztársaságot akarják kikiáltani akkor le kell lőni a polgári demokrácia ME-t, hogy ezt meg tudják valósitani, mivel ma magyarországon ma polgári többpárt rendszeri parlamentális demokrácia van és az ország "államformája" köztársaság ami nem azonos a korábban köztársaságként értelmezettel.

Mellesleg itt nem a fideszről van szó, hanem Magyarországról.

A diktatúrák egyik jellemző vonása az, hogy hagyják kidekorálni a kormánypárt székházát.

De hát nem kell sajnálni a 4K-tól egy kis szellemi önkielégítést. Jót tesz az idegeiknek - jobb híján.

Jól van, gügyögjetek csak a kis kedves, megfoghatatlan köztársaságotokról. Símogassátok, öntözgessétek, nevelgessétek.

Mert csak egyedül ti tudjátok, mi az, ezt egy jobboldali nem tudhatja, mert jobb oldal nincs, csak fasiszták vannak.

Gondolatban megsímogatom a buksi fejeteket, és megnyugtatlak, 2014 után sem lesz semmi bajotok, hirdethetitek a nézeteiteket a ti saját, lelketekből lelkedző köztársaságotokról.

Bár nem arra válaszoltál, amit írtam, így igaz, csak a halál az, ami biztos.

De a köztársaságról, akár csak a demokráciáról, a diktatúráról, a szabadságról, az emberi jogokról vég nélkül vitázhatunk, mert a balliberális oldal fenntartja magának a jogot, hogy ezeket csak ő határozhatja meg. Ha pedig más érvekkel szebesül, akkor nem vállalja a belső vitát, hanem jaj, Európa segíts!

Amikor Haider választási eredménye miatt Európa belekötött Ausztriába, akkor az osztrák baloldal követelte, hogy szálljanak le róluk. Nem állt be a külföldi intervenció mögé.

Ez lenne az első, amit a köztársaságról tudni kéne a baloldalon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés