Ünnepi beszéd október 23-án – erről beszélt tavaly ilyenkor a kormányfő

2024. október 23. 09:53

A miniszterelnök 2023-ban Veszprémben szólalt fel, most Budapesten áll pódiumra.

2024. október 23. 09:53

Nyitókép: Orbán Viktor ismét Budapesten tart ünnepi beszédet. Fotó: AFP/Kisbenedek Attila.

OrbánViktor miniszterelnök 10 óra 30 perctől mondja el ünnepi beszédét a Millenáris szabadtéri színpadán, melyet a Mandiner olvasói élőben követhetnek majd.

Ezt is ajánljuk a témában

Miről beszélt tavaly ilyenkor Orbán Viktor?

A miniszterelnök 2023-ban Veszprémben tartott beszédet október 23-án. Tavalyi, ünnepi felszólalásában a kormányfő nem felejtette el megemlíteni Brusznyai Árpádot, a veszprémi tanárembert, akit a levert forradalom után koncepciós perbe fogtak és kivégeztek a kommunisták. 

„A forradalom maga volt a magyar géniusz felvillanása, ennek volt igazi, hamisítatlan, tőröl metszett megtestesülése Brusznyai Árpád története”

– fogalmazott tavaly október 23-án Orbán Viktor.

A kormányfő a Millenárison tartja meg ünnepi beszédét. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A miniszterelnök ugyanakkor aktuálpolitikai kérdésekben is véleményt formált: „Ma is elsők voltunk, akik Európát védtük a migrációtól, és elsők voltunk, akik békét javasoltunk háború helyett, amellyel megmenthettük volna százezrek életét, ma is elsők és egyetlenek vagyunk, akik vissza akarják tartani az európai népeket, hogy önként, dalolva és vakon meneteljenek bele egy újabb, még nagyobb háborúba” – mondta akkor Orbán Viktor, majd Brüsszelnek üzenve kijelentette: 

Ezt is ajánljuk a témában

„Úgy kellett táncolnunk, ahogy Moszkva fütyült, ha Brüsszel fütyül is, mi úgy táncolunk, ahogy akarunk. Ha nem akarunk, nem táncolunk. (…) A nagy különbség az, hogy a Szovjetunió reménytelen volt, az Európai Unió még nem az”

– vélekedett a miniszterelnök.

A kormányfő idei beszédét lapunk élőben közvetíti majd az idei évben is. Tartsanak velünk!

 

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FreeEurope
2024. október 23. 10:29
Na majd a brüsszeli szajha délutáni vonulása az lesz az igazi.
sexykitty-5000122
2024. október 23. 10:28
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­é­­­k­e­­l­­d­ ­a­ ­­s­­­z­e­­­x­­i­ ­­p­u­­­n­c­­­i­m­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
ada17
2024. október 23. 10:28
Genus hozza az echte 444-es propagandista szìnvonalat!!
ada17
2024. október 23. 10:24
Gondoltam ,hogy a libernyákTiszások tobzódnak itt először!! Szerintem már előre le is irhatjátok a beszèdről a vèlemènyeteket!!🤡🤡🤡🖕🖕🖕
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!