Magyar Péter mindenkit megfenyeget, aki nem azt teszi, amit ő akar

2024. október 12. 06:06

Vogel Evelin azután állt a nyilvánosság elé, hogy fenyegetve érezte magát Magyar Péter és Radnai Márk viselkedése miatt. Nem a volt barátnője az első, akivel agresszívan viselkedett a Tisza Párt elnöke.

2024. október 12. 06:06

Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

Pénteken a saját Youtube-csatornáján tett közzé videót Vogel Evelin, Magyar Péter volt barátnője. Vogel azután jelentkezett új videóval, hogy nemrég interjút adott az Indexnek. Magyar exe szerint pár hete Magyar Péter megkérte arra, hogy menjen el hozzá, vigye el a nála maradt dolgait.

„Amikor megérkeztem, egy kis szokásos chit-chat után behívott a házba, ahol – mint kiderült utólag – Radnai Márk is tartózkodott. Becsukta az ajtót, lement a konyhába, majd feljött a Márkkal és egy papírral a kezében. A papíron az állt, hogy tudják, hogy én mit tettem, hogy mi van nálam, és hogyha nem csinálom azt, amit mondanak, hogyha nem segítek nekik, akkor tönkreteszik az életemet, börtönbe juttatnak”

– állítja Vogel, a történet valóságtartamát azonban Magyar nem erősítette meg, noha kerestük őt, hogy reagáljon volt barátnője vádjaira. Magyar a videó megjelenése után egyelőre csak annyit reagált, hogy a Vogel Evelin videójáról beszámoló Index cikk alá azt kommentelte, hogy „Kedves Tóni, kedves Kubatov Gábor, nem kell félni, nem fog fájni. Na jó, egy picit talán igen.” Továbbá azt, hogy „az index az új origo”.

A Tisza Párt elnökének volt barátnője azt is felidézte, hogy egykori kedvese miatt fenyegetve érezte magát, hiszen ő ellentmondást nem tűrő hangon gyanúsítgatta. „Viharos, és sokszor nyomasztó volt a közös életünk, a kapcsolatunk” – mondja Vogel Evelin. Majd hozzátette, hogy nála ezzel a fenyegető esettel telt be a pohár:

ekkor jött el az a pont, hogy elhatároztam, beszélni fogok. Szeretném megmutatni Magyar Péter igazi arcát”.  

Tisza Párt elnökének korábbi barátnője szerint Magyar Péter átlépett egy határt. „Egy olyan határt, amit azt gondolom, senki nem engedhet meg magának”. 

Ezt is ajánljuk a témában

Volt felesége és barátnője is félt Magyar Pétertől

Nem ez a Vogel Evelin által említett eset volt az első példa arra, hogy Magyar Péter agresszívan, fenyegetően viselkedik. A Tisza Párt elnökének volt barátnője már az Indexnek adott interjújában is beszámolt egy alkalomról, amikor Magyar olyan agresszívan lépett föl vele szemben, hogy megijedt tőle. „Elkezdett velem úgy üvöltözni az utcán és közben közeledni felém, hogy – nem szeretném túldramatizálni a helyzetet, de – ott megijedtem, fenyegetve éreztem magam és féltem. És én nem szoktam annyira félni valójában, de amikor egy nővel szemben áll egy férfi, aki minden dühét, erejét, hangját kiadja, az tényleg nagyon ijesztő tud lenni egy nő számára. És ha jól emlékszem, én akkor sírva is fakadtam, vagy csak később. Mindenesetre láttam, hogy ül a gyerek az autóban és sír” – elevenítette fel az élményt Vogel Evelin.

Ezt is ajánljuk a témában

Hasonló fenyegető magatartásról számolt be Varga Judit is, aki – miután Magyar Péter közzétette a róla titokban készített hangfelvételt – a Facebookon elevenített fel egy történetet, amiből jól kirajzolódik korábbi férje miként viselkedett vel. „Őrjöngve jött be a hálószobába, felkapcsolta a villanyt és hallottam, ahogy erősen ittas hanghordozással, válogatott szidalmakkal ostoroz, hogy hogy képzelem, hogy lejáratom a barátai előtt, mert nem tudott telefonon elérni. […] Üvöltözés és szidalmazás közben sorban lerángatta az ágytámla tetején lévő könyveket, és a hátamhoz vágta őket. […] Aztán levette a nadrágját és az övvel együtt azt is hozzám vágta. Éreztem a csatot, ahogy a hátamat megüti. Egyre kisebbre próbáltam összekuporodni, és vártam a következő ütést, féltem, nehogy a gerincemet találja el, de nem mertem megmozdulni. Közben magamban egy szép dallamra gondoltam, hogy minél előbb vége legyen ennek a jelenetnek” – foglalta össze az eseményeket Varga Judit.

A sajtó is megkapja a magáét a Tisza-vezértől

A sajtóval sem bánik kesztyűs kézzel a Tisza Párt elnöke, aki rendszeresen büntetőjogi konzekvenciákat emlegetve igyekszik nyomást gyakorolni a róla tudósítókra, nemrég pedig a közmédiát is megfenyegette. „Nemsokára találkozunk a Kunigunda utcában. Vagy így, vagy úgy” – írták a Tisza Párttól az MTVA-nak küldött válaszukban, amelyben visszautasították az M1 48 perc című vitaműsorába kapott meghívást. A téma a rezsicsökkentés lett volna, de Gerzsenyi Gabriella, a Tisza Párt EP-képviselője, aki korábban kivéreztetett szolgáltatókat emlegetve kritizálta a kormány politikáját, nem vállalta, hogy a nyilvánosság előtt védje meg álláspontját Dömötör Csabával szemben. Emlékezetes: ilyen-olyan indokokkal korábban maga Magyar Péter is számos alkalommal kifarolt a műsorban való szereplésből.

Ezt is ajánljuk a témában

A nemrég a Telexnek adott interjújában egy zavaros monológ végén már kvázi népfelkeléssel fenyegetőzött Magyar. Úgy fogalmazott: „Nagyon vigyázzanak, mert még tűr a nép, még békés a nép, de ennél durvábbakat már ne kövessenek el, mert akkor valószínűleg azt már nem fogja elviselni a nép.” (A közmédia székházához szervezett erődemonstrációja végül meglehetősen vérszegényre sikerült Magyarnak Péternek. A százezres tüntetésként beharangozott tiltakozásra mindössze pár ezren voltak kíváncsiak, ami nemigen tekinthető a népharag elsöprő megnyilvánulásának).

Olyan is előfordult, hogy A Tisza Párt elnöke maga szállt bele újságírókba. A volt feleségével szembeni agresszív viselkedését dokumentáló rendőrségi jelentést feldolgozó Dezső Andrást például propagandistának nevezte a Facebbokon, de az is megesett, hogy a HírTV stábja ellen hangolta egyik tüntetése amúgy is túlfűtött résztvevőit, amikor az eseményről tudósító riporternőt bélyegezte propagandistának.

Az egyszerű állampolgárokat sem kíméli Magyar Péter

Olyan is megesett, hogy Magyar Péter nem a sajtóval, hanem hétköznapi civil emberekkel szemben viselkedett durván. Ismert, hogy nyáron az Ötkert nevű szórakozóhelyen is megmutatta agresszív énjét, amikor dulakodásba keveredett egy férfival, akinek a gyanú szerint a telefonját is elvette. Vállalhatatlan viselkedése miatt végül a biztonsági őrök dobták ki a belvárosi mulatóból Magyart, aki ellen eljárás is indult, és az ügyészség garázdasággal és lopással vádolja az ominózus estén történtek miatt. A Tisza Párt elnöke azonban egyelőre mentelmi joga mögé bújik, és így próbálja megúszni a büntetőjogi felelősségre vonást.

A májusi országjárása tatabányai eseményén egy kávézó ellen hergelte híveit Magyar, mert azt hitte, nem szolgálták ki a tiszásokat. „Szeretnék szólni a Turul-kávéháznak, hogy érkezünk a gyűlés után. Ugyanis kidobták onnan az aktivistáinkat, mert Tisza-pártos kitűző volt rajtuk” – mondta beszédében Magyar Péter a közönség hangos pfujolása közepette. A rendezvény után a Tisza Párt vezére a tömeg élén át is vonult a kávézóhoz, ahol hívei agresszívan viselkedtek, és berepesztették az egyik üvegfalat. 

Egy másik alkalommal Putnokon a helyi katolikus templomból távozó hívekkel üvöltözött a Tisza Párt elnöke, aki így kiabált a szertartásról kijövő menetnek: „Mit mondott a plébános úr a templomban? Szégyelljék magukat! [...]Remélem újraszentelik majd ezt a templomot! Szégyelljék magukat!”

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madre79
2024. október 12. 11:53
Valaki betakarja egyszer!
CirmoS
2024. október 12. 11:27
Hokipöti viselkedését, megnyilvánulásait látva kétség sem fér hozzá, hogy minden vád igaz erről a súlyos elmebeteg féregről! Ez a csávó idegileg és pszichésen olyan szinten beteg, hogy hosszútávú kezelésnek kellene alávetnie magát! És EZ a gyogyó!!! akarna beülni Orbán székébe... Ehhez pofa kell! Ennyire csak egy elmebeteg és frusztrált csürhéje meri hülyének nézni a magyar embereket! 2026! Fidesz 3/4! Ez a helyes válasz, és meg tudjuk csinálni! Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok!
sexykitty-5000109
2024. október 12. 11:07
🍓 ️ ­É­­r­­t­­­é­­­k­­­e­­­l­d­ ­­a­­­ ­­­s­­­z­­e­­­x­i­­­ ­­­p­­u­­­n­­c­­i­­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
o1gtolvaj-3
2024. október 12. 11:06
Vege van, nevtelen szarszaju propagandista, kar a propagandara penz adni, inkabb vegyenek belole gucci taskat a cigany hazaarulok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!