A Mohamed a legnépszerűbb fiúnév Angliában

2012. augusztus 15. 9:23
Túllépte a muszlim prófétáról elnevezett kisfiúk száma az Olivereket és a Jackeket az utóbbi öt évben Angliában és Walesben. Tavaly ismét a Mohamed lett a legnépszerűbb fiúnév a két országban.

A legtöbb újszülött kisfiút Mohamednek nevezték el Angliában és Walesben 2011-ben – írja a CNN brit állami statisztikára hivatkozva. Hivatalosan a Harry lett a legnépszerűbb babanév, ami a Harry Potter-sorozat és Harry herceg sikerét mutatja, ám a próféta nevének különböző változatait összesítve mégis a Mohamed kerül a lista elejére. Az Olivert és a Jacket megelőzve a Mohamed egyben az elmúlt öt év legfelkapottabb neve is Angliában és Walesben, népszerűségét pedig tovább növeli Mo Farah hosszútávfutó, aki az olimpián két aranyérmet is szerzett Nagy-Britanniának.

Egy washingtoni kutatóközpont szerint a szigetországban élő muzulmánok száma megduplázódhat a következő 20 évben: 1990-ben az ország lakosainak 2 százalékát tették ki, 2010-ben már 4,6 százalékát, a számuk a várt adatok szerint 2030-ra már a 8 százalékot is túllépheti.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Utána majd jön a Menáhem.

Elég annyit, mint minálunk Kalányosék.

Nálunk meg a Dzsoki? :)

Nyolcadik Henrik és a brit birodalom büntetése:betiltják az anglikán vallást, elrendelik a többnejűséget.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés