A négyes metró építkezését vizsgálná az MSZP

2012. október 3. 10:18
Öt vizsgálóbizottságot hozna létre az MSZP fővárosi frakciója, amelyek egyebek között a busztendert és a 4-es metró építkezését vizsgálnák.

Horváth Csaba frakcióvezető a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a 2010 októbere utáni beruházásokat, a BKV és a Budapesti Közlekedési Központ busztenderét, a 4-es metró építését, a Petőfi Sándor utcának a Budapest Szíve program keretében történt felújítását és a csatornázással kapcsolatos „anomáliákat” vizsgálnák. Kifejtette: a 2010 októbere utáni beruházásokat vizsgáló bizottság állandó lenne, a másik négy testület az adott ügyek vizsgálatának befejezése után megszűnne. 

A BKK busztenderét azért vizsgálnák, mert szerinte a Mercedes buszokra írták ki a tendert és drágább ajánlatot fogadtak el. A 4-es metró évek óta 71 százalékos készültségben van, a belvárosi Petőfi Sándor utca pedig pár év után megsüllyedt – indokolta a bizottságok felállítását. A Vidámpark bezárásáról Horváth Csaba azt mondta, hogy ez Tarlós István főpolgármester „szájhősködésének” a következménye, és úgy akarják bezárni, hogy az állatkert bővítéséhez, vagy a Vidámpark elhelyezéséhez nem biztosítanak forrásokat.     Mint mondta, egy dokumentum szerint a fővárostól 50 milliárdot vesz el az állam, ami egy nagyságrenddel több, mint amennyi feladatot az állam átvett, a BKV-t pedig további 50 milliárdos megszorítás érné, ezért szerinte 2013-ban a főváros csődbe megy.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Horváth Csabira nyugodtan rá lehet bízni mindent, ami a BKV-hoz kapcsolódik, mert ő ért hozzá. Ő tisztában volt annak a lehetőségével is, hogyan lehet ingyenesen biztosítani a közlekedni vágyók számára a BKV járatait. A titkot azóta is őrzi, talán majd most a vizsgálat során megosztja mindannyiunkkal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés