Jogosan rúgták ki a jobbikos tanárt a roma iskolából

2011. július 14. 15:55
Jakab Pétert politikai szerepvállalása miatt távolították el a nemzetiségi iskolából - a munkaügyi bíróság szerint jogosan.

Jakab Pétert párthovatartozása miatt távolították el a miskolci Kalyi Jag Roma Nemzetiségi Szakiskolából, ahol történelemtanár volt. Az iskola igazgatója az önkormányzati választások előtt közölte vele, hogy mivel a Jobbik képviselőjelöltjeként indul az önkormányzati választáson (be is került a miskolci közgyűlésbe), politikai szerepvállalása miatt távoznia kell.

A jobbikos tanár-képviselő hangfelvételt készített erről a beszélgetésről, ahol az iskola vezetője elmondja, hogy szakmai munkájával és személyiségével elégedett, politikai nézeteit azonban nem tudja elfogadni. Jakab Péter ezután fordult jogorvoslati kérelemmel a munkaügyi bírósághoz, amely a napokban hozott jogerős ítéletet.
   
A történelem tanár a határozatot ismertetve elmondta: a bíró szerint a felvételen hallhatóak ellenére nem látja bizonyítottnak, hogy politikai okokból távolították el, szerinte ugyanis Jakab irányította úgy a beszélgetést, hogy az igazgató kimondja azt, amit a tanár hallani akar. „Az igazságszolgáltatás szerint elfogadható magyarázat a kirúgásomra az az indok, hogy a cigányságban a Jobbik nevének említése félelmet kelt” - fogalmazott Jakab Péter.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"aki szuletese okan gyuloli oket" ezt megis honnan a fenebol szeded?
jolesik baromsagokat irogatni?
sehol a cikkben egy szo nincs arrol hogy az a tanar utalna a ciganygyerekeket.
Epp ellenkezoleg: roma iskolaban tanit, es mint tanar velhetoen szereti a gyerekeket, mint roma iskolaban tanito a ciganygyerekeket.
Mibol gondolod hogy gyulolne oket, vagy hogy ciganyellenes lenne?

Lehet ismetelgetni hogy a Jobbik ciganyellenes, de ez egy ures mantra marad, tovabbmegyek rosszindulatu aljas ragalom amig sehol semmivel nem lehet alatamasztani.

ezek csak szamotokra tunnek ellentmondasnak, mivel abbol indultok ki hogy aki jobbikos az rasszista, illetve hogy a Jobbik politikaja rasszista lenne.

Remlik meg matematikabol az indirekt bizonyitas? Van egy felteves, amit alkalmazva ellentmondasra jutunk. Ebbol kovetkezik hogy a feltetel hibas.

Nem ugy emlekszem matekbol hogy az jott volna ebbol kovetkezmenynek hogy a feltetel annal inkabb igaz, csak meg huncutkodik is.

"a Jobbik pedig elég egyértelműen foglal állást cigányügyben"

meselj. Hol foglaltak ugy allast hogy ok gyulolnek a ciganyokat?

Keveritek a dolgokat.

Adott egy tanar, aki roma gyerekeket tanit. Azt kenytelen latni, hogy a jobb sorsra erdemes, jo kepessegu roma gyerek elkallodik. Elkallodik, mert a kotelezo eveken felul az apja/anyja nem jaratja iskolaba, mert kell a szorgos femfeldolgozo kez a nepes csaladba (es tisztelet a csekely kivetelnek).
Ezt latja evrol evre, sorsok mennek tonkre, a nagypolitika meg nem tesz semmit csak pofazik.
Illetve alapit egy ket roma osztondijat, ami ugyan nem eredmenytelen, nem is haszontalan, de nem ragadja meg a problema gyokeret.
A hozzaallast, a generaciok ota meglevo problemakat.

Jon egy part, aki napirendre tuzi a kerdest, amig meg nem jelent meg beszelni se hallottunk senkit a temarol. Akik azt igerik hogy fellepnek az altalatok felremagyarazni es szandekosan felreerteni felettebb kedvelt ciganybunozessel szemben.
Ami -kapaszkodj meg- bizony nagyon nagy reszben eppen ciganyok eletet keseriti meg.
Mondhatnam persze hogy a fiatalkoru bunozes ellen kuzdo szervezet az nem gyuloli a fiatalokat, de ez edesmindegy ha egyszer a ballibek valami suketseget a fejukbe vettek.

