Mindeközben Olaszországban: bangladesi migráns erőszakolt a menekültszállón egy kisgyereket

2024. október 14. 17:36

A kislány október elején hasi fájdalmakra panaszkodott: a kórházi vizsgálat során derült ki, hogy megerőszakolták, és gyermeket vár.

2024. október 14. 17:36
Migrant Evicted Of The Former Olympic Village In Turin

A nyitóképen migránsok láthatóak Torinóban, a kép illusztráció. Fotó: Mauro Ujetto / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A menedékkérők elhelyezésének felülvizsgálását szorgalmazta Andrea Polichetti, az észak-olaszországi Brescia város prefektusa hétfőn, miután a térség egyik menekültszállásán megerőszakoltak egy kislányt. Az elkövetőt – egy 28 éves, Bangladesből származó férfit – letartóztatták. 

A tízéves kislány édesanyjával a Bresciához közeli San Colombano di Collio településen élt, egy volt szállodában kialakított húszfős menekültszálláson. Anya és lánya egy évvel ezelőtt érkezett Olaszországba a közép-afrikai térségből, és menedékkérelmet nyújtottak be. A szintén menedékkérő férfi is ugyanezen a szálláson lakott. 

A kislány október elején hasi fájdalmakra panaszkodott: a kórházi vizsgálat során derült ki, hogy megerőszakolták, és gyermeket vár. Szülői belegyezéssel terápiás terhességmegszakításnak vetették alá. Védett helyen helyezték el édesanyával, jelenleg pszichológusok igyekeznek nekik segíteni a trauma feldolgozásában. 

Polichetti az Il Giornale di Bresciának elmondta, felül kell vizsgálni a menedékkérők elhelyezését, valamint a menekültszállások működését. Mirella Zanini, Collio polgármestere, hangoztatta, hogy az együttélés nehézségeit már számtalanszor jelezték a hatóságoknak. Brescia területén mintegy 120 kiscsoportos migránsszállás működik, amelyeket szövetkezetek tartanak fenn menedékkérők számára.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dodek4b
2024. október 14. 20:10
A dígók is megkapták a sorstól, a maguk muzulmán "Illariját" ! Tényleg igaz , Isten nem bottal ver !
atti64
2024. október 14. 19:25
A MIGRÁNSOKAT IRTANI KELL NEM BEFOGADNI IDIOTÁK EUTOPÁJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Intel
2024. október 14. 19:19
Abszolút elítélendő a hatóságok hozzáállása. Itt kétségtelenül egy fiatal bangladesi agysebészről van szó. A sebészek olyanok mint a művészek, inspirációt igényelnek. Mi lehetne jobb inspiráció mint a szex egy ifjú múzsával. Tehát nem büntetni kell a vehemens agysebészt hanem teret adva integrálni. Nahát!
contractor-2
2024. október 14. 18:56
Mindeközben: Megöltek egy kétéves kisfiút Somogyban. Zákányban történt családi tragédia. Holtan találtak hétfőn egy kétéves gyereket a Somogy megyei Zákányban – olvasható a rendőrség honlapján. A hatóság arról is tájékoztatott, hogy a gyerek apját súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a mentők. A szemle és az elsődleges adatok alapján a 37 éves, férfi miután végzett a kisfiával, öngyilkosságot kísérelt meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!