Soros pénzéből él tovább a Magyar Narancs?

2010. augusztus 25. 8:51
A Mandiner információi szerint a Magyar Narancs Soros Györgyhöz köthető intézményektől kapott pénzekből hamarosan liberális hírportált épít. A főszerkesztő szerint erről nincs szó, hiszen a pályázatnak még nincs eredménye, és nem is hírportál lesz, hanem a hetilap csinos online kiterjesztése, némi extra tartalommal.

Soros György nevéhez köthető intézményektől kapott pénzből építene liberális hírportált a narancs.hu helyére a Magyar Narancs - értesült a Mandiner. A jelenlegi honlap mind funkciókban, mind tartalomban szegény: gyakorlatilag nem más, mint az aktuális hetilap tartalomjegyzéke, egy-egy online is elérhető friss cikkel és egy hol működő, hol nem működő archívummal.

A liberális hetilap szerkesztőségének fejében már régóta érlelődik a megújulás gondolata - nagyjából egy éve megkérdezték már olvasóikat egy kérdőívben, milyen új témákat, szerzőket, megközelítéseket olvasnának a Narancsban az eddigieken kívül.

„Az az információ, miszerint a Narancs pénzt kapott volna Soros Györgyhöz köthető intézményektől, nem igaz. Az viszont igaz, hogy pályáztunk ilyen intézményekhez, de ennek a pályázatnak a sorsáról egyelőre nincs döntés” - mondta a Mandiner kérdésére Bojtár B. Endre, a Magyar Narancs főszerkesztője. Bojtár lapunknak elmondta, a pályázat célja a narancs.hu régóta dédelgetett felfrissítése, „mely narancs.hu viszont nem klasszikus hírportál akar lenni, hanem a hetilap csinos online kiterjesztése, némi extra online tartalommal.”

Hogy pontosan hogyan nézzen ki és működjön az új Narancs-honlap, arról egyelőre nincs döntés. A főszerkesztő tájékoztatása szerint az új weboldal előképe a többi hetilap webes megjelenése, így ebből a körből nézegetnek, ha egyáltalán. „A narancs.hu ebből adódóan ugyanazért és ugyanúgy lenne liberális, mint a Narancs: a szabad versenyes piacgazdaság, a parlamentáris demokrácia és az egyéni szabadságjogok elvtalajába gyökerezve igyekezne tájékoztatni művelt olvasóit a világ dolgairól, legjobb tudása szerint. És hát a következő pár évben sem szeretnénk mást csinálni, csak ezt - mint a fentiekből is kiderül, egy okos weboldallal feljavítva” - így Bojtár B. Endre.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Magyar Narancs (melynek (világ)zenei rovatát régebben én is kedveltem) mostanra az újságírás legalja! (A 168 óra alatt!)
Ostoba és nagyképű!
Kiváló volt viszont Gyurcsány-seggnyalásban, az iraki háború (pontosabban: az amerikai agresszió) támogatásában stb. stb.
Undorító!

ezek szerint Magyarországon a xxi századra letisztultak a viszonyok, és max két segg létezik, amit nyalni lehet

a volt kommunista újságírónevelésnek még ez is sok, anno egyikük tán mester ákos a silnecium keserű időszakában, amikor csak a fizetését kapta, de dolgoznia nem kellett érte, fakadt ki: "mutassatok egy segget, amit nyalni lehet", de az is lehet, hogy ez csak amolyan szállóige volt közöttük, mert a sztorik ipperről is hallottam

Válaszok:
marko11 | 2010. augusztus 25. 11:16

"mutassatok egy segget, amit nyalni lehet" - én Gyárfás Tamás/tól/ról (Napkelte) hallottam!

kokavec úr,

münk rejakciósok azé kacagunk a narancson, mert hogy a piac legnagyobb szószólója csak támogatásból tud megélni. nyöhehe, mondják mifelénk

Nem a távolodással, hanem annak irányával van baj - a MaNcs-nál! (Meg az ostobaságukat palástoló nagyképűséggel.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés