Tagállami ébredezés, brüsszeli szemfedő

2024. október 23. 23:22

Az utóbbi hetekben két meghatározó politikai esemény is zajlott az Európai Unióban, amely tökéletesen rávilágít az integrációban kezdetektől meglévő belső feszültségekre és önellentmondásokra.

2024. október 23. 23:22
Dornfeld László
Dornfeld László

A szerző az Alapjogokért Központ vezető elemzője

Az Európai Parlament plenáris ülése és az Európai Tanács ülése igazolta: hatalmas ellentét húzódik a birodalmi álmokat dédelgető föderalista-globalista tömb és az erős nemzet­államokat akaró szuverenisták között, akiknek vezető ereje a Patrióták Európáért frakció. Az EP-ben végeláthatatlan támadások sorozata érte hazánkat, a tagállamok vezetői viszont egyre inkább elfogadni látszanak a magyar álláspontot a migráció kapcsán. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pedig hiába volt jelen az ülésen, nagy fanfárral bejelentett győzelmi tervét nem fogadta üdvrivalgás.

Korábbi írásomban foglalkoztam azzal, hogy Magyar Pétert, aki élvezi a globalista körök támogatását, az EP plenáris ülésén hozzák majd vitahelyzetbe Orbán Viktorral, hogy így tudják a kihívó szerepét erősíteni a közvélemény szemében. Más kérdés, hogy miként a közmédiás szerepléssel, utóbbi helyzettel sem tudott mit kezdeni, és szokásához híven gépies hangon olvasta fel a mesterséges intelligencia által gondosan bekészített dollárbaloldali panaszáradatot. Mégsem ez volt a vita legszürreálisabb része, hanem az, amikor Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök elkezdett arról értekezni, hogy Magyarországot már minden szomszédja megelőzte gazdasági fejlettségben. Hogy mi cáfolja meg ezt az állítását? A brüsszeli pénzből finanszírozott Eurobarométer.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000122
2024. október 23. 23:27
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­­é­­­k­­e­­­l­­d­ ­a­­­ ­s­z­e­­x­­­i­­ ­­p­­­u­­n­c­­­i­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!