ÁSZ: feljelentés a CET miatt

2011. július 7. 11:54
Az ÁSZ feljelentést tett a budapesti Közraktárak megvalósítása kapcsán. Hűtlen kezelésről lehet szó: a CET megvalósításához hitelt vett fel a beruházó, melynek visszafizetésére az önkormányzat garanciát vállalt.

Az Állami Számvevőszék feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen az Országos Rendőr-főkapitányságon a budapesti Közraktárak PPP-konstrukciójú megvalósítása kapcsán. A számvevőszék által feltárt tények megalapozzák a feljelentés jogosságát - szögezték le.

Az ÁSZ csütörtöki közleménye kijelenti: elvégezték a fővárosi önkormányzat költségvetési és pénzügyi egyensúlyi helyzetének elemzését, a költségvetés-tervezés és a zárszámadás-készítés folyamatában kialakított belső kontrollok működésének 2011. évi ellenőrzését. A szervezet jogi osztálya különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett elkövetésének, valamint különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett kísérletének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen tett feljelentést. 

A CET – Közraktárak ügyét a budapesti önkormányzat fehér könyve is a főváros egyik legsúlyosabb gondjaként emeli ki. A beruházó Porto Kft. a 30,8 millió eurós projektköltségből 28,4 milliót MKB-hitelből finanszírozott. A főváros kötelezettséget vállalt arra, hogy a teljes tőketartozást visszafizeti, amennyiben a beruházó ezt nem tudja megtenni. A CET-nek egyébként tavaly nyáron kellett volna elkészülnie, ám csak idén novemberben várható nyitás, „ha az átadás-átvétel során újabb problémák, késések nem vetődnek fel”.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés