Tarlós: Nem leszek „kinevezett főpolgármester”

2011. augusztus 26. 7:14
A főpolgármester interjút adott a Magyar Nemzetnek, amelyben többek között szó esett a 4-es metró 2014-es átadásáról és a BKV-vezérigazgató bírósági ügyeiről is. Tarlós István leszögezte: akkor marad posztján, ha az önkormányzati törvény nem fogja megszüntetni hatásköreit.

Tarlós István, Budapest főpolgármestere a Magyar Nemzetnek adott interjújában leszögezte: „a fővárosra nézve előnytelen szerződés korrekciója alapján 2013 végén, de legkésőbb 2014 elején Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen átadhatjuk a 4-es metró első szakaszát”.

A politikus ugyanakkor távozna a  főváros éléről, amennyiben a készülő önkormányzati és fővárosi törvény megszünteti a hatásköreit. „Ha a jogszabályban nem nullázzák le mozgásteremet, akkor szívesen csinálom, viszont »kinevezett főpolgármester« nem leszek” - magyarázta Tarlós István..

Az interjúban szó esik Kocsis Istvánról is, akit a főpolgármester nem kívánt megvédeni, ám egyelőre a BKV-vezérigazgató felmentése sincs napirenden. „Nem vonzó számomra, ha hirtelen ráugranak csapatostul valakire, mert úgy vélem, amíg tényszerűen be nem bizonyosodik, hogy bármi is Kocsis István terhére róható, és amíg a BKV ügyeiben nem érintett, addig nincs ok rá, hogy felmentsem” - fejtette ki a főpolgármester.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem értem, mi a bajod. Orbán Viktor személyesen választotta ki őt, mint ahogy mind a 176 egyéni listás képviselőt is, amikor Felcsútra hívta őket audienciára.

Tarlósnak egyébként az a szerepe, hogy fideszes létére a függetlent játssza, így keltve rokonszenvet a baloladli/lmp-s, szavazókban is. ennek a politikának a jegyében pedig jó sok segget fényesre kell nyalni. Ez történt demszkivel is, természetesen Tarlós által.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés