Több szülő is kivette gyermekét a pedofilügyben érintett óvodából a DK-s László Imre vezette kerületben

2024. szeptember 06. 15:55

Az ügyben megszólaló egyik apa szerint az önkormányzat politikai okokból mentegeti az igazgatót.

2024. szeptember 06. 15:55

Nyitókép: Illusztráció/Vasvári Tamás/MTI

Ahogy korábban a Mandiner is megírta, a rá bízott óvodásokhoz közeledett egy pedagógiai asszisztens Újbudán, az egyik önkormányzati óvodában. Mint azóta kiderült, a pedagógiai asszisztens fotókat készített a rá bízott gyerekekről, szülői elmondások szerint pedig olyan is előfordult, hogy igencsak félreérthető helyzetben volt az ölében gyermek.

Ezt is ajánljuk a témában

A rendőrség azóta is nyomozást folytat, a gyanúsítottat az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben őrzik. Ezzel egy időben az önkormányzat is belső vizsgálatot indított – emlékeztet a Magyar Nemzet. A lap szerint kiderült, hogy az egyik óvónő már korábban jelezte az intézményvezetőnek, hogy a pedagógiai asszisztens gyanúsan viselkedik a gyerekekkel. 

Az igazgató azonban semmit nem tett, az önkormányzat vizsgálata pedig azt állapította meg, hogy nem hibázott semmiben.

A vizsgálat idejére az intézményvezetőt felmentették a munkavégzés alól, csakhogy a közelmúltban visszahelyezték László Imréék. Az esetet jelző óvónő viszont lelkiismereti okokból felmondott, ugyanis képtelen együtt dolgozni ezek után az igazgatóval. A lap információi szerint rajta kívül hárman tették meg ugyanezt. Mindemellett úgy tűnik, hogy a szülők bizalma is megrendült az intézmény vezetésében. 

A Magyar Nemzetnek az egyik apuka elmondta, hogy miután visszahelyezték az igazgatót, kivette gyerekét az óvodából és másik intézménybe vitte. Szerinte az önkormányzat politikai okokból mentegeti az igazgatót, a városvezetés hozzáállása az ügyhöz pedig teljesen vállalhatatlan. Nemcsak ők, hanem 

rajtuk kívül még 8-10 család döntött úgy, hogy ezek után nem hajlandó abba az óvodába járatni gyermekét, ahol egyszer már ilyen veszélyeztetésnek tették ki a legkisebbeket.

„El lehet képzelni, mit éreznek azok a szülők, akiknek a gyermekei kénytelenek voltak elviselni Gy. Péter gaztetteit” – mondta a Fiatal Családosok Klubja alapítója  a Magyar Nemzetnek. Király Nóra szerint azért igazán szomorú az ügy, mert abban hisznek, hogy a gyermek és a család az első és mindent meg kell tenni a boldogulásuk érdekében. Ezek után pedig, mint mondta, érthető, hogy a szülők nem akarnak asszisztálni a botrányos önkormányzati döntésekhez.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BartSimpson
2024. szeptember 06. 21:38
OFF Bese Gergő "atya" buzulási ügyéről érdekes módon nem tudósit a mandi 🤔 Vajon mi lehet ennek az oka? 🤐 ON Minden pedót a sittre amíg a műanyag lakat rájuk rozsdásodik és ennyi...
herden100
2024. szeptember 06. 20:47
m.youtube.com/watch?v=6p83IbLrU50&t=470s&pp=ygUGQmFyYWth pin.it/3knPUCRrV pin.it/1itcQHTim pin.it/128PWGvO0 pin.it/5jWF2j6E9 pin.it/6NYuZ65Bh pin.it/7dUqbIGSl pin.it/6HnOf4Cia pin.it/5JN0WSDtr pin.it/5hxM99ifw
Hopszjuliska
2024. szeptember 06. 18:44 Szerkesztve
Teljes mértékben igazuk van! Milyen intézményvezető az, aki a dolgozóinál nem látja az abberrációt! A közvetlen mellete dolgozóknak is látni kellett!
kaqxar
2024. szeptember 06. 18:44
🍓értékeld Bese szent ánuszát, az megnyugtatóbb 🍓
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!