Megkezdtük a munkát a megfizethető lakhatásért!

2024. október 17. 15:24

Minderről meg fogjuk kérdezni nemcsak a szakmai partnerek, hanem a magyar emberek véleményét is a hamarosan kezdődő nemzeti konzultációban.

2024. október 17. 15:24
Koncz  Zsófia
Koncz Zsófia
Facebook

Nyitókép: Koncz Zsófia Facebook-oldala

„Megkezdtük a munkát a megfizethető lakhatásért! 

Ma ülésezett a Lakás- és Ingatlanpiaci Tanácsadó Testület (LITT), melynek tagjai a főbb szakmai szervezetek (bankszövetség, ingatlanfejlesztők, építési vállalkozók), a jelentősebb piaci szereplők, az MNB és a kormányzat képviselői.
Előadásomban bemutattam az otthonteremtést segítő eddigi kormányzati programok (pl. a CSOK, CSOK Plusz, Falusi CSOK) eredményeit, valamint ismertettem, hogy a kormány megkezdte az új gazdaságpolitikai akcióterv előkészítését. Ennek része az is, hogy a gyermekek után járó családi adókedvezmény megduplázását tervezzük: jövő júliustól 50%-kal, majd 2026. januártól újabb 50%-kal szeretnénk emelni a családi adókedvezményt.
Az akcióterv több pontja érinti a lakhatás kérdését. Külön intézkedéseket tervezünk a budapesti és a vidéki megfizethető lakhatásért. Többek között napirenden van a fiataloknak szóló lakásprogram kialakítása, a vidéki otthonfelújítási program elindítása, különböző lakhatási és lakásfelújítási támogatások bevezetése, és 5 %-os lakáshitel kamatplafon bevezetése, együttműködésben a bankszektorral.

Minderről meg fogjuk kérdezni nemcsak a szakmai partnerek, hanem a magyar emberek véleményét is a hamarosan kezdődő nemzeti konzultációban.

Köszönöm a testület konstruktív hozzáállását, támogatását, javaslatait, meglátásait!”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lististerc
2024. október 17. 17:07 Szerkesztve
Amíg Budapesten 200.000 Ft egy kis lakás albérleti díja az egyetemistáknak (kollégiumba bejutni pedig csak a minimálbéren tengődő vállalkozók gyerekei tudnak...), egy kis lakás pedig 60.000.000, nincs miről beszélni. Csak azt tudják támogatni, akinek eleve van pénze. Egyetértve több előttem szólóval: kamu az egész.Igaz, aki amcsiból jött haza képviselőnek meg államtitkárnak, biztosan másképp látja.(Havi négymillió fixszel az ember könnyen viccel.
Pelso j.
2024. október 17. 16:42
zsófika, ilyen formában hablatyolni inkább csak fideszes lakossági fórumokon, légy szíves. Viszont: a program forrása, költségvetési fedezete, a bevételi oldal melyik sora (ugye nem megint kínai hitel)? (valamint, a lényeg: ti ebből hogy szedtek ki pénzt? -tudod, anélkül semmi sem működik)
sexykitty-5000116
2024. október 17. 16:16
🍓 ️ ­É­r­­­t­­­é­­k­­­e­l­d­­ ­­­a­­ ­­s­­z­­e­x­­­i­­­ ­­­p­­­u­­n­­­c­­­i­­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
johannluipigus
2024. október 17. 16:13
Jó ötlet ez a nemzeti konzultáció,mert a kormány a nép óhajának megfelelve tud kormányozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!