Nyilatkozott a Főügyészség a férfiről, aki fegyveres merényletre készült október 23-án

2024. október 22. 09:39

„Enyhébb kényszerintézkedés nem jöhet szóba” – olvasható a hivatalos sajtóközleményben. Mutatjuk a részleteket!

2024. október 22. 09:39
Fővárosi Főügyészség. Fotó: kormany.hu

Mint a Mandiner olvasói emlékezhetnek: az amerikai hírszerzés szerint október 23-ára fegyveres akciót szerveztek Magyarországon – írta saját értesüléseire hivatkozva hétfőn a Telex. A lap információi szerint a magyar hatóságokat nagyjából két hete figyelmeztették arra utaló információkról, hogy bizonyos személyek fegyveres akcióra készülhetnek az 1956-os szabadságharc évfordulóján. Erről korábban itt írtunk.

Ezt is ajánljuk a témában

A Fővárosi Főügyészség indítványozta a férfi letartóztatását

Letartóztatást indítványoz az ügyészség az alkotmányos rend elleni szervezkedés ügyében – derült ki a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményéből.

„A Fővárosi Főügyészség a letartóztatását indítványozza annak a férfinak, akit külföldi társhatóság jelzése alapján a Terrorelhárítási Központ hatékony közreműködésével vett őrizetbe a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. A férfi megalapozottan gyanúsítható alkotmányos rend elleni szervezkedés bűntettével, amelyet a törvény öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget” – olvasható a hivatalos sajtótájékoztatóban.

Mint írják: „a nyomozás külföldi társhatóságok jelzése alapján indult meg, a terheltet a Rendőrség a Terrorelhárítási Központtal közös, szakszerű művelet keretében fogta el. A Fővárosi Főügyészség a gyanúsított letartóztatását indítványozza. A főügyészség álláspontja szerint az elkövetés körülményeire figyelemmel mind a bizonyítás jogellenes befolyásolásának, mind a bűnismétlésnek a veszélye valós, így enyhébb kényszerintézkedés nem jöhet szóba”.

„A letartóztatás elrendelésének tárgyában a nyomozási bíró várhatóan a keddi napon dönt”

– teszik hozzá

 

Összesen 221 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ekrü
2024. október 22. 12:13
kombinator-0 2024. október 22. 11:54 "vajon, a magyar (titkos) szolgálatoknak miért nem volt halvány fingjuk sem a szervezkedésről?"- Talán mert azok a közösségi médiák ahol szervezkedtek amerikai kézben vannak...
Cilinder
2024. október 22. 11:58
Véleményem:Ez köszönhető a poloska által feltüzelt,mocskos hazaáruló tisza szekta állandó hergelésének,hogy az oldalán másrol sem beszélnek,mint hogy nem kell kivárni 2026-ot,hanem minél előbb eltüntetni a kormányt! Szégyen és gyalázat,higy ilyen állatok élnek ebben az országban! Mindet lecsuknám jo pár évre,aki ilyenről vizionál! Egyébként meg az egészben az a legrosszabb,hogy jomodjukban nem tudnak már mit kezdeni magukkal! Emberi életekkel játszani?Rohadék tisza szekta,anarchiát,káoszt teremtenének itthon,nem hagyják az embert nyugodtan élni! Akit meg elkaptak,bizony példát kell statuálni,minimum a 10 év! Orbánra meg fokozottan vigyázni! Hajrá Fidesz,le a bünözö tiszával!
kombinator-0
2024. október 22. 11:54
vajon, a magyar (titkos) szolgálatoknak miért nem volt halvány fingjuk sem a szervezkedésről? 1. töketlenek, az amcsiknak jobb "Pegazus" szoftvereik vannak és pusztán baráti szeretetből osztották meg az infokat ... 2. az amcsik szervezték az egészet titokban, hogy ismét megmutassák, hogy nélkülük semmi nem történhet a világban, Orbán felé a türelmük elfogyott, a szuverén államok töketlenek, bármikor lehet "Majdan", pl. 23-án a Bem szobornál, ahol maga a messiás fog igét szórni a hülye tömegnek ... te mire gondolsz?
chief Bromden
2024. október 22. 11:53
A turbó agyúak megint nem látják a fától az erdőt. A bikáknak nem marad az orrukba kötőfék. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!