Szoval igen, adott egy tanar aki kozelrol latja ennek a retegnek a problemait, es aki megtalalta azt a partot aki ezen a teren -legalabbis szavakban- valtozast iger.

Hogy a tettek milyenek lesznek ezt nyilvan csak akkor tudhatjuk meg ha bizalmat szavazunk nekik. De rasszistanak, ciganygyulolonek beallitani egy partot csak mert fel mer vetni egy tarsadalom egeszet -cigany es nem cigany nemzetisegu magyar allampolgarokat egyarant- erinto kerdest, ez tobb mint rosszindulatu butasag, ez a ragalmazas kategoriaja.

hagyjad mar, hat a papok mint jobboldaliak, a gyurcsanyt se engedtek tobbszor bermalkozni csak hetente egyszer :)

"Ismeretségi körömben több Jobbikos is van"

uggyankerem, tudjuk tudjuk, ez ugyanugy nem erv mint a "sot nekem vannak zsido barataim"

"Ami meg a Jobbik politikáját illeti, messziről szabad szemmel is jól megállapítható, hogy rasszisták."

messzirol szabad szemmel ? ez a tudomanyos modszer politikai nezetek betajolasara? grat... esetleg vegyel szemuveget.

Bizonyara vannak a szelsojobboldalon olyanok, akik hasonloan mint az EGESZ ballib csak annyit hall az egeszbol hogy valaki kimondta a cigany szot, es rajukszavaz mert fujciganyok. Ok valoban rasszistak, de kotve hiszem hogy szamottevoen lennenek jelen a szavazobazisban, mert azert megis olyan partrol beszelunk amelynek azonos a tamogatottsaga a baloldallal...
Szoval ne altalanositsunk, ennyi kemenyfeju rasszista nincs, ha lenne akkor mar az orszagot is felforgattak volna. Ilyen "jobbikosokkal" en nem buszkelkednek, velhetoen ezek kozul talalhattal egyre-kettore.

Na ok ugyanugy nem ertenek semmit mint azok akik ballib oldalrol gondoljak (?) igy.

Valahogy nem értem, hogy miért félnek egyesek a Jobbiktól. Szerintem ártalmatlanok, és valahol még jól is jönnek.

na ezzel vigyázzunk. zsidózásra érzékeny vagyok. ..

Rejtett náciról még nem hallottál? Olyan is van ám. Rendesnek tűnik, aztán nem az...azok nagyon veszélyesek!
A Jobbik egyébként nem az.

Jaj next, túl öreg vagy már te ehhez. Ez nem a kádárizmus, ahol minden fekete és fehér volt.
A mai politikai élet tele van intrikával, aljassággal és legfőképp hazugsággal. Ez már nem olyan egysíkú, mint a hőskorban.
Logikailag nem is hülyeség hogy a Jobbik akár a szocik kreatúrája is lehetne, hisz a Jobbik kitől vesz el szavazókat? Na?
Jah, és hogy a szocik nem rasszisták? Jaj kérem. A maga korában a naivitásnak már nincs helye, azt hagyja a fiatalokra.

Ezek nagyon szép dolgok. Kettős állampolgárság, trianon emléknap, határon túli kirándulás (Bár itt halkan megjegyzem, hogy előbb ismerjék meg Magyarország kultúráját, és csak utána menjenek Erdélybe)
Nagyon szép dolgok, csak számomra kevésbé fontosak. Jobban érdekel, lényegesebb jelenleg az, hogy milyen gazdasági, szociális fejlesztéseket kívánnak megvalósítani.
Most viszont a roma-cigány problémáról beszélünk. Az utóbbi napokat Abaújban töltöttem rokoni látogatáson. Nos tökéletesen megértem azokat akik ott a Jobbikban látják a megváltót. Bár én és a rokonaim szerint annak a vidéknek annyi, a környezőnek meg max 20 év. (Ez egyébként döbbenetes volt. Bármint az,. hogy olyanok mondták mindezt akik ott nőttek fel Borsodban) És igazuk van, mindenhol a pusztulás, a romlás. Cigány és cigány közt is van különbség. A falu ahová kapcsolódik a családom ma már szinte színcigány, és dologtalan romák élnek ott. Most nem a munkalehetőségről van szó. hanem arról, hogy a portát rendben kell tartani. le kell nyírni a füvet, és érdemes nem kivágni az ablakot. ehelyett a "ház" előtt ülnek és néznek ki a fejükből.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés