Paktumbaloldal: totális a káosz Budapesten, egymásnak üzenget az ellenzék

2024. október 01. 16:20

Baranyi Krisztina szerint „úgy tűnik, mindenki Karácsony Gergely bukására játszik a közgyűlésben”.

2024. október 01. 16:20

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Mint korábban megírtuk, bár már csak napok vannak hátra a fővárosi közgyűlés alakuló üléséig, 

de még mindig nem világos, hogy és kinek lesz többsége. 

Karácsony Gergely eredetileg azt javasolta, Kiss Ambrus maradjon általános helyettes, Vitézy pedig legyen városfejlesztési helyettes. Csakhogy a Fidesz nem szavaz meg senkit, a Tisza csak Vitézyt szavazza meg, a DK pedig semmiképpen nem szavazza meg Vitézyt – jelentette ki a második főpolgármesteri ciklusát kezdő politikus a Telexnek adott interjújában.

Ezt is ajánljuk a témában

Karácsony Gergely jelezte, hogy 

tekintettel a pártpolitikai helyzetre nem jelöl főpolgármester-helyettest. 

„Nem tudok békejobbot nyújtani, ha éppen le akarják vágni a jobb kezemet, és meg akarják alázni azokat az embereket, akik miatt ez az önkormányzat még talpon áll, akik az elmúlt időszakban elképesztő szakmai és emberi helytállásról tettek tanúbizonyságot” – fogalmazott, majd később az Inforádiónak bejelentette, 

Kiss Ambrus eddigi főpolgármester-helyettes keddtől a Főpolgármesteri Hivatal főigazgatójaként látja el eddigi feladatát, amelyhez minden jogi felhatalmazást megkap.

Budapest első embere a Tisza Párt képviselőiről is beszélt. Karácsony véleménye szerint Magyar Péterék politikai stratégiája nehezen értelmezhető, „de az is lehet, hogy taktikát követ a fővárosban, hogy semmiért sem vállal felelősséget, nem akar semmit, nem vesz részt semmiben, de közben minősítget, és a megválasztott főpolgármestert is akadályozná, hogy teljesítse a felelősségét” – sorolta Karácsony Gergely.

Ezt is ajánljuk a témában

Vitézy: Nem jelentkeztem főpolgármester-helyettesnek

Karácsony Gergely kijelentéseire Vitézy Dávid is reagált. Leszögezte, nem jelentkezett főpolgármester-helyettesnek. Mint fogalmazott, Ő is „csak” egyezkedett. 

Posztjában azt írta, „az elmúlt hetekben nem kommentáltam a főpolgármester-helyettességről szóló hírverést, amit Gyurcsány Ferenc és Szentkirályi Alexandra közösen habosított, mert úgy gondoltam, a főpolgármester dolga eldönteni, hogy kivel és hogyan akar együtt dolgozni. 

Természetesen vannak feltételeim, de egyik sem hatáskörökről szól, hanem a programomról”

– húzta alá.

Úgy folytatta, „nem jelentkeztem főpolgármester-helyettesnek. Sőt, Karácsony Gergelynek a kampányban elkövetett hazugságai, személyeskedő, becsmérlő mondatai, 5 év kudarcos városvezetési teljesítménye után erősen el kellett gondolkodnom azon, hogy egyáltalán beszélni van-e értelme erről a felkérésről vele”.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Karácsony Gergely

Telex

Idézőjel

A Tisza Párt semmiért sem vállal felelősséget, nem akar semmit, nem vesz részt semmiben, de közben minősítget. Interjú.

Magyar Péter is reagált

Szinte Vitézyvel egyidőben Magyar Péter is reagált Karácsony interjújára. Emlékeztetett, hogy bár nem az ő feladata lett volna, de minden listavezetővel személyes egyeztetést kezdeményezett. Majd arra is kitért, hogy a főpolgármester megzsarolta: 

ha nem támogatják Kiss Ambrust és Tordai Csabát, akkor inkább senkit nem jelöl helyettesnek a főpolgármester.

„Ez történik most. Nincs új a nap alatt. A régi hatalmi elit szereplői összefognak és támadják az egyetlen új potens politikai erőt” – írta Magyar Facebook-oldalán.

Ezt is ajánljuk a témában

Budapest mint ellenzéki város már az alakuló ülésen megbukhat

Emlékezetes az is, hogy pár napja Baranyi Krisztina, Ferencvárosa polgármestere az ATV Egyenes beszéd című műsorában kijelentette

mindenki Karácsony Gergely bukására játszik a közgyűlésben”.

Mint fogalmazott, „úgy tűnik ezekből a játszmákból, jellemzően politikai nyilatkozatokból – nem valódi megegyezésre való törekvésből – mintha mindenkinek az lenne az érdeke, hogy Karácsony Gergely megbukjon. Hiszen ebben az esetben a főváros elveszíti az ellenzéki vezetését”.

„S el tudja mondja mondani a Fidesz, akinek csak tíz képviselője van, hogy ő csak a törvényes működést állítja helyre,

hiszen az ellenzéki nagy többség képtelen volt azt megoldani, hogy a város az első alakuló ülésen, és hogy egyébként is működőképes legyen”

– hangzott el a műsorban.

A Kutyapárt ezt is elvicceli

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt szokásához híven egy viccel ütötte el a Budapesten kialakult helyzetet. Kovács Gergely, a párt társelnöke, Hegyvidék megválasztott polgármestere közösségi oldalán azt írta, „Végre megszületett a megállapodás a Fővárosban!”

Hat főpolgármester lesz, ebből három Gyurcsány Ferenc, az összes átruházott jogkör a Békés megyei Közgyűléshez kerül, 

tanácsnok csak ló lehet, fővárosi céget csak felsőfokú bohóc végzettséggel vezethet mostantól bárki” – sorolta.

Majd azzal foytatta „az SZMSZ-t titkosítjuk, a képviselők tiszteletdíját a bitcoin árfolyamához kötjük, Magyar Péter elvállalta a Tordai Csabát Emlegető Ideiglenes Bizottság vezetését, Szentkirályi Alexandra a Városháza közösségi média felületeit fogja vinni, támogatjuk a téli olimpiát és pop up parkolót alakítunk ki a Városháza téren”.

És közösen felszólítottuk a várost, hogy működjön magától!”

– zárta a posztot Kovács Gergely.
 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laszlo 964
2024. október 01. 18:55
Karácsony eddig is csak díszlet volt. A pártja támogatottsága nulla volt. Lassan majd rájön, hogy ki az új főnöke és minden megy tovább ahogy eddig is ment!
makapaka2
2024. október 01. 18:35
Ez kellett Budapest idióta részének?
viking-10
2024. október 01. 18:34
A budapestiek döntöttek, ez jött ki. Úgyhogy kezdjetek el dolgozni! Lehetőleg tisztességese. Abba lehet hagyni a rinyát balfasz karácsony meg a többi semkiházi!
sexykitty-5000101
2024. október 01. 18:22
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­­é­k­­­e­­l­­­d­­ ­a­­ ­­­s­­­z­­e­x­i­­­ ­­­p­­u­­n­c­­i­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!