Újít az MSZP: lemond Lendvai?

2010. április 19. 8:05
Változhat az MSZP neve, és új brandet is kaphatnak a szocialisták a párt megújulása során. Lendvai Ildikó már a második forduló után lemondhat, utódja Mesterházy Attila lehet, aki megtartaná frakcióvezetői tisztségét is. Az önkormányzati választások után teljes tisztújítást tartanának, ahol Gyurcsány Ferenc is elindulhat az elnöki posztért.

Noha a húsz százalék megszerzésével és a Jobbik harmadik helyre szorításával az MSZP saját mércéje szerint elérte, amit célul tűzött ki, sokan már a párt újjáépítésére készülnek. A második forduló után Lendvai Ildikó lemondhat posztjáról, ahogyan korábban erre ígéretet is tett. A NOL információi szerint egységes a pártvezetés Mesterházy Attila pártelnökké jelölésében, amellett, hogy Mesterházy megőrizni a frakcióvezetői pozíciót is. Személye mögött egység mutatkozik, a pártelnöki felhatalmazást az MSZP kongresszusa is megerősítheti. A NOL úgy tudja, a pártvezetés befolyásos tagjai közös álláspontja, hogy a párt egységének megőrzése érdekében csak az önkormányzati választások után tartsanak teljes tisztújítást, új elnököt azonban már a választások második fordulója után választanának.

A megyei szervezetek közül is sokan szorgalmazzák a megújulást. Elsősorban azokban a megyékben, amelyek korábban az MSZP bástyáinak számítottak, ahol viszont a Jobbik jól szerepelt. Így a párt új alapszabálya a pártstruktúra megváltozását is magával hozza, hiszen ezek a megyék kevesebb kongresszusi küldöttet adnak majd. Burány Sándor, a párt fővárosi szervezetének elnöke szűk körben már a választások előtt közölte, rossz eredmény esetén lemond, az eredmények azonban jobbak lettek a vártnál. A fővárosi elnökség úgy látja, az önkormányzati választásokig nincs értelme bolygatni a párt egységét. MSZP-s források alapján a NOL úgy tudja, hogy Gyurcsány Ferenc erős emberként a háttérben maradhat, nem kizárva, hogy az önkormányzati választások utáni tisztújításon már megméretteti magát, akár a pártelnöki pozícióért is.

Rajcsányi Gellért
2010. April 19. 08:34
Sérült a szegfűs brand, ideje van az újramárkázásnak. A szocialistáknak már van gyakorlatuk benne, a rendszerváltás óta a pártok közül talán ők újultak meg a legtöbbször - külcsínyileg. A belbecs viszont maradt a régi. A feloldhatatlan dilemma az, hogy hiába kapna új nevet, dizájnt és néhány új arcot a párt, az akkor is a régi Hálózat maradványainak politikai ereje maradna. Arról pedig a választók most ítéletet mondtak.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogyha nevet és logót változtatnak, azzal azt fogják elérni, hogy Pista bácsi (74) és Náncsi néni (79) 2014-ben majd nem találja meg a szavazólapon az ismert szegfűt és "MSZP" betűsorozatot és nem szavaz rájuk. Ki fognak esni a parlamentből ezek az észlények itt a nagy megújulgatásban. Mert azt csak nem gondolják komolyan, hogy a "baloldal" brand bárkit is vonz a 60 alatti korosztályokból.

A szegfűt már most se nagyon találja az ember az elvtársak új plakátjain! A Magda elvtárs a második körre egyenesen független lett!

Megint egy régi taktikát követnének, de ezt már párszor, 1956-ban meg 1989-ben utoljára már ellőtték, amikor átnevezték magukat mszp-nek.

Gondolom, a parlamenti képviselők névsora lesz a garancia a hiteles megújulásra. Amikor a Kovács, a Kiss, stb elvtársak és Lenvai, Szili stb elvtársnők majd "megújulnak", mint a főnixmadár.... brrr

A játszma részben elveszett, a 2/3-tól való rettegésük pedig arra utal, hogy a végső csapást az igazságszolgáltatástól félik elszenvedni!

Mi is ettől "félünk"!

Nyilván így lesz! A változás, megújulás záloga maga a nagy igazmondó, Gyurcsány Ferenc, aki természetesen indul az elnökségért.

ez csak a felszín, valamivel lejjebb az elvtársak elit ejtőernyős alakulata totál bebetonzva, bebábozódva várja a hívó szót, hogy aztán majd szuper ninjaharcosként vesse magát a küzdelembe, amikor eljön a szabotázs és a munkaügyi bíróságok ideje
a "baráti sajtó" már készen áll a fidesz "szakemberek" ellen indított hajtóvadászatának leleplezésére, a cikkek meg vannak írva, a "demokrácia harcosai" már kibiztosították fegyverüket
ez a harc lesz a végső?

az új mszp logó egy piros lopótök lesz

mh kommenten olvastam

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés