Csanád a Centauriról

2012. október 26. 17:58

Papp László Tamás
hvg.hu
Szegedi Csanád, az újjászületett zsidó szappanoperája folytatódik. A kedves nézők akár szavazhatnának is, mi lesz belőle: csodarabbi, békeharcos vagy telepes?

„Szegedi Csanád története, valamint legutóbbi beszéde mutat bizonyos hasonlóságokat az elbeszéléssel. Annyiban biztosan, hogy Csanád egykori pártja (s korábban Csanád maga is) nagyjából úgy képzelte el a zsidókat és Izraelt, mint a Dick-novella szereplői az Alfa Centauri népét. Gonosz lények és robotszerű, távvezérelt ügynökeik. És Csanádot is leleplezte a pártelhárítás, hogy biza ecsém, te is a nemzetidegen Centauriról jöttél. Csanád magyarázkodott, aztán rejtőzködött, aztán…aztán semmi. Ez nem egy sci-fi, ez a valóság. Csanád testében nincs bomba. S valószínűleg ő nem csak a legvégén döbbent rá, hogy na bazmeg, én is egy Tudjukki vagyok. (Hogy mikor is, azt csak ő tudja.) Ehelyett rájött, hogy a Tudjukkik mégsem olyan gusztustalan, nyálkás és démoni képződmények, amilyennek a hite láttatta őket. Két útja van egy zsidó származásúnak, ha gyökerei publikussá válnak a turbónemzeti oldalon. Az egyik a túlkompenzáló öngyűlölet, a másik az, hogy elválnak útjaik. Csanád az utóbbira lépett rá. Happy end? Ahogy vesszük. Attól, hogy valaki zsidó, éppúgy nem lesz szükségképpen demokrata, ahogy a sajátos magyar észjárás nacionalista fikciója se emel senkit más nációk fölé.

De akár így, akár úgy van, Csanádnak felesleges búsulnia. Izraelben is van szélsőjobb, vannak turbózsidók, meg félkatonai őrültek, a Deir Jaszin-i és hebroni mészárosoktól, Rabin gyilkosán át a militáns telepesekig számtalan a bizonyíték rá. A fundamentalizmus nem származás, beleszületés, bőrszín kérdése, hanem mentalitás. Lelki igény dolga. Ami nem változik attól, hogy rájövünk: rossz kéménybe pottyantott a gólya. Pontosabban: nem attól változik. Hogy merre lép az újabb útelágazásnál, az már ismét csak rajta múlik.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minő megengedő,hogy ne mondjam, testvéri intelmek! Szegedi "megvilágosodása" előtt más volt a hangnem.

"A kedves nézők akár szavazhatnának is, mi lesz
belőle: csodarabbi, békeharcos vagy telepes?"

biznicmen

Üdv, Artur! Jó a gyimesi népdalvariáció!

Göring annak idején az ilyesmit egyszerűbben intézte el: "Hogy ki a zsidó, azt én mondom meg".

Nekem hányingerem van ettől a történettől.
Mi a francért lesz hirtelen zsidó, egy nem zsidó fickóból, mert kiderül, hogy az anyja - ki tudja milyen hígításban - zsidó géneket hordoz?
Ez nem normális dolog.
Arról nem is beszélve, milyen erkölcsiséget, milyen bizalmat hordoz egy ilyen elviség, amely ennyire megbízhatatlannak, léhának és felelőtlennek tartja a saját női egyedeit, azok tisztességét.
Sajátos, porosan avítt, és keményen rasszista mentalitás. Évezredekkel ezelőtti...

Megzenésítette már az egyik általam kedvelt portugál zenekar a "Csanád" által favorizált állam jövőjét:

Kalashnikov - Warriors of the Hezbollah

http://www.youtube.com/watch?v..

Wowowowo! Nyugi!
Mi ez a sok kérdés, beindultak a besúgó ösztönök?
Nagyon hm!

Már elmondtam a véleményemet Csanádról.
Csak a máz más, a lényeg ugyanaz.

Szabó Albert, és Bácsfy Diána sem volt se jobb, se rosszabb! Őket is a szolgálat teremtette. Szegedi az új hibrid lehetett volna, de belátta, jobb üzlet zsidóként újjászületni. Nem tudom, a körülmetélést megcsinálták-e. Az az egyetlen kellemetlen a fordulásban. De nem kell sokáig várni. Zazrivecről még Csurka árulta el faji hovatartozását....amúgy pedig az Apró-szolgálat még a választások előtt visszatereli őket az olajfa-koalícióba.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés