Mennyit fogunk keresni? – komoly életszínvonal-emelkedés előtt áll Magyarország

2024. október 23. 23:23

Első hallásra politikai ígéretnek tűnhet az ezereurós minimálbér és az egymillió forintos átlagkereset. A kormány ígérete azonban nem csak álom, legalábbis a tárgyalások állása szerint 2028–2029-re nagy eséllyel megvalósulnak ezek a célok.

2024. október 23. 23:23
null

Két hónap sem telt el azóta, hogy Orbán Viktor miniszter­elnök a kötcsei pikniken bejelentette: Magyarország a gazdasági semlegesség útjára lép. Ez azt jelenti, hogy a blokkosodó világban hazánk mindenkivel üzletel, ha érdekei úgy kívánják.

A kötcsei találkozón kijelölt gazdaságpolitikai irány önmagában nem vetített előre sokat arról, milyen intézkedésekkel szeretnék újra elérni az Európai Unió átlagát meghaladó gazdasági növekedést. A múlt héten azonban a kormány lerántotta a leplet arról a 21 pontos gazdasági akciótervről, amelynek célja, hogy a GDP legalább évi 3–6 százalékos növekedési pályára álljon. A csomag olyan intézkedéseket tartalmaz, amelyek nemcsak a gazdasági növekedést indíthatják be, de a társadalom széles körében jelentős életszínvonal-emelkedést hozhatnak. Az akcióterv intézkedései három csoportra oszthatók: a jövedelmek vásárlóerejének növekedése; a lakhatási problémák megoldása, saját tulajdonhoz jutás és lakhatási programok; a Demján Sándor-program, amelynek célja a mikro-, kis- és középvállalkozások jelentős fejlesztése.

A kormány a jövedelmek emeléséhez szükséges lépések egy részéről már meg is egyezett az érintettekkel. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kijelölte az irányt a családok számára legfontosabb megélhetés kérdésében: karnyújtásnyira került az 1000 eurós minimálbér és az 1 mil­lió forintos átlagkereset.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000122
2024. október 23. 23:27
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­­é­k­e­­­l­­­d­­ ­­­a­­­ ­­­s­­­z­­e­x­­­i­ ­­p­­­u­­n­c­i­­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!