Plágiumgyanú és tiltakozás ellenére lett iskolaigazgató

2012. október 21. 16:07
Másolhatta pályázati anyagát Horváthné Sabáli Éva, Centenáriumi Általános Iskola és Szakiskola igazgatói posztjára pályázó tanárnő. Bár programját a tantestületi és a közalkalmazotti ülésen is elutasították, a szülők pedig aláírásgyűjtésbe kezdtek, az önkormányzat megszavazta Horváthné kinevezését.

Négy órán át vitatkoztak október 17-én a XVI. kerületi önkormányzat képviselő-testületének tagjai arról, hogy Horváthné Sabáli Éva alkalmas-e az évi 246,6 millió forintos költségvetésű Centenáriumi Általános Iskola és Szakiskola igazgatói posztjára - számolt be a hvg.hu. Horváthné egyedüliként pályázott az igazgatói posztra, pályázati munkája nagy részét ugyanakkor más, az interneten megtalálható anyagok alkotják, forrásmegjelölés nélkül. A tantestületben az anyag stilisztikai különbségei miatt merült fel a plágium gyanúja.

A Centenáriumi Iskola volt igazgató-helyettese, a nyugdíjazása miatt most felmentését töltő Nádasné Szabó Ágnesa hvg.hu-nak elmondta: a felmerült problémát a képviselő-testületnek is jelezték, ott azonban azt a választ kapták: az „összeollózás mindennapos dolog, minden pályázat így készül”. A XVI. kerület vezetője, Kovács Péter cáfolta, hogy az idézett mondat elhangzott.

Horváthné Sabáli Éva a portál megkeresésére nem reagált. A plágiumgyanúval kapcsolatban a képviselő-testület ülésén annyit közölt: nem ő vette át mások gondolatait, hanem a korábbi tantestületi értekezleteken általa előadottakat hasznosították mások.

A tantestület Horváthné vezetői programját 33:10 arányban utasította el. A közalkalmazotti értekezleten a résztvevők közül 9 ellenében 51-en nem támogatták a pályázó vezetői megbízását. A szülők közül 676-an fejezték ki aláírásukkal nemtetszésüket. A polgármester ezzel kapcsolatban annyit közölt: „a szülőkkel való beszélgetés során kiderült, hogy elutasító véleményüket az utóbb hamisnak bizonyult vádakra alapozták”.

A hvg.hu cikkében megjegyezte: az önkormányzatnak valószínűleg sürgős lehetett az iskola élére találni valakit, és mivel más pályázó Horváthné Sabáli Éván kívül nem akadt, mellé álltak. A szavazáson a képviselők 12:4 arányban szavazták meg Horvátné Sabáli Éva kinevezését november 1-jétől. A képviselő-testület ugyanakkor az ombudsmanhoz fordult vizsgálatot kérve.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ő.. ezt akkor hogy is? ha tényleg meg fogja csinálni az ígért dolgokat, akkor megválasztjuk igazgatónak? és ha mégsem, akkor mi lesz? hogy tudná megcsinálni, ha még egy pályázati anyagot sem tud megírni?

amúgy meg a forrás nélküli copy-paste nemes egyszerűséggel jogsértés (szerzői jogokat sért). tökmindegy, hogy tudományos munka-e, vagy sem. (persze tudományos munkánál még gázabb, de egy házidolgozat vagy egyetemi beadandó sem tudományos munka, aztán mégsem szabad másolgatni)
az egészen elképesztő, hogy a kerületvezetés szerint ez teljesen rendben is van, mert mindenki ezt csinálja..

a legelszomorítóbb az egészben viszont az, hogy az utóbbi időben havi rendszerességgel fordul elő, hogy egy közösség elejére központilag olyat neveznek ki, akit ők teljesen elutasítanak. ezt úgy hívják, hogy korrupció: nem az intézmény érdeke a fontos, hanem az, hogy a haver jól járjon.
és nemcsak az új színházra kell gondolni, mostanában volt az is, hogy a miskolci földes gimnázium eddigi igazgatóját a tanári kar és szülői közösség 100%-os (!) támogatása mellett már másodszor sem hagyta jóvá a képviselőtestület.
http://magyarnarancs.hu/belpol..
http://www.eszakonline.hu/inde..:foeldes-uegy-veres-palert-demonstralnak&catid=56:ez-toertent&Itemid=71

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés