Horváth nemrég még tarifát emelt volna

2010. május 3. 9:02
„Minél olcsóbbnak tűnik valami, annál kisebb a társadalmi értéke” - mondta Horváth Csaba 2009. december 15-én az ATV-nek, aki ígéretet tett a BKV ingyenessé tételére a szocialista párt városligeti majálisán.

2009 decemberében Horváth Csaba még a 2010-es 4%-os BKV-tarifaemelés mellett volt. Az ATV Egyenes beszéd című műsorában Kálmán Olgának úgy érvelt a tarifaemelés mellett, hogy az azért szükséges, mert minél olcsóbbnak tűnik valami, annál kisebb a társadalmi értéke, illetve hogy a kormány egyfajta igazságosságot akar képviselni a tarifaemeléssel. „A BKV rendbetételéért felelős Horváth Csaba egymásnak gyökeresen ellentmondó javaslatai tartalmaznak további tarifaemeléseket, járatritkításokat és legújabban teljes ingyenességet egyaránt” - írja a VEKE a Facebookon.

Az ATV-s videóban a beszélgetés elején Kálmán Olga arra utal, hogy a VEKÉ-nek november végén sikerült meggyőznie a képviselőket: ne emeljék a tarifákat, mert az csak utasvesztést okoz. Egy hónappal később épp Horváth Csaba erőltette, hogy a tarifaemelést a Közgyűlés elé terjesszék, kormánybiztosként előírta, és a kormányzati támogatás feltételéül szabta a 4%-os jegyáremelést. 

Horváth Csaba kormánybiztos 2010 áprilisában a Hírszerzőnek azt mondta, szerinte a jegyvásárlási hajlandóságot elsősorban a vállalat körül kipattant botrányok, nem pedig a megdrágult jegyek vetették vissza.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

a cím nem jó, az emelést át is verték az elvtársak, úgyhogy lehet mondani, hogy Horváth eltárs sikerrel járt és megemelte a tarifát, mint a kormány által kinevezett bkv biztos, vagy mi is volt ő pontosan

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés