Nem kellett sokat várni, kiderült az igazság: „Brüsszelben nem ezt az utat szánják Magyarországnak”

2024. október 16. 15:14

Válaszút előtt állhat Magyarország.

2024. október 16. 15:14
null

Nyitókép: FREDERICK FLORIN / AFP

A nemzeti konzultáció azért fontos, mert újra egyetértési pontokat szeretnének kialakítani a magyar emberekkel, hogy erősítsék meg a kormányt abban: a céljaival egyetértenek – mondta a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalára szerdán feltöltött videóban.

Menczer Tamás elmondta: a kétnapos esztergomi kihelyezett frakcióülésen döntöttek arról, felkérik a kormányt arra, hogy indítson nemzeti konzultációt az emberek mindennapjait és életét súlyosan befolyásoló és érintő kérdésekben. Béremelés, megfizethető lakhatás, családok támogatása, kis- és középvállalkozók (kkv) támogatása és munkáshitel – sorolta a kormánypárti politikus.

A konzultáció időszerűségéről szólva arról beszélt, a válságok korában élünk, megváltozott a világ, és az lesz sikeres, aki jó válaszokat ad.

Látjuk a brüsszeli választ, ez a blokkosodás, ez a gazdasági, kereskedelmi hidegháború. Azt is látjuk, hogy ez mit hoz: szankciókat, inflációt, energiaárrobbanást – fogalmazott Menczer Tamás, hangsúlyozva: „tehát ez nekünk nem jó, ezt mi nem akarjuk”. A kommunikációs igazgató közölte: ha blokkosodás van és kereskedelmi hidegháború, akkor Magyarország a nyugati blokk szélén van, és rendkívül hátrányos egy blokk szélén lenni.

Tehát ezért mondtuk azt, hogy magyar választ adunk, és ez a gazdasági semlegesség,

ami azt jelenti, hogy „senkinek nem vagyunk alárendelve, alávetve, a magyar érdek szerint cselekszünk, és minden irányba folytatjuk a piaci, gazdasági, kereskedelmi, beruházási, energetikai együttműködést” – jelentette ki.

Hozzátette: ez teszi lehetővé a jövő évre a 3-6 százalékos gazdasági növekedést, ami sokkal nagyobb, mint amekkora az uniós átlag lesz. Továbbá ez a gazdasági növekedés teszi lehetővé a lakhatásra, a családok támogatására, a kkv-k támogatására, a munkáshitelre, a béremelésre vonatkozó lépéseket – mondta Menczer Tamás.

Úgy fogalmazott: „azért fontos a nemzeti konzultáció, mert újra egyetértési pontokat szeretnénk kialakítani a magyar emberekkel, hogy erősítsék meg a kormányt abban, hogy a céljainkkal egyetértenek, kössünk egy új egyezséget,

mert az is látható, hogy Brüsszelben nem ezt az utat akarják szánni Magyarországnak”.

A magyar baloldal és „különböző csatolt részeik” beálltak Brüsszel mellé. Tehát ezért fontos, hogy az emberek a konzultáció során megerősítsék a kormányt – közölte Menczer Tamás.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orokkuruc-2
2024. október 16. 17:23
talán ki kéne már mondani, hogy az eu ELLOPTA a pénzünket és már odaadta az ukránoknak?
llnnhegyi
2024. október 16. 16:10
Ursula német vér, náci vér! Ezenkívül öreg lotyó!
salátás
2024. október 16. 16:08
baszki az eu ott szopat, ahol tud, nem adja ide nemhogy a támogatási pénzeket, de az újjáépítési hitelt sem, de mi tartsunk velük vakon? jelenleg SEMMIT nem kínál nekünk az eu. semmit. ja de bocs : kierőszakolt kormányváltást. köszi szépen
Ma is bukik a Zorbán...
2024. október 16. 15:58 Szerkesztve
Oda kell figyelni a Tiszteletlenség és Szarháziság Pártra (Tisza, ahogyan ezt ők rövidíteni szokták, meg fenyegetlőleg azt is mondják ennek nyomán, hogy "árad a szar..."). Pol Pet The Kan, Vezér és Kancellár (még mit nem...) elfogadta a Belső Párt megbízását, hogy ő legyen a nyugati bolsevik terroristák itteni helytartója. Ennek a meztelencsigának volt pofája tapsolni (állva!!!) a Weebermayer elvtársnak, meg Ursula von der Hitlernek a szégyenletes magyargyűlölő makogásaikhoz. Ez nyílt hadüzenet a magyar haza ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!