Senkinek sem árt egy kis „katonaság” – Kamarás Iván elárulta, mi a véleménye a sorkatonaságról

2024. október 24. 21:33

Kamarás Iván nyilatkozott a TV2 és a Megafilm új produkciója, a S.E.R.E.G. c. sorozat sajtóbemutatóján, mikor elmondta, hogy mi a véleménye a katonaságról.

2024. október 24. 21:33

Nyitókép: Kamarás Iván Facebook-oldala

A sajtóbemutatón a Budapest Eye kapta el Kamarás Iván színészt, aki a S.E.R.E.G. című sorozatban Horváth Tibor ezredest alakítja, hogy megkérdezzék, volt-e katona, amire Kamarás úgy reagált, hogy „most voltam katona, több hónapon keresztül is, tehát jelenthetem, hogy az alapkiképzést megkaptam és túléltem”.

A Jászai Mari-díjas színész több érdekes részletet is elmesélt a Facebook-videóban, többek között a forgatásról és akár a fegyverek szereléséről és kezeléséről.

Kiderült az is, hogy a S.E.R.E.G. alapvető történeti szála az, hogy egy apa a seregbe küldi a gyerekét, annak véleményével nem törődve, amikor pedig a Budapest Eye arról kérdezte a színészt, hogy ő döntene-e így, Kamarás Iván azt felelte, hogy „igen, szerintem ez nem árt a mai világban”.

Senkinek sem árt egy kis katonaság. Én azt gondolom, hogy rendet lehet tanulni; tisztességet lehet tanulni; fegyelmet lehet tanulni.

– mondta el a Jászai Mari-díjas színész.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint azt Kamarás nyilatkozta, „én vállaltam ezt a fajta száműzetést annakidején, a harcművészetekkel”. Elmondta, hogy „én kempozni mentem el, és 8 évet lehúztam a kemposok között, ami egy önfegyelemre nevel”.

Arról is beszélt a színész, hogy „furcsa, annakidején még kötelező volt a katonaság, pont a mi időnkben szüntették meg a hadkötelességet, de hogy valamelyik kolléganővel beszélgettem, aki azt mondta, hogy milyen érdekes, hogy az összes fiú, akivel beszélgettem, mindig szidta a katonaságot, és az összes buliba, ahol összetalálkoztak, mindig erről beszéltek, a katona élményeikről”.

„Valahol ez markáns és fontos mindenkinek az életében, aki egyszer is volt katona” – fejezte be a mondandóját Kamarás. A S.E.R.E.G. című sorozat hamarosan, november 11-től a TV2-n lesz látható.

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2024. október 25. 00:28
satrafa-2 22:09 "Mennyivel másabbak azok a férfiak, akik katonaviseltek!" ... höhöhö - bizony! Jóval öregebbek - a nyikhajok apjai ...!
Bell & Sebastian
2024. október 25. 00:27 Szerkesztve
Amíg volt sorkatonaság, olimpiai sportág szintjén igyekezett kihúzni a belét belőle az akkori magyar, úgynevezett értelmiség. Tulajdonképpen nem a szolgálattal eltöltött idő volt a gond, hanem a tanulással megszerzett tempóveszteség, ugyanis a fizikai munka és értelmisi állás díjazása közt nem volt egetverő különbség. A különbség a munkakörülményekben volt. Érdekes módon a mából visszatekintve már minden másként volt. (irónia) A követendő svájci modell már számtalanszor szóba került, mégsem mozdulnak rá. Aminek az oka a NATO szerződés lehet, már a nyilvános része is szúk korlátok közt tartja a magyar haderőt, a nem nyilvános részét meg el tudjuk képzelni. A konstrukció lényege, hogy egyik tagállamnak se legyen ütőereje támadáshoz, ennélfogva a védekezés is esélytelen, ugyanis a mozgó harc nem más, mint ezek váltakozása. A NATO rendfenntartásra, megszállásra, elrettentésre, közös fellépésre van kitalálva. No meg arra, aki kilép, azt széttépjék a kutyák.
Valodi
2024. október 25. 00:24
keksz "semmi garancia, hogy nem lesz szükség a lakosságnak általános képzettségre" - höhöhö ... hát bizony ezt a fidesz baszta el végképpen! Fekete I. így írt 1938-ban, Zsellérek c. könyvében: „ - Adjatok neki földet, hogy ... egy kicsit könnyebb és sokkal emberibb élete legyen. Egyszóval, adjátok meg neki azt a könnyen megadható jólétet, ami megnyitja előtte e távlatokat, hogy ne csak a maga barázdájáig, faluja széléig, hanem az ország határáig lásson. - Nem megy ez máról holnapra... - Ezt mondják már pár száz éve. ... Ki tudja, milyen viharok lógnak a levegőben, ki tudja, mikor kellene megint félmillió paraszt, félmillió szuronyos, puskás paraszt, aki most már tudná, miért harcol...” „... A háromezer-kétszáz magyar településből ezer az elnéptelenedés határára jutott, a fiatalok elköltöznek, gyerek nem születik. Nincs megélhetés, gyönge az infrastruktúra, csapnivaló a közlekedés.” (Lázár János 2021-ben) Te mit gondolsz, az unokád életét/ételét melyik változat képes biztosítani?
sexykitty-5000125
2024. október 25. 00:11
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­é­k­­­e­­­l­d­ ­a­­­ ­­s­z­­­e­­­x­­i­­ ­­p­­u­­n­­­c­­­i­­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!