Kiosztották Lendvaiékat

2010. május 6. 8:36
Az MSZP stratégiai bizottsága levélben hívta fel a párt választmányának figyelmét, nem az elnökség, hanem az ő feladatuk volna a tisztújító kongresszus összehívása. A bizottság megakadályozná, hogy a párt ügyeit egy szűk klikk bonyolítsa, az alapszabállyal ellentétesen.
Az MSZP 36 tagú stratégiai bizottsága levélben kritizálta Lendvai Ildikót, a párt lemondott elnökét, amiért ők akarják összehívni a tisztújító kongresszust. A bizottság „értetlenül áll az előtt, hogy alapszabály-ellenesen az elnökség kívánja összehívni a soron kívüli tisztújító kongresszust, sőt még a kongresszus jelölőbizottságának elnökét is kijelölte”. A párt választmányához címzett feljegyzés szerint Lendvai Ildikónak a választás éjszakáján a pártelnökségről való lemondása időhatályos volt, az elnökség lemondása az alapszabály szerint értelmezhetetlen. A megoldásban ugyanis a választmány illetékes, a testület hivatott összehívni a tisztújító kongresszust. 
 
A bizottság nem javasolja, hogy a választmány éljen a jogával, amely lehetővé teszi, ne tartsanak felmenő rendszerű teljes tisztújítást. „A politikai felelősségvállalás ideje most van, annak halogatása felesleges indulatokat szül, kedvezőtlen politikai folyamatokat indít be.” - írják. A bizottság javasolja, hogy a tisztújítást ne 90, hanem 45 nap alatt bonyolítsák le. Haris Éva, a bizottság elnöke az Indexnek azt mondta, az a céljuk, hogy megakadályozzák, hogy egy szűk kör erőltesse rá az álláspontját a pártra, ráadásul mindezt alapszabály-ellenesen. A stratégiai bizottság forgatókönyvet is készített, a tagság csütörtökön vitatja majd meg.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ez az elvtársak, csak így tovább!
most akkor lendvai nem ismeri az alapszabályt, vagy a stratégiai bizottság?

egyébként a bizottság mintha lekésett volna arról, hogy megakadályozza, hogy "egy szűk kör érvényesítse akaratát a párton belül" - pl öszödön mindjárt akcióba is léphettek volna, a gyurcsány meg a sameszai elég szűk kör volt, vagy nem?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés