Szürreális dokumentumfilm a 444-en: a hajléktalan dolgozik, az általa befogadott transznemű meg streamingel

2024. október 28. 13:04

Egy hajléktalan által befogadott transznemű fiatalról és kettejük kapcsolatáról tett közzé dokumentumfilmet a 444.

2024. október 28. 13:04
Jelenet a Fanni kertje című dokumentumfilmből

Fotó: képernyőkép

Fanni kertje címmel tette közzé a 444 Somogyvári Gergő dokumentumfilmjét, ami tavaly a Verzió filmfesztiválon nyerte el a a legjobb magyar dokumentumfilm és a közönség díját. A film egy budapesti hajléktalan és az általa befogadott tinédzser transznemű életét mutatja be, amit – annak ellenére, hogy a 19 éves tinédzser valójában fiú – apa-lánya kapcsolatként jellemez a leírás.

Mint a filmből kiderül, a tinédzsert vidéki szülei 15 évesen kitették otthonról, intézetis volt, az intézetből többször elszökött, és másfél éve egy Budapest szélén élő, keménykötésű hajléktalan fogadta be, bár a rendőrség és a gyámügy többször kijött érte. A férfi a lakóhelyük körüli teendőkbe bevonva okítja az életre a fiatalt. 

A fiatal transznemű, Fanni ugyanakkor tabletről és telefonról streamingel, beszélget a követőivel és nézőivel. További adalék: Lackó szerez neki egy aranyozott órát.

Előfordul, hogy a hajléktalan férfi, Lackó arról beszélget hajléktalantársával, hogy legközelebb kihívják a mentőt, és be kéne vinni a fiatalt a pszichiátriára.  

Később mutatják, hogy beszélgetnek telefonon, s fiatal egy gyárban keres munkát, a hajléktalan is reméli, hogy lesz „köves munka”, miközben főz. Hozzáteszi, ha belelendül a munkába, szerezhet valami végzettséget is.

A következő jelenetben a fiatal transz streamingelve a követőinek kifejti, hogy nincs munkája, mert a transzneműek nem kapnak munkát Magyarországon, ő pedig „nem fog alkalmazkodni senkihez”. Egy ponton a szállásadó férfi megjegyzi: „el vagy lustulva”. 

Mikor megjegyzik a követői, hogy nem nőies a keze, azt válaszolja a transznemű, hogy majd a hormontablettától nőiesebb lesz. Majd leállítja a streamingelést, és megkérdezi a hajléktalant, muszáj-e épp most zörögnie.

Aztán egy divattervezővel a követők számát figyelik. 

Később kiderül, amúgy szed tesztoszteron-blokkolót, amit „magam emeltem fel” – mondja Fanni, mikor a saját melle nagyságát méregeti. Majd

összeveszik Arankával, az 50 éves hajléktalan nővel, és utána azon háborog, hogy sose lesz normális nője, mert neki kell egy lány, akivel együtt lehet. 

A transznemű fiatal Fanni összesen öt évet töltött a hajléktalan Lackónál. A film végén azt mutatják, hogy markolóval számolják fel Lackó egykori otthonát, mivel a férfi elhunyt. Fanni pedig elkerült egy bizonyos Dorinához.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. október 28. 16:22
🤍 m.youtube.com/watch?v=AHqj6e7wKEs&t=21s&pp=ygUVSGVhbGluZyBlbmVyZ3kgY2hyaXN0
Beszélgető
2024. október 28. 16:01
Inkább nézem meg a Csudafilmet kétszer. Az is elég lehetetlen sztori, de ez elmeorvosért kiált...
sternerregnix
2024. október 28. 15:46
Amit aztán "dorinával" műveltek, azt már felnőtt filmes kategória. Bedrogozva streameltek többször. Azóta már eltűntek a süllyesztőben.
atti64
2024. október 28. 15:46
KORCSEMBEREK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!