Újabb taxirablás Budapesten: késsel fenyegették meg a sofőrt Pestszentimrén

2024. október 03. 09:14

Az elrabolt Ford Focust napközben látták a Gyömrői úton.

2024. október 03. 09:14
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

A nyitókép illusztráció. Fotó: Taxim Facebook

Szerdán hajnali 2:30-kor kiraboltak egy taxist Pestszentimrén – tudta meg a Mandiner, a sofőrt az utas késsel kényszerítette gépjárműve átadására. A 73 éves sofőr Ford Focusát információink szerint a 25 éves L. Antal lopta el, úgy tudjuk, egy biztonsági kamera látta az autót napközben a Gyömrői úton a város felé haladva, ám már nem volt rajta a szabadjelző. 

A Taxim társaságnál regisztrált autón még rajta voltak a matricák, a rendőrség keresi az elkövetőt. 

Kerestük a rendőrséget az üggyel kapcsolatban, megkérdeztük, hogy a taxis megsérült-e a támadás során, a Budapesti Rendőr-főkapitányság lapunknak azt írta, hogy a BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitánysága ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást rablás bűntett gyanúja miatt. 

A nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni”

– közölték.

Pólya Sándor, a Taxim taxitársaság egyik képviselője a közösségi oldalakon keresztül arra kéri kollégáit, amennyiben látják az autót valamerre a városban, segítsenek azt megtalálni és hívják fel a 112-t. Arról nincs információ, megsérült-e a rablás során a 73 éves taxisofőr, annyi azonban nyilvánvaló, hogy a rablás miatt nincs autója, így kiesik a munkából és a bevételétől. 

A legutóbbi komoly taxirablás július elején történt Budapesten, mikor egy kábítószer hatása alatt álló férfi egyszerűen beült az autója mellett dohányzó taxis munkaeszközébe, majd azzal felhajtott forgalommal szemben az Árpád hídra, nekikoccant egy járműnek, majd a Margitsziget magasságában óriási sebességgel nekiment egy Suzukinak. A baleset következtében mind a taxiban ülő taxirabló, valamint a Suzuki mindkét utasa szörnyethalt. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Galsó Atya
2024. október 03. 13:08
Lanttal lopott? Akkor kobzos vótt!
Karbantartó9
2024. október 03. 10:13
Lassan kéne valami elrettentő büntetést bevezetni az erőszakos bűncseleknények elkövetőivel szemben!
Lami66
2024. október 03. 09:59
L. Antal Aki arra tippel, hogy az L. betű a Lákátos rövidítése, az nyomjon egy lájkot. Én a C választ jelölném meg, Vágó úr.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!