Ascher Café

2011. október 24. 15:55

Csurka István
MIÉP.hu
Nácinak neveznek, mert kaptunk egy lehetőséget, hogy kilépjünk a liberális konszenzusból.

„Az Ascher Café Dörnert és engem nácinak nevez, mert kaptunk egy lehetőséget, hogy kilépjünk a liberális konszenzusból és elkezdjük megszervezni a magyar nemzeti megújulás és összetartozás közösségét. Egy icipici helyen, egy színházban. Leszólják a pályázatunkat, mert ezekhez hasonló gondolatok vannak benne megfogalmazva, nem pedig a liberális konszenzusba illő pedáns igazodás. Igazodás önökhöz, akik minden tiltakozásuk ellenére letűnnek a színről? Igen, az önök liberalizmusa ma kirekesztő rendszert képvisel, méghozzá kétségbeesetten. Önök talán jobban tudják, hogy az idejük lejárt, mint mi. Hiába van még szinte minden a Molnár Tamás által felsorolt konszenzusképző eszközök és intézmények közül a kezükben, ha az Ascher Café egy színháztól ennyire berezel, akkor az az önök közeli teljes eltűnését jelzi. Félnek, pedig van három tévéjük, vannak országos és helyi lapjaik, hetilapjaik, több, mint ideát. A fél közszolgálati tévé is félig az önöké, mert betömékeltek bele annyi átváltozó művészt, liberális szellemiséget, amely fapofával aknamunkázik, ahelyett, hogy gyászmunkázna. Egyetlen színháztól ennyire megijedni, nem zárórapánik ez?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 120 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem náci ez, csak seggnyaló.

Orrba-szájba gyalázta a Jobbikot, ahol érte, és vele párhuzamosan tövig bent volt a nyelve az orbán seggében. Szorgalmát, kitartását és buzgalmát jutalmazandó, dobtak neki egy csontot.
aztán azóta azt hiszi, hogy ő szarta a kultúrharcot.

Elég szomorú.
Hogy Csurkának teljesen igaza van.

Ez a mostani liberális műfelháborodás undort vált ki minden jobbérzésű emberből.

Magyarokból, nem magyarokból egyaránt. Csak félnek kimondani, mert olyan vehemens a gyűlöletbeszéd, ez a militáns internáci vagdalkozás.

Ugyan már.

Ha művész követelményekhez ragaszkodnánk, akkor ez az Alföldi lett volna színházigazgató?
Esetleg statiszta.
A csúnya beszédhibájával. (Úgynevezett szopós beszéd az egyik leg kellemetlenebb jelenség, de gyógyítható a logopédián)

Az Ascherből az SZDSZ csinált igazgatót.
A papa jogán :-)))))

Ez nem felületes szlogen, hanem igazi kirekesztő liberális gyűlöletbeszéd.

Pesten minden liberális ripacs pódiumot kap, ha van tehetsége, ha nincs. Akár ha bűnöző, pl. adócsaló.

Amikor egy ,űvész jut szóhoz, azonnal gyalázni kell, ha nem közülük való.

Csak ennyiről van szó.

Heti válasz-interjú:

"Ideológiailag a Jobbikkal árul egy gyékényen, közben Orbán Viktort dicséri lapja, a Magyar Fórum. Szimpla sértettség, amiért előbbiek elcsaklizták a radikális tábort?

