Nem állt le a nyomozás a fővárosi számlagyár ügyében: most három gyanúsítottra csapott le a hatóság

2024. október 07. 16:09

Újabb érdekességet osztott meg a Fővárosi Főügyészség.

2024. október 07. 16:09
Nyitókép: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának épülete az V. kerületi Városház utcában 2021. november 6-án. Fotó: Róka László / MTI

A nyitókép illusztráció. Fotó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának épülete az V. kerületi Városház utcában 2021. november 6-án. Forrás: Róka László / MTI

 

A Fővárosi Főügyészség arról tájékoztatta a Magyar Nemzetet, hogy három gyanúsítottat hallgatott ki a napokban Vig Mór számlagyáras ügyében a nyomozó hatóság.

A lap megkeresésére úgy fogalmaztak, hogy „a kérdezett ügyben tájékoztatjuk, hogy a nyomozó hatóság több helyszínen kutatásokat hajtott végre.

Emellett további három férfit gyanúsítottként hallgatott ki, akik közül a főügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró – egyelőre nem végleges végzésével – egy főt letartóztatásba helyezett”.

A lap emlékeztetett rá, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tavaly novemberben üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás gyanújával vette őrizetbe a praxisától már eltiltott exügyvédet, Vig Mórt, miután a férfi belebukott egy sok száz milliós számlagyárba.

A Magyar Nemzet arra is felhívta a figyelmet, hogy a NAV nyomozói az ügyben összesen 33 helyszínre szálltak ki – két kábítószer- és pénzkereső kutyát is bevetve –, majd dokumentumokat, elektronikus adatokat, hamis kormányhivatali bélyegzőt, valamint rengeteg készpénzt foglaltak le.

Az eljárás keretében házkutatást tartottak többek között egy H. Dániel nevű ügyvédnél

(a lap információ szerint ő az új gyanúsítottak egyike), illetve a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt.-nél is. Vig Mór azóta szabadult a letartóztatásból, jelenleg bűnügyi felügyeletben van.

A Magyar Nemzet teljes cikkét ide kattintva tudja elolvasni.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. október 07. 17:33
🥰🥰🥰🥰
verkez
2024. október 07. 16:20
Vádalku?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!