Túl van gondolva Soros György szerepe? Akkor most figyeljen!

2024. október 13. 09:42

Itt az oknyomozás valósága: évtizedek óta Soros pórázán a magyarországi Transparency International.

2024. október 13. 09:42
null

Nyitókép: Szigetváry Zsolt/MTI

A Magyar Nemzet arról ír, hogy 

a magyarországi Transparency Internationalt (TI) jelentős részben Soros György intézményei és az Európai Bizottság fizeti, a szervezet hazánkat lejárató korrupciós megállapításait pedig felhasználják a Magyarországot elítélő brüsszeli jelentésekben

 — ez a működésmód rajzolódik ki értesüléseink szerint a magát „függetlennek” tartó alapítványról a Szuverenitásvédelmi Hivatal készülő beszámolójában. De az is kiderül belőle, írják, hogy a TI itthon a kezdetektől SZDSZ-es körökhöz kötődött, és volt, hogy szó szerint összeomlott, mert nem érkezett pénz.

Emlékeztetnek: hamarosan véglegesíthetik a Szuverenitásvédelmi Hivatal a Transparency International nemzetközi korrupcióellenes szervezet magyarországi alapítványáról szóló jelentését, amely az elmúlt hónapok vizsgálataira épül. Ez 

a korrupció mérésére áltudományos módszereket is használó, manipulatív és dezinformációs célú szervezetként írja le az alapítványt,

 amely globális érdekeket szolgál, és négyötöd részben külföldről is pénzelik.

Soros György intézményei mintegy a felét fizetik a magyarországi TI költségeinek,

 de az alapítvány kapott pénzt hazánk olyan politikai ellenfeleitől is, mint az Európai Bizottság vagy a German Marshall Fund háttérhatalmi szervezet, az amerikai külpolitikai érdekek trójai falova Európában. Itt megírják: az utóbbi szervezet feltűnik a 2022-es országgyűlési választásokon a Márki-Zay Péter vezette ellenzéket támogató Action for Democracy amerikai fedőszerv együttműködőjeként.

A magyarországi TI az elmúlt mintegy

 három évtizedes története során kezdettől fogva a privatizációt erőltető körökhöz, politikailag az SZDSZ-hez, illetve Soros hálózatához kötődött.

 A '90-es évektől a Gyurcsány-kormány időszakáig egyesületi formában működött.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal jelentése a lap értesülései szerint a következőkre is rávilágít:

Még létre sem jött az itthoni egyesület, amikor a nemzetközi TI magyarországi kapcsolattartója éveken át Hack Péter, akkoriban SZDSZ-es országgyűlési képviselő volt. 

A TI szempontrendszere megjelent az SZDSZ 1994-es választási kampányában.

 Az egyesület egyik elnöke az a Terták Ádám volt, aki pár évre rá Soros magánegyeteme, a CEU üzleti karának dékánja lett, de életrajza szerint az Amerikai Kereskedelmi Kamara jótékonysági alapítványának létrehozójaként is tevékenykedett.

A Gyurcsány-kormány idején (amikor még az akkori kormányfő amerikai megítélése jó volt) a TI magyarországi egyesülete jogutód nélkül megszűnt, ugyanis főszponzora, Soros megvonta a támogatását. (Csak nem megszűnt hirtelen Magyarországon a korrupció?) Mindenesetre még a számítógépeiket is visszaküldték neki. Pár évvel később azonban (amikor Gyurcsány Ferenc amerikai megítélése már rosszabb lett) 

újraalapították a magyarországi tagozatot (feltámadt a korrupció?), 

mégpedig alapítványi formában. Jelenlegi évi költségvetése mintegy százmillió forint.

Hangsúlyozzák: a Szuverenitásvédelmi Hivatal jelentéséből kiderül az a rendkívül egyszerű működési elv is, amelynek során

 a magát „függetlenként” és „átláthatóként” bemutató magyarországi Transparency International működését hazánk fő nemzetközi ellenfelei biztosítják, 

ezért cserébe olyan beszámolókkal látja el őket, amelyek bekerülnek azokba a hazánkat elítélő brüsszeli országjelentésekbe, amelyek alapján aztán az uniós intézmények eljárásokat indíthatnak Magyarországgal szemben.

Ilyen volt például az európai parlamenti Sargentini-jelentés. Mindezzel a TI közvetve politikai és gazdasági kárt okoz hazánknak, teszik hozzá.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal vizsgálatából a lap által megismert részletek szerint a magyarországi TI-vel kapcsolatban összességében kiderül:

 

sem finanszírozási háttere, sem tevékenysége alapján nem nevezhető függetlennek,

 sőt kifejezetten a globális érdekcsoportok szolgálatában áll.

Nem nevezhető átláthatónak sem, miután az alapítvány megtagadta az együttműködést a Szuverenitásvédelmi Hivatallal,

 így a külföldi tényezőkkel kötött szerződéseibe sem engedett betekintést.
 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovsa2
2024. október 13. 14:54
Nos, már többször leírtam. Meg kell adóztatni a külföldről, minden nem magyar támogató, érkező pénzt. Csak annyit tarthat meg, amennyit Mo.-ról össze tud kalapozni. Max annak a dupláját. Adó= ((magyar támogatás+külföldi támogatás) - 3 * magyar támogatás) * 0,95. Ahol a magyar támogatás csak igazoltan, magán személy által banki átutalással adott pénz lehet.
sexykitty-5000110
2024. október 13. 14:52
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­­é­­k­­e­­­l­­d­­ ­a­ ­s­­­z­e­x­­­i­­­ ­­­p­­u­­n­c­­­i­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
titi77
2024. október 13. 14:50
nekem 26-ban is megfelel a 2/3. bár a balfaszok folyamatosan a kormány bukását vízionálják, immár 14 éve. csak így tovább,14 éve minden héten 2-szer megszűnik a szólásszabadság. javaslom a tökkelütötteknek,hogy kérdezzék meg a Besenyő Pista bácsitól,hogy ez nem paradoxon-e? (ami egyszer megszünt az hogyan tud megszünni még 1000-szer)
3baljoska61
2024. október 13. 14:49
Szánalmas erőlködés...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!