- Tőlünk loptak mindent. Balczó Zoltán megfogta a csomagot, és a MIÉP-ből átvitte oda. Abból élnek, amit mi teremtettünk meg. Közben a Jobbik az MSZP és az SZDSZ előretolt hadoszlopa volt, amellyel a Fidesz kétharmados győzelmét akarták megakadályozni. A Jobbik tele van kommunistával, innen dobbantott renegáttal, értéktelen emberekkel.
- Ha már kommunisták: önt internálták, de be is szervezték. Nincs lelkiismeret-furdalása, amiért aláírt?
- Én voltam az egyetlen, aki a rendszerváltás után nyilvánosságra hozta, hogy megtettem. Amikor ez történt, úgy láttam, nincs értelme, hogy börtönben rostokoljak, hiszen a világ megváltozott.
- Ez volt az ára, hogy kint lehessen.
- Igen. Író akartam lenni. Fenyegettek családilag, anyám a halál kapujában volt, amit kaptam, senkinek nem kívánom. Tudatosan léptem, és nem sározódtam be. Erről szól Az esztéta című regényem.
- A 1970-80-as években sem tűnt elnyomottnak. Major Tamás játszotta főszerepét a Katonában, Kádár János tapsolt a darabjának...
- Amikor a Döglött aknákat beadtam, Major elolvasta és felnyerített örömében, hogy óriási szerepe van. Egyszerűen el akarta játszani. El is játszották Kállai Ferenccel, madarat lehetett fogatni velük. Aczél Györgynek viszont kételyei voltak: mégiscsak egy reakciós és egy kommunista találkozik benne az idegosztályon. Ezért a harmadik előadásra elhozta Kádárt. Kádár meg végigröhögte az egészet, onnantól nem volt gond, mehetett.
- 2006-ban a MIÉP együtt indult a Jobbikkal. Utóbbi akkor még nem volt kommunista szellemű SZDSZ-hadoszlop? Ráadásul nem valami veszélyes az SZDSZ-Jobbik-összeesküvés: a kétharmad is összejött a Fidesznek.
- Nem kívánok dicsekedni, de hogy így lett, ahhoz nekem is van némi közöm. Az őszödi beszéd után vált egyértelművé számomra, hogy az ország kilábalásának egyetlen esélye a Fidesz-KDNP kétharmados győzelme. Ezért állítottam át a Magyar Fórumot annak szolgálatába, hogy amennyit csak lehet, lefaragjunk a Jobbikról. Több százezer ingyenpéldányt szórtunk szét az országban, a kisgazda nézetű emberek közül ennek hatására rengetegen pártoltak el a Jobbiktól.
- Ezt hálálja hát meg a Fidesz azzal, hogy színházat ad?
- Azért kaptuk meg a színházat, mert belátták, hogy a magyar drámának színház kell. Igaz, hogy a MIÉP egykori programjánál mérsékeltebb az, amelyet a kormány követ, de ki csodálkozhat azon, ha ezt a politikát támogatom? Én ne támogatnám a bankadót? Már 1992-ben megírtam, mit gondolok ezekről a bankokról. Ki is zártak a frakcióból, az MDF-ből, ezért alapítottam a MIÉP-et. Mi az, amiben nem volt igazam? Van sok minden, amit a kor miatt és Orbán bölcsességének köszönhetően nem vettek át a programunkból, de ma már jól látszik, hogy a bankok ügyében igazam volt, pedig azt a tanulmányt 1992. augusztus 20-án írtam. Két hét sem telt bele, mire Tom Lantos az amerikai kongresszusban hajszát rendezett ellenem.
- A Fidesz meg éppen Tom Lantos Intézetet avat. Hogy lehet ezt bírni meghasonlás nélkül?
- Hát, igen. Persze, hogy avat.
- Nem kötelező. Döntés kérdése.
- Biztosan megvan rá az okuk.
- De hogy itt ne álljunk meg: a Fidesz az izraeli Likud testvérpártja.
- Ugyan kérem! Lózungos gondolkodás lenne csak ezért elítélni a Fideszt. Persze, testvérpárt, abba a pártcsaládba tartozik, de honnan is jött most haza Orbán Viktor? Szaúd-Arábiából. Nem az igazságos rendezést támogatta a Gázai övezetben történtek után? De.
- Nem lehet mégis, hogy ön többet árt, mint használ a Fidesznek?
- Nem. Az embereknek meg kell tudniuk az igazságot. De Kövér László is elmondta, hogy ha tehetné, inkább a MIÉP-et választaná ellenzéknek, mint a Jobbikot. Amikor én voltam a frakcióvezető, rend volt. Ha valamire azt mondtam, igen, az igen volt, ha nemet, az nem. Másrészt nézzék meg, mennyire népszerű az izraeli politika az ENSZ-ben. A közgyűlés 90 százaléka felállva tapsolt a palesztin államalapítás tervének bejelentésekor. Harmadrészt: nem bántok én senkit. Nem vagyok antiszemita.
- Ez most komoly?
- Hol tudják bizonyítani, hogy azért bántok valakit, aminek született? Ha valakit ütök-vágok, az azért van, amit tesz.
- Csakhogy annak magyarázataként, hogy valami nem tetszőt tesz, általában az van megjelölve, hogy az illető zsidó. Surányi György Dávid-csillag közepén a Magyar Fórum címoldalán...
- Mert nem magyar érdeket szolgál, hanem zsidót. Ki volt a jegybank elnöke, amikor sorra gyalázatos dolgok történtek? Surányi. Szolgált más érdeket, mint azokét? Nem.
- És amikor "a szefárd zsidó Vona Gáborról" írt, azt honnan vette?
- Át akartak verni. Elküldtek nekem egy hitelesnek látszó iratot Vona barmicvójáról. Az egész hamisítvány volt: ezt derítettem ki és írtam meg.
- Mégis, kétharmados győzelem után nem furcsa a magyarság elnyomatásáról írni - ahogy a színházi pályázatban áll?
- Nem. A magyarság jelentős része ma is liberális nyomás alatt áll. A liberális televíziók túlsúlya kétségtelen, és ezt a magyar dráma sínyli meg.
- A pályázat PR-tervei közt azt olvassuk, hogy a "nemzeti tartalmú újságokat, médiumokat" célozzák meg. Hirdetésekhez jut tehát lapja, a Magyar Fórum is?
- Természetesen."

Pista bácsi!

Hogy van az, hogy egész újságoldalakat oldalakat tud írni a Tel-Aviv-New York-Moszkva tengelyről, a tom lantos intézetet meg annyival intézi el, hogy "biztos megvolt rá az okuk?" Hát persze hogy megvolt rá az okuk. Mindennek van oka, Pista bácsi!
Magának is megvan az oka, hogy a tom lantos-intézetet egy mondatban lerendezi! Ha a gyurcsány csinált volna ilyet, már rögtön a nemzetközi zsidók előretolt harcálláspontja lett volna az ön szemében! Ha mi csinálunk tom lantos intézetet, akkor meg biztos van rá okunk. Szóval magának az oka, hogy egy gerinctelen aljas seggnyaló féreg, Pista bácsi!

egyébként, jó öreg komcsi ügynök módjára, mindenben hazudik.

Kapuzárási pánikbók, vagy másból, de iszonyú erejű támadást indított a baloldal egy apró színházért.Nem szabad ezt lebecsülni, a sarokba szorított patkány harapni szokott.

Erről csak ennyit:

"Író akartam lenni. Fenyegettek családilag, anyám a halál kapujában volt, amit kaptam, senkinek nem kívánom. Tudatosan léptem, és nem sározódtam be. "

Tehát alkut kötött, annak tudatában, hogy úgyis megírja majd valami firkálmányában, hogy miért mentes ő minden felelősségtől.
Kényelmes. Orbánnak pont ilyen emberek kellenek.

És azokkal mi van, akik inkább vállalták a magányt, ismeretlenséget, nélkülözést, mintsem hogy Kádár házi csicskái legyenek? Őróluk senki nem emlékezik meg. Csak ezek a hősies "aláíromdenemvagyokbűnös" típusú magyarázkodók maradtak a nyakunkon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés