Ötvenhat

2024. október 07. 12:27

A globális hatalmi rendszer szerint Ukrajna ma ugyanolyan szabadságharcot folytat az orosz birodalom ellen, mint amit annak idején a magyarság folytatott.

2024. október 07. 12:27
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

Nyitókép: Photo by Attila KISBENEDEK / AFP

„Mostanában nem unalmas békeidőket élünk. És ez például abban is megmutatkozik, hogy a globális hatalmi rendszer nyíltan vádolja a jelenlegi magyar uralmi elitet azzal, hogy megtagadja 1956 lelki, erkölcsi, szellemi örökségét, mert Ukrajna ma ugyanolyan szabadságharcot folytat az orosz birodalom ellen, mint amit annak idején a magyarság folytatott. Az evidens, hogy ez egy cinikus és hazug narratíva, de bármilyen kényes is ezzel szembesülni, az 1956-ról szóló 1989 óta fennálló, és mindenkire abszolút kötelező elbeszélési mód alkalmatlan az ezzel a rafinált gonoszsággal felépített narratívával való szembe szegülésre.

Az említett közbeszélő verbális botlása ugyanis éppen arra irányította rá a figyelmet, hogy ha védekezés helyett frontálisan »visszatámadni« akarunk, márpedig éppen 1956 valóságos értékeinek megvédése érdekében ezt kellene tennünk, akkor bizony szét kell szedni és a mai idők brutális kihívásaihoz illesztve újra fel kell építeni 1956 narratíváját.

Az 1989 óta uralkodó elbeszélési módról eddig is tudtuk, bár ez volt a legszigorúbb tabu, hogy a globális liberális elit konstrukciója,

a globális SZDSZ lokális ügynökeinek a »műve«, amit a nemzeti oldal kényszerűen azért tett a magáévá, mert szellemileg nem volt képes önálló elbeszélési mód kidolgozására, ráadásul, ha képes is lett volna, az új narratíva létrehozása alkalmazásának kockázatai vállalhatatlanul nagyok lettek volna. Így aztán ez eddig elmaradt, de most már nem halasztható tovább. Illetve halasztható, akkor viszont ne csodálkozzunk azon, hogy nem tudjuk megvédeni magunkat a hamis narratívák gyilkos támadásával szemben. Amint a közbeszélő esete bizonyítja, nem lesz egyszerű feladat.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oberennsinnen49
2024. október 07. 14:26
Folyt. Az idős Bárándy mondta egyszer, arra válaszolva, miért nem vett részt az 56-os eseményekben: "Azért nem voltam benne, mertt (valahonnan hazafelé tartva) találkozott X. Y.-nal, "fentről", akivel pár szót váltott, és aki azt javasolta neki visszafogott stalusban: Legjobb, ha azon al hazamegy, bezárkózik és nem jelentkezik addig, míg az események el nem simulnak. A másik: Amikor Eisenhowert, a Nagy Amerikai Demokrácia elnökemberét hajnalban SOS felébresztette a titkár, hogy "Elnök úr, Magyarországon kitört a forradalom, fegyverek dörögnek Budapest utcáin", azzal küldte el a hírhozót, hogy "Ne zavarjanak engem ilyesmivel."
galancza-2
2024. október 07. 14:25 Szerkesztve
gil0u-au-clavier bal0s patkányelvtárs! Itt te vagy a legnagy0bb k0mcsi. Játsz0d a nagymagyaer de pufajkás gyula, k0nce, kiskőrmős,cenz0r ildi, magyartalan balu, petman ivi, drazsé , dávide rikárdó, feltó,fletóné,stb a példaképed. A te k0mcsipatkány példaképeid adtakki 0996-ban hivatal0s papírt arról h0gy a rák0si-kádár rendszerben a hatóság0k nem bánt0ttak ártatlan embereket. te k0mcsi patkányelvtársaid verették meg P0ngrátz Gergely 1996-ban. pufajkás gyul példaképed 2000-ben is ellenf0rradalmnak nevezte 56-0t. szanyutibusz egyf0éytában m0csk0élta 56-0t,stb,stb...... fletó és patkányelvtársai engedték be Magyar0rszágra az 0r0sz titkssz0lgálat0kat ellenőrizni.....
oberennsinnen49
2024. október 07. 14:18
A szovjet hegemónia egy pillanatig nem volt veszélyben 1956-ban. Azért nem, mert azt (a hegemónia látszólagos megingását) éppen azok "szenvedték el" (a SZU), akik irányították, létrehozták (a SZU). Mindig a legegyszerűbb helyen kell a megoldást keresni. Ausztria felszabadult a megszálló szovjet katonai erőtől 1955-ben, és a szovjet rettegett attól, mi lesz, ha Magyarország is erre tart igényt: hogy a szovjet katonaságot vonják ki Magyarországról. Nyilvánvalóan az USA-val összejátszva, (a szuezi válság egyidejű időzítése 56-tal) , a csatorna legyen a Nyugaté, Magyarország maradjon szovjetország, ennyi az "üzlet". Ehhez kellett egy belpolitikai válság Magyarországon, amihez kötve Magyarország úgymond "kéri a Szovjetunió segítségét" a megmaradt nácibarát horthyzmus felszámolására, kordában tartására, (ez volt a hivatalos narratíva, amihez csak meg kellett szervezni a Szabadság téri öldöklést ÉS ANNAK KÉPEIVEL A VILÁGSAJTÓT ELLÁTNI.
recipdoki
2024. október 07. 13:59
Treeoflife Tovaris kretén kreténevics, 56-ban senki nem akarta a régi rendszert visszaállítani,a szocializmus hibáit akarták kijavítani,Rákosi nélkül,egy jugoszláv mintájú szocdem országot akartak ,Hruscsov bele is ment,de a forradalom csak egy napig tartott,jött a börtönökből kiszabadított bűnöző söpredék,az aljanép,a volt bújkáló csendőrök,nyilasok,a megvezetett lézengő balhét kereső fiatalok fegyvereket szereztek,gyilkoltak ,fosztogattak,zsidókat üldöztek,akasztottak ártatlan embereket,példa rá a Köztársaság téri vérengzés,a magukat fehér zászlóval megadó védők állati módol lemészárlása,és mindent elrontottak ,ekkor döntött Hruscsov,a kínaiak,és Titó ,hogy ezt vérengzést megkell akadályozni,ekkor vonultak be a szovjetek és tetszik nem tetszik ,áldozatokkal ,de megfékeztek egy véres polgárháborút . megsajnáltalak átmentem önkéntes tűzoltóba ...lepösöltem az égő pofád höh
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!