„Ugye ezek után soha nem merészkedik odáig, hogy a magyar demokrácia állapotát a szájára vegye?” – Szijjártó kiosztotta az osztrák köztársasági elnököt

2024. október 22. 18:55

Nem a győztes pártot kérte fel kormányalakításra Alexander van der Bellen.

2024. október 22. 18:55
null

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, Alexander Van der Bellen nem az Osztrák Szabadságpártot (FPÖ) bízta meg kormányalakítással, annak ellenére, hogy ők nyerték a választást.

A pártelnök, Herbert Kickl szerint Van der Bellen döntése pofon a választóknak,

és egyúttal szakítás az osztrák köztársaság alkotmányos szokásjogával. 

A hír kapcsán Szijjártó Péter is megszólalt közösségi oldalán, és azt írta:

Ez persze az osztrákok dolga, de ezek után soha többet nem merészkedik odáig, hogy a magyar demokrácia állapotát a szájára vegye, ugye, Herr Van der Bellen?”

A tárcavezető vonatkozó bejegyzését alább tekintheti meg:

 

Összesen 286 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
europész
2024. október 22. 21:18
Sajnalom az elottem szolok ostoba kakas viadalat.Csak a szinvonalat romboljak meg sajat imazsukat. De a tema az erdekesebb amirol Szijjarto nyilatkozott.Van der Bellen az osztrakok aruloja volt mindig.Csak azert lett allamelnok mert valamifele putzos libsibolsiglobalista bagazs juttatta abba a szekbe ami sz osztrak nagykepuseg jelkepe.Meg is szolgalta a kitartoinak a szekbe juttatas arat.Fogott ember aki nem mert maskepp donteni mert akkor repult volna a szekevel egyutt. Olyan tipusu ember mint Markizaj csak idosebb kiadasban.De o az osztrak kiraly es a parancsnyik.Most megmutatta mennyire ostoba.
Robert-N
2024. október 22. 21:16
SpaniferRoland 2024. október 22. 21:11 ------ Gyáva pöcs, beszartál büdös vagy.
tikkadt-szocske
2024. október 22. 21:16
"Ha a választás bármin is változtatna, már rég betiltották volna." — Mark Twain
SpaniferRoland
2024. október 22. 21:15 Szerkesztve
Robert-N 2024. október 22. 21:12 SpaniferRoland 2024. október 22. 21:11 ------ Gyáva pöcs, beszartál büdös vagy. szánalmas vagy legalább kérj segítséget,hogy mivel tudnál visszavágni,DDDDD bárkitől lehet, lehet az egy buzi barát egy köcsög szomszéd, egy nem létező barát,egy hiányzó barátnőDDD te az életedben nem fogsz tudni ennyit írni csak ennyit:beszartál büdös vagyDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!