LMP: A kormány magyarázattal tartozik az örmény népnek

2012. szeptember 1. 11:20
Az LMP szerint szinte kizárt, hogy ne tudta volna az ügyben érintett minisztériumok egyike, hogy Azerbajdzsán mit tervez a kiadott bűnözővel. Ijesztő dilettantizmus vagy pénzért kötött alku? – kérdezi a párt, és magyarázatot követel a történtekért.

Az LMP szerint a magyar kormány magyarázattal tartozik az Azerbajdzsánnak kiadott gyilkos ügyében. Az ellenzéki párt szombaton, az MTI-nek megküldött közleményében Ertsey Katalin együttérzéséről biztosította az örmény népet. A kormány elsősorban a megsértett örmény népnek, valamint az ügy előtt megdöbbenve álló nemzetközi és hazai közvéleménynek tartozik magyarázattal – írták. Utaltak arra, hogy az azeri baltás gyilkos - aki 2004-ben Magyarországon megölte örmény katonatársát – kiadása Azerbajdzsánnak példátlanul súlyos következményekkel járt: Örményország megszakította diplomáciai kapcsolatait hazánkkal.

Az LMP szinte kizártnak tartja,

hogy ne tudta volna az ügyben érintett magyar minisztériumok egyike, hogy Azerbajdzsán mit tervez a kiadott bűnözővel. Álláspontjuk szerint ha az igazságügyi minisztérium nem állt a helyzet magaslatán, akkor a külügyi tárca kötelessége lett volna felhívni a figyelmét a következményekre, mint írták, ehhez minden bizonnyal megvoltak a megfelelő információi.

A zöldpárt emlékeztet arra is, hogy örmény civil szervezetek nemrég külön felszólították a kormányzatot, hogy ne adja ki az elkövetőt, mert tudható, hogy hőst csinálnak belőle, megalázva ezzel az örmény népet. Közölték, arra gondolni sem mernek, hogy a keleti nyitás jegyében, az azeriekkel való gazdasági kapcsolatok élénkítése jelszavával a magyar kormány azeri befektetésekért cserébe adta volna ki Ramil Sahib Safarovot. Hozzátették: nincs egy hete, hogy 2-3 milliárd euró értékű magyar államkötvény vásárlásáról érkezett hír az azeriektől.

Összesen 123 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

hallod, menjünk feljebb összeesküvés létráján, kaptuk az ukászt adjuk ki a foglyok, kéne egy kis azer örmény háború...mert olyan régen volt :D

LMP!!!!!
Az örmények nem tartoznak magyarázattal, bocsánatkéréssel a zászlótaposás miatt?
Még csak meg sem említik.
Kivel van az LMP????

Ha az ír gázoló Írországi védelme miatt Budapesten az ír konzulátus szászlaját taposnák akkor milyen állásfoglalása lenne az LMP-nek????

ha érdekek, ha nem, azt magyarázzák meg, miért? ha tudták, akkor miért, ha nem, akkor miért ilyen naivak?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés