Újabb súlyos választási vereség után sem tűntek el a már parkolópályára tett politikusok

2024. október 10. 21:49

Hiszen menedékre lelt a baloldali vezetésű kerületekben Borka-Szász Tamás, Hintsch György, Lakos Imre, de Kocsis-Cake Olivio is. Megint.

2024. október 10. 21:49
Kocsis-Cake Olivio
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Nyitókép forrása: László Imre Facebook-oldala

 

Annak ellenére, hogy Ferencváros balliberális polgármestere, Baranyi Krisztina már az előző választási kampányban megígérte, vezetése alatt a Ferencvárosi Önkormányzat nem lesz pártok kifizetőhelye, a Metropol most épp arra hívta fel a figyelmet, ennek ellenkezője történik. A IX. kerületben ugyanis előkerültek a „parkolópályára került baloldali politikusok és szakemberek”.

Ferencváros, menedékváros

Például az a Balogh Samu, a főpolgármester korábbi kabinetfőnöke, aki a napokban lett Baranyi Krisztina döntésére a Ferencvárosi Vagyonkezelő és Városfejlesztő Zrt. (FEV IX. Zrt.) igazgatósági tagja. Ezt megelőzően Balogh a várostervezés stratégiai irányításáért, valamint az azzal összefüggő végrehajtás összehangolásáért volt felelős a Városházán.

Leváltását Karácsony Gergely sajtótájékoztatóján jelentette be, székébe Szentirmai Judit került, aki egyébként korábban, Bajnai Gordon miniszterelnöksége alatt a Szociális és Munkaügyi Minisztérium koordinációs szakállamtitkára volt.

Borka-Szász Tamás ugyanebben a városrészben kötött ki, mégpedig Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató és Ellátó Nonprofit Kft.-nél, mutat rá a lap. Borka-Szász neve az erzsébetvárosi bitcoinbotrány után lett közismert, hetedik kerületi mandátumáról később lemondott.

Gőz Gabriella szintén. Ő korábban a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. vezetőjeként felügyelte azt a bérbeadási eljárást, amely a kerület káptalanfüredi ingatlanát a Vitorlázó Gyermekekért Egyesületnek engedte át. Ennek kapcsán annyit már tudni, hogy az ügy a bíróságra került, írta a Magyar Nemzet.

Ádám Zoltánról ugyancsak megemlékezik a Metropol, ő Baranyi tanácsadója lett, miután felmentették a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Pataki Mártonról, Derda Ádámról szintúgy, ők Óbudáról érkeztek Ferencvárosba dolgozni. Igaz, Derda maradt önkormányzati képviselő is a III. kerületben, de azért a ferencvárosi vagyonkezelő szakmai titkáraként úgyszintén tekinthetünk reá.

Újbudán ugyanez a helyzet

Hosszú posztban fakadt ki a momentumos Orosz Anna azután, hogy felmerült: Hintsch Györgyöt újraválasztanák alpolgármesternek a XI. kerületben.

Az országgyűlési képviselő azzal vádolja a szocialista politikust, szorosan kapcsolódik ahhoz a politikai-gazdasági körhöz, aminek több tagja ellen az ügyészség a parkolási és parkfenntartási megbízásokkal kapcsolatos visszaélések miatt emelt vádat.

Csütörtökön kiderült, Orosz számítása nem jött be, Hintsch újrázhat Újbudán a DK-s polgármester, László Imre mellett.

Lakos Imréről se feledkezzünk meg, ha már Újbudán járunk. Szintúgy kapott kerületi posztokat az egykori SZDSZ-es politikus.

Terézvárosban egy fiatal dékás

Soproni Tamás momentumos VI. kerületi polgármester Facebook-oldalára kihelyezett képeken tűnt fel Kocsis-Cake Olivio, s mint megtudtuk, külsős alpolgármester lett. A politikus egykoron az LMP, Együtt, Párbeszéd sorait erősítette, most Gyurcsány Ferenc üzeneteivel örvendeztet.

És mi a helyzet a fővárosban?

Szentkirályi Alexandra, a budapesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője videójában mutatott rá: Karácsony Gergely egyik fővárosi bizottságának az élén Gyurcsány Ferenc embere ül – Keszthelyi Dorottya –, aki milliós jutalmakat kapott korábban. Egy másik bizottság élére Vitézy Dávidot bízta meg a főpolgármester, Magyar Péter nyomására.

A pénzügyek felelőse Baranyi lett, s persze Magyarék is megkapták a helyüket, ráadásul a tulajdonosi bizottságban (Orbán Árpádról van szó). „Érdekes feladat egy olyan pártnak, amelynek elnöke más telefonját tulajdonítja el” – tette hozzá a jobboldali politikus.

Budaváron nem jöttek, mentek

Ugyancsak csütörtökön derült ki Böröcz László kormánypárti, I. kerületi polgármester sajtótájékoztatójából, nem ment el üres kézzel elődje, V. Naszályi Márta párbeszédes segítője: Czukkerné Pintér Erzsébet. A jegyző „kimagasló teljesítményét” 8 havi jutalommal, 16 millió forinttal hálálta meg V. Naszályi.
Összességében egyébként a távozó vezetők szeptember utolsó napjaiban mintegy 70 millió forintnyi jutalmat és végkielégítést fizettek ki egymásnak.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000108
2024. október 10. 23:21
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­é­­­k­­­e­­l­­d­­ ­­­a­­ ­­­s­z­­e­­x­i­ ­p­u­­n­c­­i­­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
letsgobrandon-2
2024. október 10. 23:19
sáskák tudják hogy kell helyezkedni
Bitrex®
2024. október 10. 22:47
Olívás csokis keksz. Echte hungarikum.
jooeee
2024. október 10. 22:13
Hová mennének? Ezek nem értenek semmihez sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!