Állítja az új polgármester: kirámolta a kasszát és eltüntette a levelezéseket az I. kerület távozó baloldali vezetése

2024. október 10. 20:50

V. Naszályi Márta korábbi polgármester és csapata 71 millió forintnyi jutalmat dobtak szét egymás között, mondja Böröcz László.

2024. október 10. 20:50
V. Naszályi Márta

Nyitókép: V. Naszályi Márta, az I. kerület leköszönő polgármestere. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

 

Az I. kerületi önkormányzat távozó vezetői szeptember utolsó napjaiban mintegy 70 millió forintnyi jutalmat és végkielégítést fizettek ki egymásnak, a jegyző pedig utasításba adta, hogy az önkormányzat levelezésének biztonsági mentéseit is töröljék – közölte csütörtökön Böröcz László, az I. kerület frissen megválasztott polgármestere.

Az Index cikke szerint a polgármester felidézte, az I. kerület baloldali vezetése eddig is kétes és átláthatatlan prémiumokkal jutalmazta önmagát. 

V. Naszályi Márta polgármesterségének utolsó napjai is ennek jegyében zajlottak: szeptember 25-én polgármesteri és jegyzői utasításra 71 millió forintot csoportosítottak át saját hatáskörben, hogy jutalmakat és végkielégítést tudjanak fizetni a távozó közvetlen munkatársaknak.

A szeptember 26-ra összehívott testületi ülésen nem tettek erről említést, sőt a korábbi polgármester nyilvánosan tagadta, hogy bárkit jutalmazott volna. Az október elsején átadott átadás-átvételi dokumentumokban sem szerepelnek ezek a kifizetések, de kiderült a trükk: a dokumentumokat szeptember 25-én reggel zárták le, és a jutalmak egy részét csak ezt követően utalták ki.

Böröcz László a kétes kifizetések miatt büntetőfeljelentést tesz, mivel nemrég kiderült, hogy 71 millió forintot csoportosítottak át szeptember 25-én délután V. Naszályi Márta utasítására az ő közvetlen munkatársainak és körének, akik egyébként felmondtak.

Az I. kerület önkormányzatának tájékoztatása szerint Czukkerné Pintér Erzsébet, a Budavári Önkormányzat korábbi jegyzője a dokumentumok alapján szeptember 18-án írta alá – a jelenléti ívek arra utalnak, home office-ból –, hogy közös megegyezéssel távozik a hivatalból.

A volt polgármester a jegyző „kimagasló teljesítményét” 8 havi jutalommal, 16 160 000 forinttal hálálta meg. Az önkormányzat most kiemelte, hogy

A KORÁBBI JEGYZŐ MINDÖSSZE MÁSFÉL ÉVIG TÖLTÖTTE BE HIVATALÁT, EZ IDŐ ALATT ÖSSZESEN 13 HAVI JUTALMAT KAPOTT, összesen 25 MILLIÓ FORINTot.

Az választást követő átadás-átvételi eljárás egy másik, legalább ilyen fontos ügyre is fényt derített. Böröcz László kiemelte: „a jegyző asszony szeptember 24-én módosította az informatikai szabályzatot, és másnap írásban utasította az informatikust, hogy töröljön minden biztonsági mentést a levelezésekről, de nem járt teljes sikerrel.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states-2
2024. október 10. 23:12
Csak rá kell nézni ennek a nőnek a fejére, ez egy köztörvényes bűnözőé, egy lombroso arc.
letsgobrandon-2
2024. október 10. 23:09
71 millió forintnyi jutalmat dobtak szét egymás között -------- nem volt elég a kétmillás fizu ezért a sok korrupcióért
Titi
2024. október 10. 23:05
Meglepődött valaki? Már hagyománya van, ha valahol ballibsi városvezető van, kirabolja a várost, közben a kormányt vádolja ugyanezzel. Kitömi a saját kasszáját, a csókosok pénztárcáját, közben ordít hogy korrupt a kormány. Feljelenteni a mocskos kövér disznót, és remélni, hogy nem egy baráti, érzékenyített bírót kap, aki könnyes szemmel engedi szabadon ezt a ma született báránykát. Elég volt, hogy a szemét, tolvaj, rabló kommunisták évtizedek óta mindig, mindent megúsznak! A liberális cinkosaikkal együtt. Börtönbe velük, vagyonelkobzás, a közéletből örökre kitiltás! Még a leszármazottjaiknak is! Elég volt a mocskos rablóbandából!
sexykitty-5000108
2024. október 10. 21:35
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­é­­k­­­e­­­l­­d­ ­­­a­­ ­­­s­­­z­­­e­­x­­i­ ­­­p­u­n­­c­­­i­­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!