Osztrák újságírók védenék a magyar sajtószabadságot Ausztriában

2012. június 16. 12:35
Petíciót adtak át Wolfgang Waldner osztrák államtitkárnak a magyar sajtószabadságért aggódó újságírók - állt a Der Standard osztrák napilap internetes oldalán közölt cikkben.

A GPA-djp osztrák sajtó- és nyomdaipari szakszervezet kezdeményezésére tavaly szeptemberben indított, legnagyobb részben osztrák újságírók által aláírt online petíciót Wolfgang Waldnernek, az osztrák külügyminisztérium államtitkárának adták át pénteken.

A mintegy másfélezer aláíró felhívja az osztrák kormányt arra, hogy „minden adandó alkalommal egyértelműen foglaljon állást az aggodalmat keltő, a demokráciát és a szólásszabadságot veszélyeztető magyarországi fejleményekkel kapcsolatban”. A petíció célja, hogy az osztrák kormány részéről és EU-szinten is erőteljesebben, a közvélemény számára észrevehetőbben tematizálják „Orbán mesterkedéseit” - közölte Wolfgang Katzian, a GPA-djp elnöke, valamint Franz C. Bauer, a GPA-djp újságíró tagozatának elnöke és Fritz Wendl, a közszolgálati tagozat részéről. 

A szakszervezet közleménye szerint az államtitkár biztosította az átadókat, az osztrák kormány „tisztában van annak szükségességével, hogy figyelmesen és kritikusan kövesse figyelemmel a magyarországi történéseket”. Közölte, hogy magyar partnerével találkozva ki fog térni a petícióra is.

 

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kemény ez a csapat! 1500 aláíró sopánkodik a magyar sajtószabadságért,megalapozott konkrétumok nélkül. Isteni. Ennyi aláírást akkor is összegyűjtenék, ha "smogger" fedőnevű kommentelő társunk idült fideszfóbiájának orvoslása lenne a cél.

http://gepnarancs.hu/2012/06/a..

Rendőrök fogják elővezetni Kisberk Szabolcs vádlottat, a HírTv riporterét arra a tárgyalásra, amelyet Tóth Viktor, dr. Veres János pénzügyminiszter korábbi kampányfőnöke kezdeményezett az őt választási csalás gyanújába keverő Kisberk Szabolcs „elismert tényfeltáró újságíró” ellen – közli Veres az mszp.hu oldalon.

nocsak...fene a fejét..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés