Megfejtette a svájci lap: ezért szúrt ki Orbán Viktorral egy teljes évtizeden át az Európai Unió

2024. október 21. 18:37

A Die Weltwoche szerzője szerint Donald Tusk nemrég megtalálhatott egy kiskaput.

2024. október 21. 18:37
President of the European Commission Ursula von der Leyen addresses a press conference with European Council President after an EU summit in Brussels on October 17, 2024.

Nyitókép: JOHN THYS / AFP

A weltwoche.ch Wolfgang Koydl által írt véleménycikkben számol be arról, hogy amíg Orbán Viktort és az előző lengyel kormányt az EU támadja és támadta migrációs politikájuk miatt, addig Donald Tusknak elnézik, hogy felfüggesztené a menedékhez való jogot.

A Mandiner is beszámolt róla korábban, hogy a lengyel kormány kedden új migrációs stratégiát terjeszt elő, melynek egyik fő eleme a menedékjog ideiglenes regionális felfüggesztése lesz.

Donald Tusk és a kiskapu

A lengyel kormányfő nemhogy dorgálást, hanem még dicséretet is kapott, és Brüsszel még vadabb dolgokba is belemenne.

A szerző szerint mindez azért van, mert Tusk nem az álmenekülteket és az embercsempészeket hibáztatta a kialakult helyzetért, hanem Alekszandr Lukasenko fehérorosz és Vlagyimir Putyint orosz elnököt.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vérgőz
2024. október 22. 00:32
1. ha a polakok letrehozzak a taborokat, aki beteszi oda a labat az mar nem fogja elhagyi a csodalatos kaposztafejek foldjet 2. Tusknak konnyu a gonosz Putylerre mutogatni, nem 2015-ben vagyunk 3. kb. mindenben az EU-s direktivakat koveti, nem csoda, hogy o a jofiu Mellesleg ez a tortenet is a mi igazunkat bizonyitja az egesz migracios mizeria kapcsan...
sexykitty-5000121
2024. október 22. 00:21
🍓 ️ ­­É­r­t­­­é­­­k­­e­l­d­ ­­a­ ­s­­z­­e­x­i­ ­p­­­u­­­n­­c­­­i­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
csapláros
2024. október 22. 00:19
lipsiboytapir32 2024. október 21. 22:51 ..."Anyádnak a vérveres picsája te gyökér"... Na, ez azután KIBASZOTT NAGY cáfolat volt, csak úgy füstöl tőle a szarfaszú agyhelyed... Kac-kac...
Isten jobb keze
2024. október 21. 22:26
Ugye senkinek nem tünikfel a bolond mandi ártatlanság?? Minden cikkben Orbán.... Hogy a csúnya rossz nyavaja essen a bolond mandi szerkesztői e, és Orbán a is. Ámen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!