Megvan az aduász: egyik pillanatról a másikra Weber és Von der Leyen arcára fagyhat a mosoly

2024. október 15. 11:59

Hamarosan Brüsszelbe érkezik a magyar válasz.

2024. október 15. 11:59
President of the centre-right European People's Party (EPP) Manfred Weber applauds European Commission President and EPP lead candidate Ursula von der Leyen (R) as she waves after delivering a speech during an EPP election evening after the vote for the European Parliament election in Brussels on June 9, 2024.

Nyitókép: JOHN THYS / AFP

A gazdasági semlegesség az, ami lehetővé teszi jövőre a 3-6 százalékos gazdasági növekedést – mondta a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.

Menczer Tamás emlékeztetett, hogy a Fidesz-KDNP-frakció, kétnapos, esztergomi ülésén felkérte a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt a gazdasági semlegességről, a béremelésről, a családok, a kis- és középvállalkozások támogatásáról, a megfizethetőlakhatásról és a munkáshitelről.

Azért most, mert a válságok megváltoztatták a világot, és az lesz sikeres, aki az új helyzetre a legjobb választ adja – mondta. Hozzátette, a brüsszeli válasz a blokkosodás, a gazdasági és kereskedelmi hidegháború, ami szankciókhoz, inflációhoz, energiaár- és élelmiszerárrobbanáshoz vezetett.

A blokkosodás káros Magyarországnak, mert az ország a nyugati blokk szélén helyezkedne el

– szögezte le. Kifejtette: a magyar válasz a gazdasági semlegesség, ami azt jelenti, hogy nem vagyunk senkinek alárendelve, csak a magyar érdek szerint járunk el, és minden irányba folytatjuk a beruházási, gazdasági, piaci, energetikai együttműködést. Ez teszi lehetővé jövőre a 3-6 százalékos gazdasági növekedést, a növekedés pedig a kkv-k támogatását, a családtámogatásokat, a megfizethető lakhatást és a munkáshitelt – sorolta.

A nemzeti konzultáció fontossága

Azért van szükség a nemzeti konzultációra, arra, hogy a magyar emberek, ha egyetértenek a kormány céljaival, támogassák azokat, mert látható, hogy Brüsszelben más utat szánnak Magyarországnak, és a baloldal Brüsszelhez csatlakozott – hangsúlyozta.

Emlékeztetett arra, hogy vannak már eredmények, amelyeket a kormány és a magyar emberek közösen értek el;

ilyen az egymillió új munkahely, a 13. havi nyugdíj, a fiatalok adómentessége, a családtámogatási rendszer, az eddigi eredmények megvédéséhez és az új célok eléréséhez ismét egyetértési pontokat kell kialakítanunk, új egyezségre van szükség a kormány és az emberek között. Magyarország képes a megfogalmazott célok elérésére, „meg tudjuk csinálni, és ha a magyar emberek támogatnak bennünket, meg is fogjuk csinálni” – fűzte hozzá.

A Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában Menczer Tamás többek között arról beszélt, hogy a múlt szerdai, európai parlamenti vitán

világosan látható volt, hogy megalakult a Manfred Weber, Ursula von der Leyen és Magyar Péter alkotta tengely, és Dobrev Klára is ott „mozgolódik mellettük”.

Von der Leyen és Manfred Weber teljes erővel támadja a magyar szuverenista kormányt, és helyzetbe akarják hozni Magyar Pétert, aki bármit végrehajt, amit kérnek tőle – mondta. Manfred Weber elvárja Magyar Pétertől, hogy támogassa a háborút és a bevándorlást, és Magyar Péter nem tehet mást, mert „fogott ember”, a mentelmi joga Manfred Weber kezében van – jegyezte meg.

„Ugyanaz a szándék a tengely minden szereplőjénél, a magyarok békéjét, biztonságát és gazdasági érdekeit megvédő,

szuverenista Orbán-kormányt meg akarják buktatni, és egy bábfigurákból álló, irányítható kormányt akarnak iderakni”

– fogalmazott.

Ezt nem hagyjuk, de akkor tudunk a brüsszeli támadásoknak ellenállni és a gazdasági céljainkat elérni, ha a magyar emberek megerősítenek bennünket, amire jó lehetőség a nemzeti konzultáció – tette hozzá a kommunikációs igazgató.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RasPutin
2024. október 15. 14:14
ekeke1 2024. október 15. 14:05 3baljoska61 Erről népszavazást kell előkészíteni. És mivel a hazaárulók mindent meg fognak tenni hogy megijesszék a lakosságot, lásd még 23 millió beözönlő román """"2. Minden román állampolgár, származására való tekintet nélkül, a Magyar Köztársaság területén érvényes munkavállalási engedély alapján ugyanazokat a munkavállalási feltételeket és elbánást élvezi. A munkavállalási engedélyek a Magyarországon tartózkodó idegen állampolgárok munkavégzési engedélyeztetéséről hozott általános rendelkezések szerint kerülnek kibocsátásra."""" ht tps://magyarnemzet.hu/archivum-magyarnemzet/2002/01/egyetertesi-nyilatkozat A minden román hány román?
orbanbalazs
2024. október 15. 14:13
Reggelt! Mi a helyzet vidéken? Vergődtök? Helyes! Legalább a család is kicsit fellélegezhet, amíg papó nyáladzik a neten.
ekeke1
2024. október 15. 14:05
3baljoska61 Erről népszavazást kell előkészíteni. És mivel a hazaárulók mindent meg fognak tenni hogy megijesszék a lakosságot, lásd még 23 millió beözönlő román mintájára, ezért kell tisztességes felvilágosító kampány. Van élet az EU-n kívül is. Sőt, ha elnézem a mintákat Norvégiától Svájcig nem olyan rossz.De bármilyen is, annál jobb mintsem nácik és judeobolsevikok pofozózsákja lenni...
3baljoska61
2024. október 15. 13:56
"A magyarok döntöttek, 97% NEM a szankciókra!" Azóta hány szankciós csomagot is szavazott meg gazdátok, fidióták? Figyelek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!