Felvonultak a heterók

2010. szeptember 4. 19:56
Hetero Büszkeség Napját tartottak szombaton Budapesten; a megmozdulás alig száz résztvevője végighaladt a meleg méltóság menetének útvonalán a Hősök tere és az Erzsébet tér között.

Koletár Csaba, a megmozdulás szervezője a szombati tüntetésen a Hősök terén összegyűltek előtt azt mondta: azt akarják, hogy „megállítsák a szabad buzizást”. Egy petícióban ezért azt kérte a rendezvényen megjelent Dúró Dóra és Novák Előd jobbikos országgyűlési képviselőtől, hogy terjesszék be az Országgyűlésnek a gyülekezési törvény módosítását.

Dúró Dóra pártja támogatásáról biztosította a tüntetés szervezőjét. Novák Előd pedig azt mondta: a rendőrség a devianciát támogatja, pedig garázdaság miatt eljárás alá lehetne vonni a melegparádé résztvevőit. Novák azt kérdezte: „hogyan uralhatják még mindig az állami intézményeket, mint például a Nemzeti Színházat és a médiát deviáns személyek”?

A résztvevők sípolva, fütyülve, rendőri biztosítás mellett vonultak át a Hősök teréről az Andrássyi út szervizútján az Erzsébet térre.

Rajcsányi Gellért
2010. September 4. 22:04
Ez mind szép és jó, hisz' mióta mondjuk mi: virágozzék minden virág! Mégis, mégis: hiányolom a másságon dühöngő melegeket, akik kántálva rázzák az elkerítő rácsot, dobálják a heterókat vagy hörögve szedik fel a Hősök Tere kövezetét, hogy elbánjanak az eltérő szexuális irányultságúakkal. Hol vannak itt a Magyar melegek?!

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés