Önmagát is szembeköpte

2024. október 16. 16:33

Gerinctelen embereknek sosem volt híján a párt vezetése, de Gyöngyösi alighanem valamennyin túltett.

2024. október 16. 16:33
Pilhál György
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Bár azt ígérte, nem fogja bírálni közösségét, csak beszólt pártjának Gyöngyösi Márton, a Jobbik bukott elnöke. Azt írta, a Jobbik új vezetői semmit nem értettek meg abból a folyamatból, amiért sokan küzdöttek a pártban csaknem egy évtizeden át; szíven szúrták a néppártosodást.

Gerinctelen embereknek sosem volt híján a párt vezetése, de Gyöngyösi alighanem valamennyin túltett. Nem véletlen, hogy elnöksége alatt a Jobbik teljes kudarcot vallott, az EP-választáson például az egyetlen mandátumát is elveszítette. (Korábban sűrűn hangoztatta, ha ez megtörténik, lemond, de nem ezt tette – csak nem indult a tisztújító kongresszuson.) A zavaros ember, aki hol nyilvános listát követelt a zsidó országgyűlési képviselőkről, hol kipában hercigeskedett David Pressman amerikai nagykövet széderesti vacsoráján, elnökké választásakor így fogalmazta meg pártja ars poeticáját: »Mi értékrendi alapon célokat határozunk meg, és ezek elérése érdekében pragmatikusan együttműködünk bárkivel. Nemcsak Gyurcsány Ferenccel, de az ördög öreganyjával is, ha szükséges.« (Mit is mondott Csurka István látnok 2010 tavaszán a Jobbikról? »Kétfajta ember vonzódik hozzájuk. A sikerre vágyó szélhámos és a hiszékeny, kevés szóval beszélő, makogó baloldali vagy volt baloldali proletár.« Hozzáteszem: eleinte a magyarságára büszke, megvezetett ember is, akit ez a gyülekezet elárult – de ő gyorsan vette a kalapját.)

Papolhat bármit Gyöngyösi, mára már csak egy zavaros identitású, agonizáló törpepártot találunk annak a Jobbiknak a helyén, amely annak idején éppen azon hazaárulók ellenében határozta meg magát, akikkel mára összeállt. Hányinger.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2024. október 16. 18:55
Az igencsak zavaros értékrend ha az ördög öreganyjával is lepaktálnak akármilyen célokért.Ennyire senki sem lehet hülye.Irányított dolog volt az.
rasdi1
2024. október 16. 18:14
Gyöngyösy nálam az ominózus "zsidózó" parlamenti felszólalásával borította ki a bilit. Egy állítólag képzett, jól felkészült ember, aki felelős állást töltött be egy nagy könyvvizsgáló cégnél, csak szándékosan követhet el ilyen durva hibát. Abban egyetértek vele, hogy felelős állami, hatalmi funkciókban igencsak kérdéses, kettős állampolgárok részvétele, még ha rendelkeznek is a vonatkozó állampolgári jogokkal. Véleményem szerint ugyanis minden állampolgárság feltételez valamilyen loyalitást az adott államhoz, és a népi mondás szerint "nem lehet egy seggel két lovat megülni". Nem lehet tudni, mikor adódik olyan helyzet, hogy a két loyalitás ütközik. Ő ezt a kérdést kiélezte a magyar-zsidó kettős állampolgárságra, és evvel az egész kérdést meglehetősen hosszú időre letörölte a napirendről.
grrrgo
2024. október 16. 18:07
"...amiért sokan küzdöttek a pártban csaknem egy évtizeden át; szíven szúrták a néppártosodást." Ilyen ez a hülye nép! A jobbik vezetői néppártosodni akartak, de ez a hülye nép nem követte őket! Csókolom, nem úgy kellett volna, hogy megkérdezzük a szavazóinkat, esetleg közvélemény kutatással a "népet" mit szeretnétek és aztán a legnagyobb szavazói bázis felé vezetni a pártot. De az ilyen "balra lövünk, jobbra lövünk, fellövünk aztán alá állunk" politizálással csak a hitelességüket vesztették el. "Sokat küzdöttünk" Márton: "Még azt a fránya kipát is felvetették velem! Ezek az aljas buzik! Bocsánat, aljas zsidók! Mit nem kérnek egy kis támogatásért cserébe! Ha legközelebb, pár kis dollárkáért jövök, lehet hogy még szembe is kell köpnöm magamat! Mit képzelnek ezek? Azt hiszik, hogy ők a világ urai?" (Elnézést kell kérnem, ezek Gyöngyös Márton (képzelet szülte) gondolatai. Egyszemélyes szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik ezen agymenésektől.)
balbako_
2024. október 16. 18:06
Gyöngyösi, Dávid Ibolya, Vona, Magyar Péter, ezek politikai kalandorok. Jobboldali programmal szereznek nevet, aztán belesimulnának a nemzetközi balliberális fősodorba és lelkesen felvállalnák, ha hatalomba segítenék őket. A legtöbbre Tusk vitte ebből a fajtából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!