Schiffer: Keressük az együttműködést az MSZP-vel

2010. július 25. 11:55
Az LMP frakcióvezetője szerint a kormánytöbbség az Országgyűlés megalakulása óta a hatalmát korlátozó fékek eltávolításán dolgozik. Schiffer András az MTI-nek adott interjúban elmondta: a Jobbikkal nem működnek együtt, legfeljebb néha egyetértenek, a szocialistákkal azonban keresik a párbeszédet.

Schiffer András szerint cinizmus, a sokszor emlegetett nemzeti együttműködés hiánya jellemzi a Fidesz-KDNP törvényalkotási gyakorlatát. Úgy véli, mindezt a csütörtökön véget ért parlamenti ülésszak tapasztalatai bizonyítják: a kormánytöbbség meg sem próbál érdemi egyeztetést folytatni a javaslatairól, és azon van, hogy „minden olyan alkotmányos féket eltávolítson, amely akadályozza a fideszes narancsuralom megvalósítását”.

A politikus több elfogadott törvényt is aggályosnak tart. A gazdasági és pénzügyi javaslatcsomag pedig szerinte „az álbaloldali kormány esélymegvonó politikájának része”, míg a kabinet első két hónapja nem a foglalkoztatottság és a gazdaság, hanem a devizahitelek törlesztőrészleteinek növekedését hozta. Üdvözli ugyanakkor a határon túli magyarok kedvezményes honosítását, a Trianon-emléknapot és a 2006 őszi rendőri brutalitás áldozatainak kártalanítását. Helyesnek ítéli azt is, hogy a kormány az elődjénél elszántabban lép fel a kilakoltatásokkal szemben.

Az LMP-frakció munkáját értékelve úgy fogalmazott: elégedett a képviselőcsoport, illetve a képviselők egyenkénti teljesítményével. Mint mondta, az egy főre jutó módosító indítványok számát tekintve övék a legaktívabb képviselőcsoport. Az LMP és a Jobbik, illetve az MSZP közötti viszonyt firtató kérdésre azt mondta: „ellenzéki létünkből adódóan olykor óhatatlanul egy gyékényre keveredünk, és néha egyet is értünk”. Schiffer szerint „az MSZP, noha kormányon szerette magát a jogállamon felül helyezni, demokratikus párt”, ezért keresik velük a párbeszéd és a parlamenten belüli „konszolidált együttműködés” lehetőségét. Példaként említette, hogy meghívták a frakcióülésükre Mesterházy Attilát is. A jobbikos képviselők ellenben rendszeresen kétségbe vonják az emberi méltóság egyenlőségét, valamint a jogállami eljárásokat, így a velük való együttműködés nem elképzelhető. Hozzátette: ez nem változtat azon, hogy esetenként egyetértenek, ráadásul szerinte „a Jobbik esetében is célravezetőbb az érvelő vita, mint a címkézés”.

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az lepne meg, ha nem így lenne....nemcsak azért, mert összenő, ami összetartozik, hanem inkább azért, mert a "másság" melynek valóban szivárványszerű gazdagságát figyelhetjük meg ezen a Szakasits-unokán, valójában predesztinálja a másságra, minden tekntetben.
Más szexuális identitás, más nemzeti kötődés...stb. egyetlen stabil dolog van az életükben, a kommunista mozgalom, miként megtapasztalhatjuk ezt a kommunizmus hatalmi helyzetbe jutott utódainál, Schiffernél, Rajk Lacikánál, Nagy Imre leánykájánál és unokájánál, Gimes Miklós "kisfiánál"....Ilyen tragédiák után is hűséggel ragaszkodnak a mozgalomhoz....mert abban van haszon és nincs félelem....

Bízzunk benne, ez ugyanakkora ökörség lesz, mint a Jobbik és a az LMP bevetése volt! Nem a nemzeti oldalt szalámizza, hanem a nemzetietlent?:-)

De remélem, azt most még alaposabban

Ne aggódj, vannak még segédcsapati Orbánnak ha nem lenne meg egyedül a többség.

Ne törődj velük! Túltájékozottak! Azt hiszik, hogy a Jobbik egy jobboldali párt:-) sőt ! Jobbszélső....gondolom Grétzy és Gyurcsány annak tervezte..... az LMP-t meg zödliberálisnak. Csak abban számították el magukat, hogy ezek nem együtt alkotnak 1/3-ot, hanem külön-külön:-))))

Gönz apó az egyzerű beszéd híve volt? vagy ez csak legenda?Mert én nem értettem egy szavát sem....

Nagyon tökéletes képet rajzolsz az LMP-ről! De hát talán vártál valami jobbat tőlük? Vagy! Várható volt ezektől valami más? Én úgy éreztem az első pillanatban is, hogy a jobbikkal együtt a nagy konspirátorok kreációi. Egyre gyanúsabb nekem a Grétzy ezügyben, merthogy Gyurcsány inkább szituációkat tervez az ő Klárájával.

Van képed hozzá:-))) Aranyosak együtt! nekem ugyanilyen aranyos lenne egy Schiffer-Gyurcsány kézfogás is

hát eddig tartott az lmp függetlensége

ez volt a nyitány, kis násztánc, aztán jön a végső megsemmisülés...

mégse lehet más ... a volt kisz kb-s schiffer mégiscsak elvtársak közt érzi jól magát...

Nem veszi észre a baloldal hogy az egykulcsos adó támadásával öngólt rúg magának? Ezzel a lépéssel fidesz letette egy igazságosabb adórendszer alapjait, mert az eddigi 32%-os kulcs minden volt csak igazságos nem.

azt hittem, legalább a ciklus végéig kibírják

az lmp nem nagyon lesz váltópárt, ha befekszik a mszp-nek

de hadd idézzem nagy vezetőnket, gyurcsány ferencet: "schiffer bandira még a kisz kb-s időkből emlékszem...."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés