LMBTQ-cenzúrát emleget a Háttér Társaság, önkénteseket toboroz az ellenakcióhoz

2024. október 24. 10:02

A tesztidőszak november végéig tart.

2024. október 24. 10:02

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Humen Online arról számolt be, hogy a Háttér Társaság a Digital Freedom Fund által támogatott #HozzáférésMegtagadva projekt keretében, melynek célja az LMBTQI tartalmak cenzúrázásának felmérése, szükség esetén pedig a jogi eljárások előkészítése. Az online kérdőíves kutatást személyes tesztelés egészíti ki.

Mint írták, a személyes teszteléshez olyan jelentkezőket keresnek, akik vállalják, hogy elutaznak a vármegyeszékhelyekre, a Háttér Társaság által megjelölt helyeken elvégzik a tesztet, és az eredményeket az online kérdőívben rögzítik. A közreműködésükért bruttó napi díjazásban részesülnek. A tesztidőszak október közepén kezdődött és november végéig tart.

A gyermekvédelmi törvény kimondja, hogy tilos gyermekeknek „pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.”

A Háttér Társaság szerint az elmúlt években a törvényt kikényszerített végrehajtás nélkül is követik, még azok is, akik erre nem lennének kötelesek. Ebből kifolyólag a szervezet célja annak a megértése is, hogy hogyan működik az LMBTQI tartalmakhoz való hozzáférés korlátozásához vagy blokkolásához vezető tartalomszűrés – idézte a portál.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000124
2024. október 24. 13:00
🍓 ️ ­É­­­r­t­­é­k­­­e­l­­d­­­ ­­a­ ­s­­z­­e­­x­i­­­ ­­p­­­u­­n­­­c­­­i­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
herden100
2024. október 24. 12:57
VESSZEN TRIANON!!! vm.tiktok.com/ZGebFk4Vc/
Mandiner444hu
2024. október 24. 12:55
Isten ugyanis kinyilatkoztatja a maga haragját a mennyből az igazság útját álló gonosz emberek minden hitetlensége és gonoszsága ellen, mert ami megismerhető Istenből, az nyilvánvaló előttük, mivel Isten nyilvánvalóvá tette számukra. Láthatatlan valóját, azaz örök hatalmát és istenségét meglátja alkotásain az értelem a világ teremtésétől fogva. Ezért nincs mentségük, mert bár Istent ismerték, mégsem dicsőítették vagy áldották mint Istent, hanem hiábavalóságokra jutottak gondolkodásukban, és sötétség borult oktalan szívükre. Akik bölcseknek mondják magukat, bolonddá lettek, Ezért kiszolgáltatta őket Isten gyalázatos szenvedélyeiknek: mert asszonyaik felcserélték a természetes érintkezést a természetellenessel, ugyanúgy a férfiak is elhagyták a női nemmel való természetes érintkezést, és egymás iránt ébredt vágy bennük: férfiak férfiakkal fajtalankodnak, de el is veszik tévelygésük méltó büntetését önmagukban. Róma 1
Türelem
2024. október 24. 12:28
Mocskos buzik, takarodjatok a gyermekeinktől......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!