Pofon az osztrákoknak, siker Magyarországnak: nagy bejelentést tett Lázár János

2024. október 02. 16:28

Hosszú távú, stratégiai döntést hozott a kormány.

2024. október 02. 16:28

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Feladat teljesítve: előny a magyaroknál!” – írta Lázár János a közösségi oldalán. A közlekedési és építési miniszter bejelentette, mostantól a magyar kormányé a döntő szó a GySEV-ben.

A miniszter emlékeztetett, hogy néhány napja az utolsó jogi akadály is megszűnt, amely lehetővé tette, hogy a magyar állam megvásárolja az osztrák Strabag tulajdonrészét a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt.-ben (GySEV). Hozzátette, a Magyar Állam kifizette a részvények vételárát, így 

holnaptól nemcsak a többségi tulajdon lesz a magyaroké, hanem az irányítás is.

Mert a többség eddig is a miénk volt, csak épp a szocialista kormányok rossz megállapodása miatt a döntő szó eddig az osztrákoknál volt.

Mi fizettünk, ők diktáltak. Ennek mostantól vége!

Lázár János szerint a kormánytól kapott feladat küzdelmes volt, „ráadásul baráti tűztől sem mentes, hiszen nemcsak osztrák, hanem hazai oldalról is kaptam, kaptunk támadásokat miatta”. Szavai szerint ezzel a győzelemmel minden magyar utas nyer, hiszen például a közös vállalat járműbeszerzései mostantól a magyarországi járműhiányt is közvetlenebb módon enyhíthetik.

Fontos, hogy a GYSEV továbbra is közös cég marad, megőrizve annak 150 éves történelmi múltját, hagyományait” – emelte ki a tárcavezető, majd hozzátette: kisebbségi tulajdonosként ezentúl is partner lesz az osztrák állam, amit személyesen is fontosnak tart, mert a cél az, hogy a GYSEV regionálisan is jelentős szereplővé nőhesse ki magát, amelynek nemcsak a magyarok és az osztrákok, de a közép-európai térség polgárai is haszonélvezői lesznek. „A nótát azonban mindig annak kell rendelnie, aki a számlát fizeti. Ez pedig Magyarország, és erről mától papírunk is van” – zárta bejegyzését a miniszter.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SpaniferRoland
2024. október 02. 18:16 Szerkesztve
"Pofon az osztrákoknak, siker Magyarországnak" jó nagy pofont kapott a köcsög, akinek eladtam a lakásom ,most az övé a kéró,enyém a pénze,kurvára rábaszott:DDDDDDDDDDDDDDDDD
genusnexxt
2024. október 02. 18:14
Szerintem 2024. október 02. 17:57 "Hová lett a nyereséges MÁV-Cargo, balfasz?" Namegegyszer agyhalott. A MÁV Cargo nem termel2019, 20, 21 és 22ben is masszívan veszteséges volt. Ne legyél már ekkora barom, hogy megint úgy hánysz epét, hogy nem ellenőrzöd mit hazudtak neked, sötét gyalog Buksika.
Szerintem
2024. október 02. 18:06
A mindenszaristáknak nem tetszik. Ők a mindenszarnak örülnek, nekik az tetszik, mert nekik a mindenszar a szintjük. Kormányon is folyton a mindenszarra törekedtek, meg ellenzékből is.
sexykitty-5000102
2024. október 02. 18:02
🍓 ️ ­É­r­­­t­­­é­k­­­e­­­l­­­d­­­ ­­a­­­ ­s­z­­­e­x­­­i­ ­­­p­­­u­­n­c­­­i­­­m­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!